Nordic Design Impact: startup hos Grafill


Torsdag 20. mars møtes de norske deltagerne for første gang i regi av mentorprogrammet Nordic Design Impact.

Etter utrolig positiv respons og mange gode søknader, kan Nordic Design Impact ønske Ginungagap fra Karmøy, Provinsen fra Gamle Fredrikstad og Paperplane fra Bergen velkommen som adeptbyråer til første runde av dette unike mentorprogrammet.

Nordic Design Impact (NDI) er et nytt nordisk samarbeidsprosjekt der etablerte næringslivsaktører tar mindre designforetak under sin vinge, med mål om å overfører sin kunnskap om bruk av tre dimensjoner NDI har identifisert som viktige for samlebegrepet nordisk design: nordisk estetikk, bærekraft og online synlighet, for å skape vekst og utvikling. 

De deltagende mentorbedriftene på tvers av de nordiske landene strekker seg fra områder innen keramikk til sportsklokker, og rulletrapper til økologisk mat. De norske mentorbedriftene er tungvekterne Norrøna og Gjensidige, og den litt rampete lillebroren Boa Eiendom, som på hver sin måte har implementert en eller flere av de tre dimensjonene på et suksessrikt vis.

Torsdag 20. mars møtes alle de norske mentorer og adeptbyråene for første gang hos Grafill. Dorrit Bøilerehauge CEO i Danske Designere tar turen fra København for å presentere prosjektet nærmere, og innlede pilotfasen i dette spennende samarbeidet.

NDI - Nordic Design Impact, er et mentorprogram for vekst og utvikling av små og mellomstore designbyråer og kontorer i Norden. NDI ønsker å skape verdifull kunnskap og målbare resultater basert på kunnskapsutbytte, kompetanseutvikling og innovasjon gjennom mentorvirksomhet.  NDI skal overføre innsikt og erfaring fra etablerte bedrifter som er fremtredende innen et eller flere av følgende områder:

Nordisk estetikk
Bærekraft
Online synlighet

Prosjektpartnere i NDI er Grafill (NO), Sveriges Designer (SE), Svenska Tecknare (SE), Danish Designers (DK), Ornamo (FI) og Grafia (FI).

NDI medfinansieres av KREANORD - Nordisk Ministerråds program for vekst og utvikling av de kreative næringene.