Thomas Sørlie Hansen: Bokminne fra barndommen

Vi har spurt jurymedlem i Årets vakreste Bøker, Thomas Sørlie Hansen, om et bokomslag fra barndommen som gjorde inntrykk.

Thomas1

Skrekk og gru!
Av Mauri Kunnas (illustratør/forfatter)
Gyldendal Tiden 1986.

«Skrekk og gru!» er en av bøkene fra barndommen jeg husker best. Jeg innbiller meg at denne boken fenget meg omtrent på samme måte som Jakob Martin Strid sine bøker appellerer til barn i dag. Jeg var naturligvis fascinert av spøkelser, hekser, mumier, den flygende hollender, Nessie og alt annet mystisk og skummelt. Denne boken fortalte historier om dem alle med en varm humor, som ufarliggjorde vesenene, samtidig som det fortsatt var sånn passe nifst. Vampyren som var redd for å gå til tannlegen er en av historiene jeg husker best. Illustrasjonene er fargerike, cartoony og livlige. Omslaget gjenspeiler innholdet og stemningen bra med mye action og mange spennende detaljer.

– Thomas Sørlie Hansen

Les boka på bokhylla.no

Thomas Sørlie Hansen jobber som hovedlærer i illustrasjon ved Høyskolen Kristiania i Trondheim. Siden 2006 har han i tett samarbeid med anerkjente kunstnere vært med på å utforme en rekke artists´ books og odde bøker, flere av dem belønnet med utmerkelser i Årets vakreste Bøker. Som illustratør og serieskaper har han vunnet flere priser og vært med på utstillinger i inn- og utland; blant annet No Words Comics (Italia), Fumetto (Sveits) og Visuelt. Thomas har BA og MA i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo. De siste årene har han holdt flere Pecha Kucha-foredrag, vært aktiv i Grafill Trøndelag og vært med på å etablere Ormen Langes Offisin - et fellesverksted og kontorfellesskap for frilans illustratører.

Les mer om juryen for Årets vakreste Bøker her 

Les mer om konkurransen her