Knowit vinner prestisjetung “Best-of-the-best Red Dot Award” for Glamox sin visuelle identitet

Knowit Experience og deres kunde Glamox er blitt tildelt utmerkelsen “Best-of-the-best” i designkonkurransen Red Dot Award, i kategorien Brand & Communications, for Glamox sin visuelle identitet. Red Dot Award er en av verdens største og mest anerkjente designkonkurranser, kanskje det nærmeste man kommer et “verdensmesterskap i design» for produkter, merkevarer og konsepter. Hvert år blir over 20.000 innsendte bidrag vurdert av en uavhengig internasjonal fagjury.

Bcd2022 Bo B T

I 2019 – 2020 gjennomførte Glamox en strategiprosess som innebar å formulere ny visjon, misjon og posisjon. Målet var å definere og gjøre tydelig en posisjon som var attraktiv for alle selskapets interessenter. Dette avfødte igjen et behov for å endre merkevarens visuelle uttrykk, noe Glamox ba Knowit Experience om assistanse til å definere og gjennomføre.

Det velkjente “Red Dot”-merket er et tegn på kvalitet i design som er anerkjent over hele verden. Knowit (tidligere Creuna) har også tidligere blitt tildelt “Red Dot” for arbeid med merkevarer og visuelle identiteter. Som ett av svært få norske designmiljøer, har vi nå blitt tildelt utmerkelsen «best of the best» for andre gang. Denne anerkjennelsen blir kun en liten håndfull av innsendte arbeider til del.

«Vi er både stolte og takknemlige for muligheten til å jobbe tett sammen med Glamox for å utvikle en slagkraftig og tydelig visuell identitet som støtter opp under de verdier og strategiske ambisjoner Glamox har for sin merkevare», sier Marc Ligeti, Lead Designer i Knowit Experience.

«Prosessen har vist oss hvor viktig det er med god kommunikasjon og reelt samarbeid mellom ulike fagpersoner og miljøer i jakten på de beste løsningene», sier Nina Hol, Group Marketing Director ved Glamox.

Dobbeltvinner “best of the best”

Knowit inkluderer også merkevare- og designmiljøet fra Creuna, etter Knowit sitt oppkjøp av Creuna i 2020. Dermed blir dette andre gang Knowit kan smykke seg med den prestisjetunge utmerkelsen «best av de beste». Knowit har også vunnet denne prisen for sitt arbeid med Oslo kommune, også i dét tilfellet med Marc Ligeti som lead designer. Dette forsterker Knowit sin posisjon som et av de ledende designmiljøene i Norge, bestående av designere og designrådgivere som jobber i tett tverrfaglig samarbeid med spesialister innen brukeropplevelse og teknologi.

Red Dot Award vil bli tildelt Knowit Experience/Glamox ved den årlige Red Dot Award-seremonien i Berlin den 28 oktober 2022.

Se hvordan Knowit lagde den nye visuelle identiteten til Glamox her.