Kind kåret til årets byrå under European Design Awards

Det norske branding-byrået Kind er kåret til årets byrå i Europa 2019 av European Design Awards. Utmerkelsen anerkjenner det mest kreative og suksessfulle design-byrået, og prisen ble delt ut under ED Awards i Warszawa på lørdag.

Kind2

– Å vinne denne prisen i konkurranse med de beste byråene i Europa er en enorm anerkjennelse, uttaler byrået selv. I tillegg til «Årets byrå i Europa» (European Agency of the year), vant Kind to gull og et sølv i kategoriene «Brand logo», «Integrated Identity Applications» og «Food & Beverage Packaging».

Den høyeste anerkjennelsen i ED-Awards hvert år er kåringen av det beste byrået på kontinentet. Denne tittelen har blitt tildelt Europas beste byrå i en årrekke, og det er første gang i konkurransen sin historie at den gjeveste prisen går til et byrå fra et av de skandinaviske landene.

– Årets European Design Awards har hatt et rekordhøyt antall innsendelser, og kvaliteten på designarbeidet i Europa er ekstremt høy. KIND har en unik tilnærming til emosjonell merkevarebygging, og har bevist at de kan levere et fantastisk konseptuelt arbeid. Med sin eksepsjonelt sterke posisjon i branding- og designmarkedet, var de et klart valg til topplasseringen i 2019», ifølge Demetrios Fakinos, direktør og partner i European Design Awards.

– I Kind arbeider vi med en holistisk tilnærming til merkevarebygging, med et sterkt fokus på det emosjonelle, for markedsledende kunder over hele verden. Gjennom strategisk forankret design, merkevarebygging og kreativitet har vi bevist at vi kan skape langsiktige konkurransefortrinn for våre kunder. At vårt arbeid blir sett og anerkjent av eliten av Europas designkritikere- og journalister er en stor ære. Å motta prisen som Europas beste byrå, er en stor anerkjennelse ikke bare for oss, men for norsk- og skandinavisk design generelt. Vi er et ambisiøst selskap med mål om å etablere oss som et ledende branding-byrå i verden. Denne utmerkerkelsen viser at vi er på god vei», sier Tom Emil Olsen, grunnlegger og leder av Kind.

TRY Apt vant gull, sølv og bronse. Anti dro hjem med gull og sølv. Bleed vant et sølv og tre bronse. Scandinavian Design Group et sølv, og Olssønbarbieri en bronse.

The European Design Awards, er en årlig prisutdeling for europeiske branding- og designbyråer. Prisutdelingen hyller enestående arbeider innen kommunikasjonsdesign i Europa. Siden 2007 har forlag, journalister, redaktører og akademikere samlet seg årlig for å evaluere og anerkjenne de beste eksemplene på kommunikasjonsdesign som finnes på kontinentet. I tillegg kårer de årets beste byrå, som den øverste utmerkelsen.

European Design Awards sin festival arrangeres hvert år i en ny europeisk vertsby, med prisutdelingen og de største utmerkelsene som et avsluttende høydepunkt. I 2018 var Grafill og Oslo vertskap for festivalen.

Se alle norske vinnere i 2019

europeandesign.org

kindnorway.com

Kind kåret til European Agency of the year

Klikk for å se bildet "Kind1" i full størrelse

Kind kåret til European Agency of the year