Utstilling: Illustrerte Julekort

Grafill R21
Gå til innholdet

Tegnede postkort har en stolt tradisjon i Norge, med motiv som favner bredt fra det kunstneriske til det personlige og politiske. I år videreføres tradisjonen med nytegnede julekort og en egen utstilling i Grafill R21.

Lars Magnus Aurtande og Egon Låstad er initiativtakere bak prosjektet Illustrerte julekort, hvor hensikten er å fremheve de kunstneriske kvalitetene som finnes i postkortformatet. Historisk finnes det mange eksempler på hvordan kunstnere og illustratører har funnet stor sprengkraft i det lille formatet, blant annet under andre verdenskrig, da norske illustratører så sitt snitt til å legge inn skjulte budskap i julekortene. Fjorårets utstilling på Avistegnernes Hus tydeliggjorde koblingen mellom politiske postkort og sjangeren avistegning.

Ofte var det bokillustratører som tegnet de norske julekortene ved siden av sitt øvrige virke. Dette er tema for årets utstilling, hvor hovedvektene av bidragene er signert norske bildeboktegnere. Flere av bidragsyterne fra 2017 har også jobbet innenfor bildeboksjangeren, blant dem Hans Normann Dahl, Espen Friberg, Finn Graff, Marvin Halleraker, Egil Nyhus og Jan-Kåre Øyen.

Bidragsytere i 2018 består av Ragnar Aalbu, Lars Aurtande, Akin Duzakin, Eli Hovdenak, Mari Kanstad Johnsen, Egon Låstad, Rune Markhus, Ingebjørg Faugstad Mæland, Øyvind Torseter og Stina Langlo Ørdal.

Årets bidrag inneholder originale skråblikk på forestillinger og forventninger knyttet til julestri og julefeiring anno 2018. Bidragsyterne har fått full kreativ frihet i sin tilnærming til julen og resultatene er utpreget personlige og originale. Julekortene kan kjøpes fra www.illustrertejulekort.no og vil også være i salg på Grafill R21 og i utvalgte butikker.

Bidragene stilles ut i Grafill R21 fra 22. november til 4. januar 2019.

Prosjektet er støttet av Grafill.

Velkommen til utstillingsåpning
Torsdag 22. november klokka 18.00.

Åpningstider
man-fre 9-16
søndag 12-16

Adresse
Grafill R21, Rosenkrantz gate 21, 0160 Oslo

Facebook-event

Forside-illustrasjon: Akin Duzakin
Artikkel-illustrasjon: Eli Hovdenak