Lars Fiske MIN STIL

Grafill R21
Gå til innholdet


Lars Fiske er blant våre mest fremragende tegneserieskapere og illustratører. Han har vunnet mange priser og hans strek er kjent fra en rekke medier og serieromaner.

Nå åpner han utstillingen MIN STIL - 30 år med illustrasjonskunst i Grafill R21. Utstillingen viser originaler, plakater og trykk fra sitt virke som illustratør; helt fra debuten i Nye Takter og fram til nyere arbeider for blant annet A-magasinet og Dagbladet Magasinet. Lars lanserer også ny bok som viser den kunstneriske prosessen med å skape en ”stil”.

Som tegneserieskaper og forfatter har Fiske tatt tegneseriemediet til nye høyder med blant annet Matje-utgivelsene (1996-2010) og tegneseriebiografien om tegneren Olaf Gulbransson (Olaf G. 2004), utgitt sammen med kollegaen Steffen Kverneland. Fiske og Kverneland fulgte opp suksessen med føljetongen Kanon (2006-2012) om kunstnerne Edvard Munch og Kurt Schwitters, der Fiske tar for seg multikunstneren Schwitters' liv og virke. Boka har siden kommet med fire oppfølgere, og historien om Schwitters ble samlet i boka Herr Merz i 2012. Herr Merz er gitt ut i Tyskland og Nederland. Fiske har også laget billedbøkene Kom, så løper vi (2002), På tre hjul (2005) og I farta med farfar (2013).

Lars Fiske tegner fast for Aftenpostens ukentlige A-magasinet, og hra illustrert for CappelenDamm, Aschehough, Samlaget, Oktober forlag, Aftenposten, A-magasinet, Dagens Næringsliv, Adresseavisen, Bergens Tidende, Prosa, Dagens Nyheter(S), Natt&Dag, Nöjesguiden (S), Litteraturhuset, Deichmanske Bibliotek,Tine, Telenor, Bjørnsonfestivalen, Det Norske Teater med flere.

Fiske har flere utstillinger bak seg, og han mange priser på hylla, blant annet Sproing-prisen, Kulturdepartementets billedbokpris og gull i Visuelt og Årets vakreste Bøker, samt den svenske tegneserieprisen Urhunden.

Velkommen til utstilling!
Salg av bøker, bilder og plakater.

Adresse: Grafill R21, Rosenkrantz gate 21, Oslo

Foredrag: Torsdag 6. mars kl 18.00
I forbindelse med utstillingen MIN STIL - 30 år med illustrasjonskunst i Grafill R21 vil Lars Fiske vise bilder fra og snakke om sin tegnerkarriære. Ikke bare om ”Sin stil” men også om inspirasjonskilder og alle stilbrudd som må til for å holde på og videreutvikle en Stil.

Åpningstider:
Man-fre: 9.00-16.00

Lørdag 22. mars: 12.00-16.00
Søndag 23. mars: 12.00-16.00