Ny designpartner til Årets vakreste Bøker

– Det er veldig gledelig å kunne presentere Jørn Aagaard og Martin Asbjørnsen som nytt design-team for Årets vakreste Bøker. Med sitt lidenskapelige engasjement for den fysiske boka ser vi med spenning frem imot hvordan de kommer til å sette sitt preg på konkurransens visuelle identitet. Det er også ekstra givende å få jobbe med designere som vi vet genuint brenner for bokformgivning, og som også uttrykker ambisjoner for prosjektet på sikt utover det rent formmessige, sier Iwa N. Reiersen som er prosjektansvarlig i Grafill.

Fra venstre Jørn Aagaard og Martin Asbjørnsen som er nye designpartnere på Årets vakreste Bøker.

Fra venstre Jørn Aagaard og Martin Asbjørnsen som er nye designpartnere på Årets vakreste Bøker.

Jørn Aagaard og Martin Asbjørnsen jobber begge med grafisk design, art direction og foto, hovedsaklig for oppdragsgivere innen kunst, litteratur og arkitektur. De har en særlig interesse for prosjekter med rom for å jobbe med både form og innhold. I tillegg til sine respektive designpraksiser er Jørn en av initiativtakerne til samtidskunstgalleriet Hulias, mens Martin er halvparten av zine-forlaget Foot Books.

– Vi er nysgjerrige på å se hva som rører seg på innsiden av Årets vakreste Bøker, og gleder oss til å ta fatt på oppgaven. Vi håper å kunne bidra positivt til å videreutvikle Årets vakreste Bøker som en plattform for høyttenkning rundt hva som definerer god bokformgivning, uttaler det nye designteamet.

Årets vakreste Bøker består av en konkurranse, fagdag og prisutdeling, og bokprisene ble første gang delt ut i 1933. Formålet er å synliggjøre og hedre den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører til å skape og produsere norske kvalitetsbøker i alle sjangre.

Påmelding til konkurransen foregå i perioden 1.–16. juni.

www.martinmartin.no

www.jornaagaard.com