Hjelp oss å evaluere Årets vakreste Bøker

Har du meldt på en bok, vært med på prisutdeling, fagdag eller utstilling så vil vi høre fra deg! Den aller første prisen ble delt ut i 1933, og i år gjennomfører vi en grundig evaluering av 90-åringen. Vi håper alle med kjennskap til Årets vakreste Bøker blir med på spørreundersøkelsen om konkurransen som hedrer håndverket og formgiverne i bokproduksjoner. Svarfrist fredag 31. mars.

Katalog for Årets vakreste Bøker 2022, designet av Jørn Aagaard og Martin Asbjørnsen (foto Jørn Aagaard).

Katalog for Årets vakreste Bøker 2022, designet av Jørn Aagaard og Martin Asbjørnsen (foto Jørn Aagaard).

Her kan du delta

Årets vakreste bøker arrangeres av Grafill, og er den eneste konkurransen som premierer det visuelle i bøkene. Formålet er å fremme bokutgivelser med høy kvalitet i form, funksjon og produksjon, og fremme forståelsen for og bevisstheten om verdien av funksjonelle og estetiske bøker både i fagmiljøene og hos det generelle publikum. Konkurransen gjennomføres årlig, og bøker som meldes på vurderes av en fagjury. Samtidig med prisutdelingen har det også de siste årene vært arrangert en fagdag i samarbeid med andre litterære aktører.

Nå ønsker vi tilbakemeldinger på alt som gjelder Årets vakreste Bøker, og henvender oss til formgivere, medlemmer, forlag, fagjuryer, trykkerier, samarbeidspartnere og andre relevante bokaktører. Vi samler både kvantitativ og kvalitativ innsikt, og vil i tillegg til en spørreundersøkelse gjennomføre flere samtaler.

Grafill har engasjert en ekstern tjenestedesigner som utfører evalueringsprosjektet, ta kontakt med Kia Aulie på kia@grafill.no om du har spørsmål.

Ved å svare på undersøkelsen gir du ditt samtykke til at Grafill kan benytte svarene i innsiktsarbeidet. Din identitet vil holdes skjult, les om retningslinjer for personvern her.

Svarfrist fredag 31. mars 2023.

Klikk for å delta i spørreundersøkelsen om Årets vakreste Bøker