Morteza Vaseghi er ny designpartner på Årets vakreste Bøker

– Med Morteza Vaseghi har vi fått en designer som tidligere har vist at han ikke er redd for å utfordre konsepter, og vi gleder oss til å se hvordan han vil videreutvikle utformingen av konkurransen de neste to årene, sier Iwa N. Reiersen, som er prosjektansvarlig for konkurransen Årets vakreste Bøker.

Morteza Vaseghi skal utforme Årets vakreste Bøker konkurransen de neste to årene

Morteza Vaseghi skal utforme Årets vakreste Bøker konkurransen de neste to årene

Morteza Vaseghi er en internasjonalt anerkjent designer, kanskje mest kjent fra magasinprosjektene Recens Paper og Wallet, som han grunnla sammen med kulturentreprenøren Elise By Olsen. Morteza er født i Teheran, og har utdannelse innen grafisk design og media fra University of the Arts i London. Han har jobbet med globale prosjekter innen mote-, kunst- og musikkbransjen siden 2007, med kunder som NTS Radio, Adidas, Taschen og International Library of Fashion Research. Vaseghi ble nylig utnevnt til kreativ direktør for Colmar A.G.E. og skal debutere med sin første motekolleksjon i 2021.

– I'm very honoured to be the designer of Årets vakreste Bøker and thank everyone at Grafill for trusting me with this role. I guess at the end of the day; we do judge books by their covers! The history of this competition is extremely vibrant, and through the years, it has celebrated many notable works from a very enthusiastic group of creatives.

Årets vakreste Bøker hedrer formgiverne og den visuelle delen av bokbransjen. Konkurransen har en lang og stolt tradisjon og har eksistert siden 1933. Formålet er å inspirere forlag, forfattere, designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Årets konkurranse har påmelding 1.-16. juni, og vinnere hedres med både prisutdeling i oktober og en utstilling i Grafills lokaler i Oslo.

instagram.com/morteza_vaseghi

Les mer om Årets vakreste Bøker her