Praktikantene hos DayTwo2 er ikke som andre praktikanter

Bendik Skaalerud (22) og Tina Stokkan (26) har nettopp fullført sin praksisperiode i inkubatorprogrammet DayTwo2.

Foto: DayTwo

Foto: DayTwo

Fornøyde

Bendik Skaalerud og Tina Stokkan var de første praktikantene i inkubatorprogrammet DayTwo2.

DayTwo lanserte i år sitt inkubatorprogram DayTwo2, med hensikten å dyrke frem tverrfaglige talenter. Denne høsten kunne de ønske sine første praktikanter velkommen.

Fra august til desember har Bendik Skaalerud og Tina Stokkan, som begge til vanlig studerer grafisk design ved Westerdals Høyskolen Kristiania, jobbet side om side med de andre i byrået. Dette med veiledning fra Yann Bougaran, leder for inkubatorprogrammet og senior designer i DayTwo.

Bratt læringskurve

Praktikantene har jobbet med kunder og prosjekter som likeverdige medlemmer av teamet. Det har selvsagt vært en bratt læringskurve, og Bendik forteller at overgangen fra skoleprosjekter til kundeoppdrag har vært en spesiell opplevelse.

– De første møtene med kunder var veldig skumle. Jeg har i to år bare laget ting som jeg selv syns er fint, og det viktigste har vært at jeg er fornøyd selv - og så plutselig er det noen som sitter på andre enden av bordet som faktisk skal bruke det du lager, og det er de som skal være fornøyde. Det var litt skummelt i begynnelsen, men vi fant jo ganske fort ut at det er ikke så farlig, forklarer Bendik.

Det siste halvåret har Bendik og Tina gitt alt for å holde tritt med de erfarne designerne, og sitter igjen med en enorm mestringsfølelse. Det Tina er mest stolt over fra sin periode som praktikant er arbeidet de har lagt inn i redesignet av powerbank-firmaet Chargo.

– Chargo er det vi har jobbet mest med. Vi har redesignet hele appen og nettsiden deres. Det er det prosjektet jeg er mest stolt av fordi det er det første realistiske prosjektet vi fikk da vi startet i DayTwo2, og det gikk tilsynelatende veldig bra syns vi. Det er jo veldig kult når det er den første ekte kunden du møter og de er sånn “å herregud det her digger vi!”, forteller Tina.

Bendik mener det som er mest givende er det å vite at noen faktisk skal bruke det han har laget.

– Jeg syns det er veldig gøy å ha lagd ting som faktisk kommer til å eksistere ute i verden, ikke bare er noe hypotetisk. Det er kanskje det beste; Å kunne se det man har jobbet for, sier Bendik.

Verdifull erfaring

Etter et halvt år ute i bransjen, sitter Bendik og Tina på erfaring som kan være avgjørende når de fullfører bachelorgraden sin til våren.

– Bare det å ha jobbet i et ekte byrå til når man skal begynne å søke jobb er jo utrolig verdifullt, og det å kunne si at man har hatt kundemøter og kjenner til prosessen. Og så har vi fått veldig mye trening i digitalt design, noe jeg tror er ønskelig hos de fleste som skal ansette, sier Tina.

Det mest verdifulle Bendik har lært er hvordan han skal arbeide med, og forholde seg til kunden.

– Jeg tror kanskje at det mest verdifulle jeg tar med meg videre er hvordan å forholde seg til noen andre som skal ha det du lager. De skal betale for noe, og du skal finne ut hva det er de vil ha, ikke det du vil ha. Det har vært litt krevende, og en litt ny måte å tenke på, men også veldig lærerikt. Veldig! sier Bendik.

Tina oppfordrer alle som vurderer å søke som praktikanter i DayTwo2 sitt inkubasjonsprogram til å gripe sjansen.

– Gjør det! Jeg har satt veldig pris på tiden min der, og jeg har lært masse. Så lenge man vet hva man vil holde på med, og er noen som klarer å drive seg selv fremover, så vil jeg absolutt oppfordre deg til å søke. Det er kjempegod erfaring, sier Tina.

Ingen selvfølge

Det har ikke alltid vært en selvfølge at det var grafiske designere de skulle bli, og både Bendik og Tina har studert tidligere. Tina har allerede en grad i markedsføring og salgsledelse, men hun fikk smaken for grafisk design allerede på videregående.

– Jeg gikk medier og kommunikasjon på videregående, og da holdt vi jo litt på med grafisk design. Og så gikk det fem år før jeg bestemte meg for å satse på det, men det murret hele tiden i bakgrunnen at det var det jeg ville holde på med, sier Tina.

Bendik var opptatt av det visuelle fra en veldig ung alder, men valgte opprinnelig å studere informatikk fordi det virket som et tryggere jobbmarked.

– Jeg tenkte at da var jeg sikret i fremtiden, hvis jeg kom meg gjennom det studiet; men jeg vurderte å søke grafisk design allerede da. Da jeg skjønte at det ikke var noe for meg skiftet jeg retning til noe jeg følte var morsommere å holde på med, nemlig grafisk design, sier Bendik.

Tina og Bendik returnerer i januar til skolebenken for å fullføre siste halvår av bachelorprogrammet i grafisk design. Begge håper på – og jobber mot en fremtid i et designbyrå.