Skal kåre verdens beste kreative arbeider for andre året på rad

Som eneste fra Norge skal Marc Ligeti, Lead designer i Knowit Experience, sitte i juryen når de beste kreative arbeidene innen design og reklame, fra over 70 land, skal kåres i den prestisjetunge konkurransen D&AD Awards i april og mai 2022.

Ctra Marc Ligeti 1200X628

En “Pencil” fra D&AD henger høyt i verdens kreative miljøer, der man får sine arbeider vurdert av fagfolk fra hele verden. Marc Ligeti er en av Norges mest prisvinnende identitetsdesignere, og har fått det ærefulle oppdrag å representere Norge og Knowit Experience som jurymedlem, det året konkurransen feirer 60 år. Marc har så langt i karrieren vunnet over 80 nasjonale og internasjonale priser for sine arbeider, inkludert tre Pencil fra D&AD. Han var også Lead designer under utviklingen av Oslo kommunes nye visuelle identitet.

Under årets D&AD Awards, som går av stabelen i april og mai, sitter han selv i juryen for kategorien Creative Transformation. D&AD beskriver kategorien slik: Work that is revolutionizing organisations, products, services and spaces to provide value and enhance the customer experience. Whether it be transforming a brand, product, service, space, culture or operation.

– Det er en ære å bli spurt to år på rad om å være jurymedlem. Som i fjor, gir det et unikt innsyn i det siste og beste av kreative arbeider fra hele verden, som igjen gir inspirasjon til mitt arbeid for kundene i Knowit Experience, sier Marc, som også har erfaring fra internasjonal juryering fra ADC Awards i 2019 og D&AD Awards 2021.

Om D&AD

D&AD er en organisasjon for det globale design- og reklamesamfunnet. Organisasjonens formål er å fremme og stimulere til høyt faglig nivå innen design og reklame. Hvert år samler den presisjetunge D&AD Awards kreative ledere, designere og innovatører fra alle kontinenter til å kåre verdens beste kreative arbeider. I 2021 ble hele 10.000 innsendelser fra 76 land vurdert. Overskuddet fra priskåringene investerer D&AD i utdanningsprogrammer som hjelper nye talenter til å utvikle seg videre. De prisbelønte arbeidene og vurderingene som ligger til grunn danner også verdifulle læringsressurser for studenter og nye kreative talenter rundt om i verden.