Mikrofilm styrker satsing på oppdragsfilm


Animasjonsstudioet Mikrofilm gjør en strategisk satsning på reklame og oppdragsfilm. Med seg på laget har de fått Kjersti Riise Skallerud fra Westerdals Oslo ACT. Siden 1996 har Mikrofilm AS vært en av Norges ledende animasjonsprodusenter, blant annet med to Oscar-nominasjoner og en Oscar-pris. Gjennom hele sin 20 år lange historie har Mikrofilm laget oppdragsfilmer, men dette er første gangen selskapet har satset strategisk på dette markedet.

Utover en stab som består av designere, animatører, regissører og to produsenter, har Mikrofilm nå hentet inn Kjersti Riise Skallerud som har studert Art Direction ved Westerdals Oslo ACT. Hennes praksisperiode var hos Animasjonsdepartementet og før sommeren utmerket hun seg med prisen Årets Gullkalv, samt med nominasjoner i kategoriene Design og Storytelling. Skallerud blir ansatt som produsent med utelukkende ansvar for reklame og oppdragsfilm.

– Kjersti var et klart valg for oss da hun deler vår kvalitetsorientering, men har en annen faglig bakgrunn og nettverk. Kombinert med et stødig blikk og vinnende vesen er hun et riktig valg for Mikrofilm, sier produsent og partner Lise Fearnley.

– Jeg er stolt og ydmyk over å bli en del av Mikrofilm! Fremover skal vi fortsette å jobbe slik vi vet tidligere kunder har satt pris på ved å gi mye av oss selv og vår lange erfaring når vi skaper gode og engasjerende animerte historier. Samtidig skal vi med denne satsingen utvikle oss som en enda tydeligere aktør også på dette markedet, så vi gleder oss til å bli utfordret videre av nye og gamle kunder! Vi har en faglig sterk og kreativ base med folk jeg er utrolig stolt av å få representere: dette blir en helt rå jobb!, uttaler produsent Kjersti Riise Skallerud.