Grafill illustrasjon jobber for å synliggjøre og tydeliggjøre norsk illustrasjon. Vi er opptatt av aktiviteter rundt næringspolitiske rettigheter og faglig utvikling av våre medlemmer. Vi står bak Norwegian Illustrators, en katalog som presenterer ca. 95 av Grafills illustratører og tegneserieskapere. Den er gjennomillustrert og viser hva slags bredde norske illustratører har i dag. Den er både en kunstbok, en katalog og et verktøy for alle som ønsker å bruke illustrasjon. Katalogen sendes ut gratis til Grafills medlemmer og potensielle kunder av illustrasjon.

Ta kontakt:  illustrasjon@grafill.no

Styret Grafill Illustrasjon

 • Trond av Trond

  Trond Ivar Hansen, leder

  instagram.com/nemolom

  Tegner mest på hobbybasis for tiden, men prøver å holde meg aktiv i miljøet. Utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen.

 • Bjorn av christoffer meyer KIND

  Bjørn Ivar Thomassen, kasserer

  instagram.com/bithomassen instagram.com/formskrift

  Bjørn er utdannet både designer og illustratør og har snart arbeidserfaring innen alle Grafills fagområder. Han er opptatt av strategi og følelser, som sammen med pent design skal gi både helhet og verdi – og har vært involvert i noen av Norges og verdens sterkeste merkevarer som BMW og Phillip Morris til Cutters og Digg pizza. Bjørn har vært nestleder i Grafill hovedstyre i seks år (går ut i 2024), og var med å starte byrået Blake and Friends. De siste årene har han jobbet som senior designer i KIND hvor han var med å vinne årets byrå i European Design Awards som første norske byrå og fire ganger på rad årets byrå i World Brand Design Society, pluss en rekke andre engasjement som sensor og jury i Gullblyanten. Siden sommeren 2023 er Bjørn ansatt av staten som senior rådgiver innen design og digitalisering.

 • Martin av Lea Stuedahl Einar Granum Kunstfagskole

  Martin M. Hvattum

  martinhvattum.com

  Martin jobber som freelance illustratør. De siste årene mye med fokus på redaksjonell illustrasjon, tegneserier og illustrasjon som en del av identitetsdesign. Han har også en 30% stilling som lærer tegnelærer ved Einar Granum Kunstfagskole, og er utdannet ved Academy of Art University i San Francisco.

 • Zarina s av Espen Braekke Gronberg

  Zarina Saidova (f. 1992) er en illustratør og tegneserieskaper, født i Kasakhstan og oppvokst i Nordland. Med master i illustrasjon og grafisk design fra Kunsthøyskolen i Oslo er hun nå representert av Byhands Illustrasjonsagentur samtidig som hun jobber med egne utstillinger, tegneserieprosjekter og driver eget forlag, Træsh.

 • Anna

  Anna Sæbjørnsen

  instagram.com/mymoko

  Anna er en Oslobasert illustratør, grafisk formgiver fra Sula, Ålesund med en bakgrunn i animasjonsfilm. Hun har en bachelor i Illustrasjon og Grafisk design fra Kunsthøyskolen i Oslo og en bachelor i animasjonsfilm fra Høgskulen i Volda.

 • Villvin av Anette Wilhelmsen Lindoe

  Villvin Gulbrandsrød

  instagram.com/villvin_art

  Villvin Gulbrandsrød (f. 1994) er utdannet animatør fra Høgskulen i Volda, og kommer fra Oslo. Hun jobber både i film og TV, og som kunstner og frilans illustratør. Hun stilte senest ut malerier på Galleri Heiaklubben i 2024.

 • Grafill icon pos RGB TRANS

  Malin Hjorth

 • Grafill icon pos RGB TRANS

  Emil Johnson Ellefsen