Gratulerer, her er årets vinnere i Visuelt!


Stor stemning på Posthallen fredag kveld når vinnerne i Visueltkonkurransen fikk sine vel fortjente priser. Det var sendt inn nærmere 700 arbeider til Visueltkonkurransen, og av de 160 nominerte ble 39 premiert med gull og 121 med diplom.

I 2012 delte Grafill for først gang ut en Best-of-Show pris. Nå i 2015 ble den delt ut for andre gang. Prisen hedrer det beste av det beste og er valgt ut blant gullvinnerne i konkurransen. Prisen gikk til Bjørn Gunnar Staal og Scandinavian Design Group for den interaktive installasjonen ”Breaking the Surface”.

I samarbeid med IxDA Oslo har Grafill i 2015 opprettet IxDA prisen for å hedre fremragende interaksjonsdesign hvor brukeropplevelse står i fokus. IxDA prisen 2015 gikk til Svein Haakon Lia, Kjell Reenskaug, Baptiste Ringot, Camille Dorival i Bleed for App for NRK TV.

Klassikerprisen gikk til Morten Throndsen for design av ypperste klasse. Siden tidlig på nittitallet har hans arbeider høstet anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Han har mottatt en rekke priser for sitt design, flere Gullblyanter, Visuelt i de edleste valører, Awards fra det store utland, hederspriser og effektpriser. I 1995 startet han byrået Strømme Throndsen Design hvor han i dag er kreativ leder. Hedersprisen deles ut av Grafill og går til en utøver som har holdt høy faglig kvalitet og vært av stor betydning for sitt fag gjennom mange år.

Visuelt er Nordens største konkurranse innen visuell kommunikasjon, og prisene ble delt ut for 22 gang. Prisutdelingen avsluttet en to dager lang Visueltfestival.

Gratulerer til alle vinnere!