Nordboere kryper ut fra tilholdsstedene sine når det blir varmere i været og dagene blir lysere. Vi spurte et knippe kreative hvor de foretrekker å oppholde seg for vårlig påfyll og ny giv.

Av Dorthe Smeby

Hilde Steen Aamodt, senior grafisk designer i Reactor Retail
reactorretail.com

Akkurat nå er det aller fineste stedet å være: hjemme. De gamle trærne i hagen vår, som ser ut som de aldri skal våkne til live igjen, skyter lysegrønne skudd. Hver dag etter jobb blir grønnsakhagen studert. Joa! Her har det nok vokst en millimeter siden i går! Jeg jobber i Oslo og det er fem mil fra Nordkisa. Jeg både bodde og jobbet i byen tidligere, men vi har flyttet lengre og lengre ut på landet. Vi har til slutt endt opp i mitt barndomshjem. Jeg kjører inn til Oslo for litt mer liv og røre fra mandag til fredag. Kollegaer og et inspirerende designmiljø er jeg helt avhengig av. Men variasjonen er bra. Årstidene merkes bedre her ute på landet, synes jeg. Her lukter det økologisk landbruk, og det kakles fra naboens hønsegård. Min vår nytes best hjemme.

Cathrine Christensen, kreativ leder og designer i Riktig Spor
riktigspor.no

Mitt favorittsted om våren er uten tvil Bodø! Når man bor såpass langt nord blir jo vintrene både lange og mørke, og da er det jo ekstra deilig når snøen smelter og det blir varmere i været. Det er kort vei til alt, og på få minutter kommer man seg til både fjell, skog og strender. Kortreiste turer til for eksempel Keiservarden, Elveparken og Mjelle blir det flere av i løpet av våren og sommeren, og selvsagt utepils rundt omkring i byen. I samme sekund gradestokken viser 15 grader kler nemlig bodøværingene av seg ytterjakka og strømmer til byen for å ta seg en utepils eller fem i midnattssola. Så da er det ingen grunn til å reise vekk.

Markus Ivan Johansson, kreatør/tekstforfatter i Brunch Oslo
brunchoslo.no

Mitt favorittsted om våren er Vår Frelsers Gravlund. Det er litt som en park, bare at slak line og engangsgriller er byttet ut med masse døde folk. Når skuddene blir til løv og morgensolen gjør alt grønt og fint, da er det skikkelig vår. Da jeg hadde pappaperm ble jeg skikkelig god på å sove sittende på benkene i gravlunden. Jeg går gjennom gravlunden ganske ofte, og hvis været er skikkelig fint hender det at jeg gjør som på film og tar litt på plantene.

Magnus Skare, webdesigner og utvikler i Riktig Spor
riktigspor.no

I det siste har Stormen (kulturhus i Bodø, red. anm.) blitt et litt sånn koselig krypinn uavhengig av årstid. Store vinduer og moderne arkitektur gjør verden utenfor spennende uansett - den eneste forskjellen er at vi kanskje tør slippe den inn når sommeren nærmer seg.

Simone Brattbakk, freelance grafisk designer og animatør

Jeg elsker Barcelona! Her er det såklart fint året rundt, men våren kommer jo ganske mye tidligere der syd. Derfor liker jeg å kickstarte sesongen med en tur i mars/tidlig april, for en forsmak av vår før den kommer for fullt her hjemme. Min forkjærlighet for den spanske kunstneren Juan Miro fører meg alltid i hans fotspor rundt omkring i byen, men aller best liker jeg kanskje å oppholde meg i Parc Güell. Parken, som ligger på en høyde over byen, har nydelig utsikt og ble åpnet i 1926. Her kan man studere både fargerik mosaikk, en flott hage og arkitektoniske elementer - da hagen også opprinnelig ble bygget for og til arkitekten Antoni Gaudi. Den står til og med på UNESCOs verdensarv-liste, og er en flott opplevelse på tross av alle turistene.

Martine Helene Flatlie, kreatør i We Are Live
wearelive.no

Mitt favorittsted om våren er en ”hemmelig” flekk i Stensparken med kveldssol, og fontenen på Sørli plass på Tøyen. Og i utlandet liker jeg  Volkspark i Berlin og en fransk fortauskafé i Larsbjørnsstræde 12 i København som heter L´education.