Har man en smarttelefon har man også garantert en app man ikke kan leve uten. Kanskje er den kun for moro, eller kanskje den spiller en funksjonell rolle. Muligens trenger man den bare et par ganger i uka, men som regel sjekker man den flere ganger om dagen. Videre følger fem personers absolutte favoritter.

Av Dorthe Smeby

Christian Bielke, grafisk designer
www.bielkeyang.com

Jeg prøver ut ganske mange apper, men det er noen som ender opp med å bli brukt mye. Og den appen jeg bruker mest er sannsynligvis Pocket, tidligere kjent som Read It Later. Her samler jeg alle artikler jeg kommer over som jeg skal lese, og leselisten gir egentlig et fint innblikk i mine interesser. Pocket tvinger meg til å lese mye, og når jeg har tid blir det nesten en tvangstanke å tømme den for innhold. I andre, kanskje mer hektiske perioder, fyller den seg opp. Akkurat nå har jeg 153 uleste artikler, noe som gir meg en liten hodepine. I januar skal jeg ta ut en del pappaperm, og da er målet å tømme den igjen. Jeg er også glad i VSCOcam, RuterBillett og iA Writer (anbefales).

Lars Kjeldsnes, grafisk designer
www.heydays.no

Jeg bruker MoJoToGo konsekvent hver eneste morgen når jeg brygger kaffe, så det ble den (fremfor Snapchat, hehe). Dette er en relativt avansert app laget for baristaer, så for min bruk er den nesten litt overkill. Jeg måler forholdet i gram mellom kaffe og vann for å få riktig ekstrasjon, altså mengden kaffe som kommer gjennom filteret og ned i kanna. Før pleide jeg å regne ut eller huske forholdene i hodet. Har funnet ut at det er veldig mye kjekkere å bare dra i noen slidere tidlig om morgenen. For interesserte så brygger jeg med Hario V60 og som regel etiopiske bønner fra Supreme Roastworks.

Lotte Grønneberg, grafisk designer
www.eller-med-a.net

Jeg har akkurat fått et abonnement på The New Yorker, og den digitale utgaven av magasinet har blitt en favoritt. Flotte leseropplevelser og akutt New York-reisetrang!

Esra Røise, illustratør
www.esraroise.com

Appen jeg helt klart bruker mest er Instagram, som er jeg er innom og kikker på veldig mange ganger om dagen. Når jeg først oppdaget den for noen år siden var jeg helt sikker på at det bare var en filter-app, og det tok urovekkende lang tid før jeg skjønte at det var et mikronettsted på interwebs, og at folk faktisk kunne se hva jeg la ut. Så da måtte jeg i vill panikk inn og slette alle selfies-bildene, hvor jeg "testet  forskjellige filtere" mens jeg lagde trutmunn. Nå bruker jeg Instagram først og fremst som en slags miniportfolio hvor jeg hovedsakelig legger ut prosessbilder av arbeidene mine, men det er jo ikke til å komme fra at det blir en god del bilder av både nye sko og katta også. Jeg liker godt at det bare er bilder og et minimum av tekst som kommuniseres, i motsetning til Twitter, som jeg aldri skjønte noe av. I tillegg føles det som en litt "nærere" måte å følge folk på, både venner og andre utøvere av forskjellige slag, og jeg finner stadig nye folk å følge som har morsomme/smarte/inspirerende/underholdende/vakre/rare feeder. Spesielt inspirerende synes jeg det er å følge andre illustratører og kunstnere jeg liker godt, og få prosessbilder fra deres arbeider.

Trine Natskår, grafisk designer
www.trinetrine.no

Pinterest er en side jeg bruker utrolig mye, og deres app fungerer like bra som hjemmesiden. Her finner jeg masse inspirasjon, og appen er utrolig lett og oversiktelig å navigere rundt i. At man kan kategorisere alle bildene i forskjellige grupper gjør det lett å finne fram, for eksempel når man gjør research til en oppgave.