Formtor blir helt Bonanza


Designbyrået Formtor har blitt til det tverrfaglige reklame- og designbyrået Bonanza. Byrået som i dag teller ni ansatte har i lengre tid hatt et ønske om å reprofilere seg, og prosessen konkretiserte seg ved ansettelsen av Halvdan Lind Høverstad som kreativ leder i fjor sommer. Bakgrunnen for reprofileringen er et ønske om å fokusere mer på innhold, og å utvikle løsninger som strekker seg fra de overordnede konseptuelle retningslinjene, via kommunikasjon og helt frem til sisteledd.

– Noe av det som slo meg da jeg begynte i Formtor var at de ansatte satt på ekstremt mye kompetanse som kanskje ikke helt kom til sin rett. Det er langt ifra alle som innehar den faglige miksen vi har, og i hvert fall ikke kombinert med vår erfaring med sisteledd, sier Lind Høverstad. Når vi nå har supplert med undertegnede som kreatør i tillegg til de som allerede var på plass, er vi bedre rustet enn mange til sikre en rød tråd gjennom alle ledd, og på den måten eliminere behovet for flere byråer. Vi utvikler konsepter som tar hensyn til alle kanaler, for så finne passende samarbeidspartner til hvert prosjekt.

– Siden byrået nå skifter kurs, og navnet Formtor ikke hadde all verdens forankring i bransjen, kom vi frem til at det var nå eller aldri med tanke på reprofilering. Det er også en fin måte å understreke at dette ikke er noen liten ting. Navnet Bonanza har både en fin klang og funker på alle språk, samtidig som det også betyr det samme overalt – spesielt rikholdige malmpartier i en gruve eller overdådig og rikdom i overført betydning. Det er klart, vi stikker jo frem nakken her. Men det skal vi også gjøre. Bonanza skal være et friskt pust i bransjen – noe jeg mener vi understreker med programmet på lanseringsfesten vår.

Nyheten ble sluppet i Formtors 20 års-jubileum på Blå på torsdag, foran rundt 150 heldige utvalgte som fikk oppleve opera spesialskrevet til anledningen, Kjetil Rolness, Sisu, Fingern, og sist men ikke minst en magisk konsert med Turboneger.

- Skal vi dømme etter stemningen, og det skal man jo, kan vi ikke annet enn å kalle det en ubetinget suksess – noe også aktiviteten på Instagram (#bonanzaoslo) og vår Facebookside (facebook.com/BonanzaOslo) underbygger. Ny webside er også på plass, og den kan beskues på bonanza.no.