Magnus Voll Mathiassen invitert til å tolke Oscar-statuetten

Oscarutdelingen 25. april vil bestå av arbeider laget av syv internasjonale illustratører og kunstnere, og Magnus Voll Mathiassen er en av de utvalgte.

Ampas 1X1 Ig Magnus Jse 01C

Årets visuelle uttrykk for Oscarutdelingen vil være litt annerledes enn de 92 foregående. I år er det nemlig gjort et nytt grep, og det er å invitere syv internasjonale kunstnere og illustratører til å tolke den verdenskjente statuetten til Oscar-Akademiet. Av de syv som ble innlemmet i planene til Akademiet er drammenseren Magnus Voll Mathiassen.

Akademiet inviterte Magnus Voll Mathiassen, Temi Coker, Petra Eriksson, Michelle Robinson, Karan Singh, Victoria Villisana og Shawna X til å formidle hva film betyr for dem personlig. Oppgaven var konkret, men vid nok til å kunne gi mangfoldig uttrykk.

Årets profil med taglinen ‘Bring Your Movie Love” er et resultat av hvordan det siste året har vært preget av pandemien. Det er ikke tilfeldig at de inviterte kunstnerne representerer sterke stiler med en tydelig bruk av form og farge. Det var viktig å utstråle positivitet.

– Det hele er surrealistisk og selvsagt rimelig gøy. Det var lett å rydde bort planene for avslapning i romjulen når de kontaktet meg i desember. Selve oppdraget gikk ganske greit og etter boka, men det vanskeligste har selvsagt vært å holde på hemmeligheten, forteller Magnus.

– Jeg ser frem til tiden mot Oscar-utdelingen og hvordan Oscar-teamet vil bruke materialet mitt. Her har jeg null kontroll, og det føles vond-godt. Litt kreativ masochisme har alle godt av i ny og ne.

twitter.com/theacademy

www.oscars.org/press