Informasjon om endring av medlemssider og påmeldinger

Vi faser nå ut gammel løsning for medlemssider og påmeldinger og tar i bruk en oppgradert versjon. Dette vil berøre medlemmer og andre som har opprettet en bruker på våre nettsider.

En oppgradert Min-side-portal tas i bruk i høst (illustrasjonsfoto Bleed).

En oppgradert Min-side-portal tas i bruk i høst (illustrasjonsfoto Bleed).

Digitale løsninger må kontinuerlig oppdateres og vår løsning for håndtering av medlemssider, innmeldinger og påmeldinger var på overtid for en teknisk oppgradering. I oktober vil første del av en revidert løsning være klar for bruk i forbindelse med utlysingen av Grafillstipend 2020. Deretter vil vi på løpende bånd frem mot nyttår åpne nytt skjema for å tegne medlemskap, administrering av Min side, betalingsform med mer, og vi får også påmelding til Visueltkonkurransen 2021 og Årets vakreste Bøker 2021 i det nye grensesnittet.

Medlemmer overføres automatisk
Medlemmer blir automatisk overført til det nye systemet. Fremover vil vi benytte både mobilnummer og epostadresse som gjenkjennelse ved innlogging. Når man er logget inn kan man endre brukernavn og passord, eller annen informasjon som er registrert hos oss. Man kan også gjøre endringer på sitt medlemskap, betalingsform med mer når denne delen kommer på plass.

Ikke-medlemmer må registrere seg på nytt
Ikke-medlemmer som er registrert i vårt system, det vil si de som har opprettet en bruker for å kjøpe billetter, søke stipend, sende inn bidrag til Visuelt med mer, blir ikke overført, blant annet på grunn av GDPR. Det betyr at man heretter må opprette en ny brukerkonto for å søke stipend eller delta i våre konkurranser.

Medlemsvisningen (portfolio) blir ikke videreført
På Grafills nettsider ligger det i dag en presentasjon av våre medlemmer, denne er knyttet til det gamle medlemssystemet og vil i forbindelse med oppgraderingen fases ut. Alle medlemmer vil motta en mail om dette.

Det er flere grunner til at vi velger å ikke gå videre med dagens portfoliovisning av medlemmer. Mange svarer i vår brukerundersøkelse at de ikke benytter seg av tjenesten eller finner tjenesten nyttig. Søkefunksjonaliteten fungerer ikke optimalt og det har vist seg vanskelig å finne rett kompetanse på en god og rask måte. Det finnes dessuten på markedet en rekke andre løsninger for profilering som mange av våre medlemmer allerede har en profilside på.

Grafill vil fortsatt profilere både medlemmer og andre profesjonelle utøvere i våre utstillingslokaler, på vinnersidene til Visuelt og Årets vakreste Bøker og i artikler på våre nettsider. Medlemmer kan også benytte en Medlem-Grafill-logo for å vise sin tilhørighet til organisasjonen. Logoen kan man få tilsendt ved å kontakte Grafill.

Portfolio-bilder, innsendelser, søknader, faktura med mer slettes
Alle opplastede bilder til portfolio, tidligere registrerte stipendsøknader, konkurransebidrag og fakturaer vil ikke lenger være tilgjengelig når løsningen tas i bruk i oktober, så vi oppfordrer alle som trenger noe i systemet å logge seg inn og ta kopier.

Medlemsbevis (app) erstattes
Dagens digitale medlemsbevis (app) skal erstattes med en oppgradert versjon, denne kommer på et senere tidspunkt. Inntil videre kan man bruke betalt medlemskontingent for å vise sitt medlemskap i Grafill.

Meld deg på nyhetsbrev
Grafill sender ut ukentlige nyhetsbrev til medlemmer og til alle som er påmeldt nyhetsbrevet, for disse skjer det ingen endringer med det nye systemet.

I forbindelse med Visuelt og Årets vakreste Bøker sender vi ut informasjon til fjorårets deltakere for å minne om nye datoer og frister. Disse mailadressene vil heretter ikke motta mail fra oss, så vi oppfordrer alle som vil holde seg oppdatert om å melde seg på våre nyhetsbrev, det gjør man i feltet helt nederst på nettsiden vår.

Ta kontakt ved spørsmål
Har du spørsmål om endringene, send oss gjerne en mail.