Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris til Kristin Roskifte

Nordisk råd delte i går ut sine priser på Konserthuset i Stockholm. Kristin Roskifte mottok pris for myldreboken 'Alle sammen teller'.

Kristin Roskifte mottok Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2019 (foto Magnus Froderberg/Nordisk Råd)

Kristin Roskifte mottok Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2019 (foto Magnus Froderberg/Nordisk Råd)

Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris ble første gang delt ut i 2013. I år var 14 verk nominert til prisen. Boken 'Alle sammen teller' (Magikon) er tidligere nominert til Brageprisen, og er hittil solgt til 22 språk. Boken vant også gull i Årets vakreste Bøker 2019.

Juryens begrunnelse:
Årets vinnerbok har en litt gåtefull tittel. Den viser til bokas sjanger som myldre- og tellebok, men viktigere er det at tittelen sier at alle sammen skal regnes med og bety noe, at alle er unike og verdifulle. I økende antall fyller de fargerike menneskene bildene, fra én gutt som ser på stjernene, til tusen mennesker som betrakter en sjelden komet. Selv om personene på bildene er mange og stiliserte, har alle individuelle trekk som gjør at vi kjenner dem igjen. I ulike miljøer og sammenhenger trer de etter hvert fram med sine egne, særpregete liv. Teksten er både poetisk og humoristisk, den vekker nysgjerrighet og gir oss ledetråder til å forstå hva som foregår i bildene. Med Alle sammen teller lar Kristin Roskifte tekst og bilde inngå i en sammenheng som er annerledes og enestående innenfor tellebok- og myldretradisjonen. Det er et verk man kan lese mange ganger og hele tiden oppdage noe nytt.

Vi gratulerer!

Her er vinnerne av Nordisk råds priser 2019