Klassikerpris til Halvor Bodin


Årets Klassikerprisvinner er Halvor Bodin - et sterkt forbilde for mange i det norske kreative miljøet. Han er faktisk det nærmeste vi kommer en rockestjerne innen norsk grafisk design.

Etter avbrutte universitetsstudier og noen års karriere i filmproduksjon, ble grafisk design en fulltidsgeskjeft for Halvor Bodin i 1993. Han startet opp for seg selv under navnet Subtopia, ble ansatt i Megafon Design, markerte seg som gründer og partner i Union Design og som kreativ leder i Virtual Garden Design. I dag driver Bodin igjen sitt eget enkeltmannsforetak. Han har i alle disse årene ligget helt i front i utviklingen innen norsk grafisk design.

Halvor Bodin er kjent og respektert for sin grundighet, høye fagkompetanse og detaljrikdom i arbeidet. Hans arbeid favner en spennende miks mellom design, kunst, bevegelige bilder og foto. Fellesnevneren er distinkt, presis og egenartet kommunikasjon.

Bodin har jobbet bredt innenfor sitt fagfelt, med alt fra kunstutsmykking og kulturelle arrangementer til redaksjonell design, typografi, samt større identiteter for kommersielle og offentlige aktører. Han har satt sine tydelige spor i en imponerende rekke magasiner, bøker og utstillinger. Hans kunstneriske produksjon omfatter store installasjoner og skulpturarbeider så vel som tegning. Han er en kjær skribent, foreleser, eksaminator, juryrepresentant, mentor og formidler for designfaget. Han er sjenerøs og deler gjerne sine kunnskaper med nye og etablerte kolleger. Hans sterke kunnskap, respekt og kjærlighet til faget danner det solide grunnlaget

Halvor Bodin er beryktet for sin produktivitet, og hans bidrag til for eksempel platecover alene er enorm. Den inneholder i underkant av 100 titler, med navn som Earth, Turbonegro, September When, Anja Garbarek, CC Cowboys, Apoptygma Berzerk, Satyricon, Darkthrone og Thorns.

Bodin har mottatt et imponerende antall utmerkelser, blant annet fra European Design Awards, Broadcast Designers Awards (USA), Norsk Forms pris til unge formgivere, Oslo bys kulturstipend, Merket for god design, Årets vakreste Bøker (inkludert Årets vakreste Bok 2006) samt et utall priser i Visuelt.