Darling Clementine bak papirprodukter til nye MUNCH

Darling Clementine, som består av Tonje Holand & Ingrid Reithaug, ble våren 2019 invitert til å være med i konkurransen om å få lage alle papirprodukter til åpningen av det nye MUNCH museet i Bjørvika. De vant anbudet og dermed retten til å designe og produsere papirvarene for MUNCH museet de neste fire årene.

Produktbilde: Camilla Hay Jenssen/Shoots, Styling og konsept DC.

Produktbilde: Camilla Hay Jenssen/Shoots, Styling og konsept DC.

Designerene fikk ved oppstart av prosjektet innsikt i hele Munchs katalog; alle hans malerier, tegninger, trykk og memoarer. Samtidig ble de presentert for museets nye grafiske profil, designet av NORTH i London. De tok utgangspunkt i den tidløse kvaliteten i verkene til Edvard Munch. I kombinasjon med det nye byggets utforming og grafiske profil, jobbet de frem en serie med et klassisk men morderne uttrykk. Kolleksjonen har hentet inspirasjon fra Munchs egen palett og inspirerende fargesammensetninger. Produktutvalget er basert på DC's eksisterende sortiment, og består av notatbøker, penal, kort og foldere. Navnet på kolleksjonen 'National Treasure' kommer fra det åpenbare ved å forvalte en slik kulturskatt Edvard Munch representer for Norge, og ærefrykten over all den fantastiske kunsten han etterlot seg.

Åpningen av museet har av flere årsaker blitt utsatt til våren 2021, men kolleksjon blir allikevel lansert for salg i butikken på Tøyen i september 2020.

Ingrid & Tonje driver til daglig et studio som påtar seg et bredt utvalg av design- og illustrasjon oppdrag. Fra høsten 2020 vil de konsentrere seg om nettopp driften av studioet fremfor å jobbe frem fler produkter under eget merke. De ønsker å ta med seg alle erfaringene fra produktutviklingen videre, og håper å kunne ta på seg oppdrag lignende serien for MUNCH. Kolleksjoner som er spesialdesignet for kjeder, museer eller institiusjoner som ønsker et eget sortiment.

www.darlingclementine.no