Bekk står bak installasjon for barn og unge på nye Nasjonalmuseet

– Vi har trolig laget verdens første urskog, konkluderer prosjektleder Nina Inberg i Bekk om den nye installasjonen på Nasjonalmuseet.

Joakim Tysseng og Nina Inberg i Bekk (foto Annar Bjørgli).

Joakim Tysseng og Nina Inberg i Bekk (foto Annar Bjørgli).

Fra dag én var målet med prosjektet klart; å lage en installasjon som smeltet sammen teknologi, historiefortelling, kunst og natur til en unik opplevelse. Et sted hvor barnas undring og iver etter å eksperimentere får orkesterplass, mens voksenlogikk, formanende miljø-pekefingre og alvorstunge tirader tar plass på bakerste rad. Dette prosjektet er laget for barn. Et levende univers som åpner kreativitetens porter på vidt gap.

Først setter barna sammen sitt eget fantasidyr ved hjelp av dyredeler skåret ut i trehvit finer. Deretter plasserer de øyne på dyret og fotograferer figuren med Opticus. Til slutt bruker de kontrollpanelet til Nervus for å finjustere sine nye art.

– Du kan lage så få eller mange dyr du vil, du kan justere i det uendelige med størrelser, skifte deler, vri på Nervusknappene for å endre øyne og fart før du slipper dyret fri inn i Silva og ser hvor i landskapet dyret ditt havner og hva det gjør, sier Joakim Tysseng, utvikler fra Bekk.

Bekk-verket er utviklet og ferdigstilt i samarbeid med Nasjonalmuseet, Annette Saugestad Helland, Artisan Tech og en rekke andre bidragsytere.

Involverte:
Bekk: Joakim Tysseng (utvikler), Holger Ludvigsen (utvikler), Nina Inberg (rådgiver og konseptutvikler) og Anders Christensen (rådgiver og prosjektleder)
Annette Saugestad Helland (illustratør)
Artisan Tech Interiør

Lyst til å lage en ny art med barna i sommer? Verkstedet er åpent for publikum på tirsdager og lørdager mellom kl. 12 og 16.

bekk.no