Her er vinnerne i Årets vakreste Bøker!


Årets vakreste Bøker 2014 Årets vakreste Bøker 2014 - tilsammen 42 fantastisk flotte bokverk - ble i går kveld hyllet på Nasjonalbiblioteket med prisutdeling, utstilling og fest.

Hedersprisen Bokkunstprisen 2014 gikk til illustratør og forfatter Anna Fiske. Juryen ønsket å hedre en helt spesiell stemme i den norske bokfloraen, og med sine utprøvende, rause, humoristiske og uredde bøker mener juryen hun nærmest er sin egen sjanger! Prisen ble første gang delt ut i 1957, og går til en utøver eller en virksomhet som har gjort en betydelig innsats for utgivelse av kvalitetsbøker.

Av alle innsendte bøker ble boken Air Mail. Brev 1964 – 1990 kåret til Årets vakreste Bok. Den prisvinnende utgivelsen er designet av Aslak Gurholt Rønsen i Yokoland, og inneholder brevvekslingen mellom poeten Tomas Tranströmer og hans amerikanske venn og kollega Robert Bly.

For første gang har Grafill delt ut en pris for Årets vakreste digitale Bok. Vinnerboken er Kubbe lager skyggeteater av Åshild Kanstad Johnsen, Kristian Pedersen og Christian Aamodt. Juryen ble imponert over hvordan boken tar i bruk animasjon, interaktivitet og lyd uten å havne i andre kategorier som film eller spill, dette samtidig som den beholder den fysiske bokens fortelleregenskaper.

I forbindelse med kåringen av de vakreste bøkene deles det også ut en spesialpris for Årets best tilrettelagte Bok. Vinnerbok for 2014 er Ulvehjerte av Tor Erling Naas, Sigbjørn Lilleeng og Sindre Goksøyr.

En fullstendig presentasjon med bilder, filmer og juryens begrunnelser finner du her:

Vi gratulerer alle vinnere!

(Foto Espen Schive)