Kritikerpris til Øvsteng og Møkleby for beste barne- og ungdomsbok


Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok 2013 går til Gyrid Axe Øvsteng og Per Ragnar Møkleby for Førstemamma på Mars.

Hnkfn2Ck2Amfxvk7R4Ul

– Det er et uttrykk som sier at alle gode ting er tre. Førstemamma på Mars er det tredje samarbeidsprosjektet til Gyrid Axe Øvsteng og Per Ragnar Møkleby. La alle oss som er glad i god barnelitteratur bryte ordtaket og be om at alle gode ting er seks, ni eller tolv! Hermed er oppfordringen om videre samarbeid mellom årets prisvinnere overbragt, sa Anne Cathrine Straume i pristalen.

Norsk kritikerlag er medlemsorganisasjon for norske kritikere og ivaretar medlemmenes faglige og økonomiske interesser. Laget skal fremme kritikkens kvalitet og uavhengighet. Hver av seksjonene i Kritikerlaget deler ut sine kritikerpriser. Teaterkritikerprisen er den eldste, den ble delt ut for første gang i 1940, mens kunstkritikerprisen er den yngste og ble delt ut for første gang i 2009. Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok har vært delt ut siden 1978. Prisvinneren er valgt av en jury bestående av tre medlemmer. Juryen velges av årsmøtet i Seksjon for litteratur. Årets jury er Guri Fjeldberg, Anne Cathrine Straume og Geir Vestad.