Alt du lurer på om innsending til Visueltkonkurransen


Skal du sende inn til årets konkurranse? Vi har samlet sammen litt informasjon som vi håper kan hjelpe deg med prosessen. Finner du ikke svar på dine spørsmål under, kan du prøve å lete i artikkelen ­Q&A. Hjelper ikke det, må du gjerne ­kontakte oss.

A3 Visuelt Synstest Web

Frist for påmelding og innsendelse er mandag 20. april 2015 kl 17.00.

Lykke til!

Hvem kan delta?
Konkurransen er åpen for alle, også de som ikke er medlemmer i Grafill. Både profesjonelle utøvere og studenter kan delta. Norske og utenlandske utøvere med aktivt virke i Norge kan delta, samt norske utøvere bosatt utenfor Norge. Norske studenter som studerer i utlandet kan delta, samt utenlandske studenter som studerer i Norge.

Hva kan sendes inn?
Arbeider utført på oppdrag fra kunde og offentliggjort for første gang i tidsrommet 1. januar 2014 – 31. mars 2015. Arbeider som sendes inn i kategorien 'Åpen klasse 'er fritatt fra regelen om offentliggjøring. Studentarbeider trenger ikke være utført på oppdrag fra kunde og er fritatt fra regelen om offentliggjøring, men arbeidet må ha vært produsert under utdanningsperioden 1. januar 2014 – 31. mars 2015. Prosjekter utført på oppdrag fra kunde, og som ikke er en del av studiet, skal sendes inn i de ordinære kategoriene. Arbeider som tidligere er premiert i Visuelt skal ikke sendes inn. Arbeider utført for Grafill, eller som kan assosieres med Grafill, kan ikke sendes inn til konkurransen.

Registrering og innlogging
Alle bidrag skal registreres via påmeldingsskjema på Grafills nettsider. Logg inn eller opprett ny bruker og start påmeldingen.

Innsendelse og betaling
For hvert bidrag som meldes på må du gjennom en 5-trinns registreringsprosess, der du velger kategori, oppgir bidragsytere og annen nødvendig informasjon. Her skal du også laste opp bilder av bidraget (se under).

Når du har vært gjennom alle stegene har du mulighet til å sjekke at alle opplysninger er korrekte før bidraget godkjennes og legges til betaling. De registrerte arbeidene kan redigeres inntil du har gjennomført betaling.

Når du har fullført registrering kan du enten betale på steg 5 i innsendelsen, eller du kan betale en eller flere bidrag samtidig fra siden ‘Oversikt bidrag’. Betaling skjer med kredittkort eller med faktura dersom du har registrert deg med tilknytting til firma. Når betaling er gjennomført genereres det en kvittering som sendes på epost. Du vil også finne kvitteringen under ‘Oversikt bidrag’ når du er innlogget.

NB: Betalte bidrag kan ikke redigeres. Bidrag som ikke er betalt innen fristen, mandag 20. april kl 17.00, er ikke med i konkurransen.

Opplasting av bilder
Juryen ser i all hovedsak det innsendte materialet på skjerm, og vi anbefaler derfor at bildematerialet er tilpasset dette formatet (liggende format / landskapsformat). Velg bilder som presenterer ditt arbeid best, og husk at juryen skal kunne se detaljene i bildet på skjerm. Det er ønskelig med bilder i JPEG, GIF eller PNG. Dersom det er behov for å benytte PDF, må denne være ensidig. Det er ingen begrensning for hvor mange bilder du kan sende inn. Velg også ett representasjonsbilde som benyttes i katalog dersom arbeidet premieres.

Innsendelse av fysiske eksemplarer
Dersom bidraget har kvaliteter ved seg som ikke lar seg gjengi på skjerm, som for eksempel folie, preg, trykkteknisk etc, kan man sende inn fysiske eksempler på dette. Merk denne innsendelsen med bidragsnummeret.

Utover ovennevnte er det krav om å sende inn fysiske produkt i følgende kategorier:

1.4  Grafisk design - Plakat
1.7 - 1.10  Grafisk design - Pakningsdesign
2.2  Illustrasjon - Bøker
2.3  Illustrasjon - Barnebøker
2.5  Illustrasjon - Plakat
2.6  Illustrasjon - Emballasje

Sendes til Grafill, Rosenkrantz gate 21, 0160 Oslo. Merk arbeidet med bidragets ID-nummer.

Digitale bidrag
Husk at nettadressen må fylles ut nøyaktig og at linken må være aktiv fra og med innsendingsfristen til og med prisutdelingen (9. oktober 2015). Last gjerne opp casevideo som forklarer løsningen, denne skal helst ikke overstige 3 minutter (se forøvrig spesifikasjoner for film). Alle bidrag må laste opp minimum et representasjonsbildet.

Spesifikasjoner for film
Foretrukket komprimering for film: HD, Quicktime H.264, 12mbit/sec, 25 fps, audio AAC, 256 kps, 44.100 kHz. Dersom bidrag innen Moving Image kategorien er lengre enn 45 sekunder, skal det i tillegg sendes inn en sammenklippet versjon på maks 45 sekunder. Denne versjonen vil bli benyttet dersom arbeidet mottar pris, og vil bli bruk i skjermpresentasjon av vinnerarbeidet og på nettsiden. Alle bidrag må laste opp minimum et representasjonsbildet.

FTP-server for store filer
Store filer (2 GB eller mer) kan lastes opp på Grafills FTP-server. Navngi filen med tittel eller bidragsnummer. (Benytter du et FTP-program som Transmit, angi porten til 21 (ikke 82).

FTP-server: 109.74.177.142:82
Bruker: visuelt2015 / Passord: visuelt2015