Grafill Tegneserie arrangerer faglige aktiviteter som seminarer og bransjetreff, og støtter opp om festivalene Oslo Comics Expo og Raptus. I tillegg er det viktig å være en stemme for de profesjonelle utøverne når det gjelder forhold i bransjen, både mot forlag og media, og i dialog med kulturorganer som Norsk Kulturråd, Forfatterforeningen og Norske Billedkunstnere. Vi også har ansvar for å sørge for at serieskapere blir prioritert i Norsk Kulturpolitikk.

Ta kontakt: tegneserie@grafill.no

Styret Grafill Tegneserie

 • Jenny Jordahl Foto Sarah Fuchs

  Jenny Jordahl (f. 1989) er en prisbelønt norsk illustratør og serieskaper, kjent for sine bøker om klima, miljø, politikk og kvinnekamp. De siste årene har hun illustrert en lang rekke bøker, blant annet tegneserien "Kvinner i Kamp" som er solgt til 28 land. I 2017 debuterte hun som forfatter med barneboka "Hannemone og Hulda," og i 2020 mottok hun Brageprisen for tegneserien "Hva skjedde egentlig med deg?”. Hun tegner også serien “Grønne Greier”, som ukentlig publiseres i Aftenposten Junior.

 • Cha Sandmael13 av Fartein Rudjord NORL Ajpg

  Cha Sandmæl, kasserer

  www.instagram.com/cha_c_san

  Cha er en tegneserieskaper fra Oppegård. Hen har laget serien Dragens Øyepå hittil 4 bøker, og er utgitt i Norge, Sverige, Dandmark og snart Frankrike. I tillegg har hen laget en tegnebok som heter Lær å tegne mennesker og alver. Før hen begynte å leve av tegneserier lagde hen webcomics og jobbet flere år i bokhandel. Hen har BA og MA i Fine Art fra Aberystwyth University i Wales, og praktisk pedagogisk utdanning fra NTNU.

 • Therese G Eide Heidi Furre lite

  Therese G. Eide er tegneserieskaper og illustratør, og har også utgitt flere barnebøker. Hun er mest kjent for den (delvis) selvbiografiske stripeserien Intet nytt fra hjemmefronten, som går i aviser over hele landet.

 • Jensk av Nicolas Tourrenc

  Jens K Styve er teiknar og forfattar, han har skrive både romanar og teikneseriar, men mest kjent er han nok for serien Dunce. Den går dagleg i Klassekampen og ein del andre norske aviser, og fins dessutan samla i bøker både på norsk, fransk, spansk og engelsk. Jens bur i Tromsø med familien og hunden Brego.

 • Portrett Ronja Fotograf Ragnhild Brochmann

  Ronja Svenning Berge er tegneserieskaper, bibliotekar og jobber med film. Hun har laget tegneserier i 20 år, primært som gjesteserier i Nemi-bladet. I 2023 ga hun ut tegneserieromanen Hvis det ikke brenner.