Nominerte til Årets vakreste Bøker 2022

En fagjury har nøye vurdert hver av de de 226 påmeldte bøkene til konkurransen, og har nominert 45 fantastiske bokutgivelser. Hvilke av disse som blir premiert med gull, sølv eller diplom får du vite på prisutdelingen, torsdag 13. oktober.

Avb Logo Sort 2022 690 500

Årets vakreste Bøker har lange tradisjoner og blir i år gjennomført for 89. gang. Formålet med konkurransen er å løfte bevisstheten om den visuelle siden av boken, og vise at god bruk av design, illustrasjon, typografi, struktur og materialbruk skaper bøker som skiller seg ut. Formgiverne som er nominert representerer vår tids viktigste aktører innen bokdesign og illustrasjonskunst.

Listen er basert på informasjon som er oppgitt ved innsendelse, oppdager du feil eller noe som skal endres, send en mail til iwa@grafill.no.

Er du nominert? Husk å dele gladnyheten med alle som har deltatt på prosjektet.

Gratulerer til alle!

Se listen med de nominerte her

Prisutdeling på Sentralen, torsdag 13. oktober #

Bli med og feire vakre kvalitetsbøker og formgiverne som står bak. Torsdag kveld, 13. oktober, skal alle nominerte motta velfortjent ære og oppmerksomhet. I tillegg kåres Årets best tilrettelagte Bok og Årets vakreste Bok utgitt i Norge. Grafills hederspris Bokkunstprisen deles også ut denne kvelden. Kveldens vert er Liv Gulbrandsen, og det blir mingling og lett servering etter prisutdelingen. Vi gleder oss til en kveld med bokbransjen i Marmorsalen på Sentralen!

Registrer deg/kjøp billett til prisutdelingen her