KANOON - nytt agentbyrå for illustratører


Agentbyrået KANOON ønsker å forenkle innkjøpsprosessen for alle som trenger noe illustrert. Agent og daglig leder, Linda McMahon, ser frem til å representere en stall med dyktige og erfarne illustratører.

– Det er svært få agentbyråer som representerer illustratører og designere i Norge, men man trenger ikke gå lengre enn til Sverige og Danmark for å se at dette er utbredt og har vesentlige fordeler – både for illustratørene og kundene, sier McMahon. Markedet for illustrasjonstjenester er fragmenter og består av mange frilansere. Et agentbyrå gjør det enkelt for kunden ved å tilby oversikt over ulike illustratører med forskjellige stiler og uttrykk – alt samlet på ett sted. – Vi håper etableringen av KANOON vil bidra til at flere bedrifter bruker illustrasjoner i sin kommunikasjon og blir bevisste hvordan illustrasjoner kan tydeliggjøre budskapet, forsterke avsenderens identitet og skape mer effektiv kommunikasjon, sier Linda.

- Det å være en del av et agentbyrå har også fordeler for illustratørene. Man får hjelp til å skaffe oppdrag og å håndtere det forretningsmessige. Dermed kan jeg fokusere på det jeg brenner for og er best på: å skape gode illustrasjoner, sier Magnus Riise, en av illustratørene i KANOON-stallen.