Slippfest og lansering med Pseudonym

Det Oslo-baserte kunst- og designforlaget Pseudonym Publishing slipper ny utgivelse; en bokserie som tar for seg problemstillingen: hva skjer med kunstnerisk arbeid når det er satt i dialogform?

00 Kf Header

Prosjektet, Interlogue, inviterer én fotograf og en skribent som har en anonym samtale, der det eneste de får lov til å sende hverandre er egne verker. På denne måten utvikles det en organisk strøm av bidrag gjennom verket. Anonymiteten gjør at bidragene blir blottet for fordommer – ettersom arbeidene tvinges til å stå for seg selv; som en kommentar, et svar eller noe helt løsrevet fra samtalen.

Ideen bak prosjektet stammer fra et ønske om å utfordre det etablerte kunstnerskapet, og å la yngre utøvere slippe til i et friere fora.

Tidligere i år kom forlaget med sin første tittel Pseudo (Link), som tok for seg begreps-onani og tingenes tilstand i det skandinaviske design-miljøet. I tillegg har forlaget rukket å gi ut en kunst-antologi (med kunstneren Javier Barrios), en fotokunstbok, et samarbeidsprosjekt med det Oslo-parfymemerket Son Venïn, og nå sist: Interlogue.

- Vi ønsker å være en tydelig stemme innenfor alternative titler, med hovedfokus på prosjekter der design, kunst og tekst kan settes opp mot hverandre og bli noe eget, løsrevet fra de statiske fagkategoriene. Teste litt grenser, lage noe gøy - skape friksjon, kanskje?, sier William Stormdal, en av initiativtagerne bak pseudonymet.

Pseudonym Publishing består av Emilie Teige Skrattegård – som for tiden jobber som manusforfatter i NRK P3 – og designerne Halvor Nordum og William Stormdal (Begge i Bleed Design Studio). To formgivere og en tekstforfatter, hva kan gå galt?

- For oss er det et pluss av vi i utgangspunktet utforsker hva prosjektene våre kan bli fra veldig forskjellige sider av det kreative bordet. På den måten er dette skjæringspunktet mellom design, kunst og tekst også representert i den lille redaksjonen vår, forteller Teige Skrattegård.

Lanseringsfest #

Den 18. oktober inviterer Pseudonym publishing til ‘en slags helaften?’ på Khartoum.

- Vi har ikke hatt nok ølpenger til å ha slippfest for selve forlaget enda, så jeg tømte BSU-kontoen, trykket opp merch, printet bokmerker og så videre, så nå håper vi jo noen dukker opp!

På eventet blir det performance fra Interlogue ved Kristine Stiberg (skribent i prosjektet), salg av merch, DJs (Derek Ercholano & Bendik Høibraaten / Cosmic Oslo), øl og tid til den gode samtalen.