Bielke&Yang bak redesign av Arkitektur

Designbyrået har tatt utgangspunkt i arkivet til det over hundre år gamle magasinet, for å skape et nytt design som tåler tidens tann.

BY Arkitektur Grafill 1

– Bielke&Yang har overgått seg selv i arbeidet med vårt nye tidsskrift Arkitektur. Det å forene og videreutvikle to ærverdige publikasjoner som Arkitektnytt og Arkitektur N (Byggekunst), var en formidabel utfordring. To helt ulike typer innhold og to selvstendige merkevarer skulle finne en ny felles form som et karaktersterkt, egenartet produkt, sier Gaute Brochmann, redaktør i Arkitektur.

En ny epoke markeres, når medlemsbladene fusjoneres til å bli Arkitektur. Det nye magasinet representerer hele arkitekturfeltet, med en tydelig identitet og variasjon av uttrykk. Bestillingen var et fleksibelt design, som enkelt kunne tilpasses ulike temaer, samtidig skille seg ut fra andre, vanligvis mer nøytrale arkitekturmagasiner.

– Målet var å aktivt dele opp seksjoner og ha en tydelig struktur som gjør det enkelt å finne relevant innhold. Dette inkluderer nye prosjekter, arkitektens omtale av eget arbeid, kritikk av bygg innenfor arkitektur, landskap og interiør, samt intervjuer med arkitekter og annet relevant faglig innhold, forteller Kristina Flølo i Bielke&Yang.

Lang historie og et rikt arkiv
Norske Arkitekters Landsforbunds (NAL) er ansvarlig utgiver og har gitt designbyrået full tilgang til utforskning av arkivene sine. Den nye logoen er inspirert av et Byggekunst-omslag (senere omdøpt til Arkitektur N) fra 1948, og selve magasinet har et sterkt typografisk uttrykk, med farger og former i ulike uttrykk.

– Over hundre års bladhistorie forvaltes og får nytt liv i et papirmagasin som oser av kvalitet, overskudd og kreativ skaperkraft. Det er bare å si tusen takk for et strålende samarbeid, sier Brochmann fornøyd.

Første utgave handler om Arkitekturopprøret og kan leses fra begge sider. Den ene siden presenterer saker som støtter opp om opprøret, mens den andre siden tar for seg de mer kritiske stemmene rundt bevegelsen.

– Ønsket har vært å synliggjøre ulike perspektiver på problematikken i selve designet, og på den måten skape en sunn faglig debatt, forklarer Flølo i Bielke&Yang.

Med det nye designet og innholdet vil Arkitektur være et spennende og uttrykksfullt magasin, som tar opp viktige temaer innenfor arkitektur og design.

Design og Art Direction
Bielke&Yang

Masthead
Good Type Foundry

Foto
Bow