Enten det er en gjenstand, et objekt eller bare en følelse; alle har vi noe som gjør at man gleder seg litt ekstra til å dra på jobb. Kanskje er det en spesiell gadget som gjør hverdagen enklere, eller kaffemaskinen som lager ekstra god kaffe. Kanskje er det noe som får kreativiteten til å blomstre, eller bare noe som gir en uforklarlig, god følelse på kontoret. Muligens er det også en så triviell ting at man ikke har tenkt over den før.

Av Dorthe Smeby

Helene Brox, illustratør
http://helenebrox.com

Det beste med kontoret mitt er assistenten min, Såpebobler. Hun mener åpenbart at «illustratør» er et useriøst yrke, og har gjort det til sin oppgave å gjøre arbeidet mitt litt mer utfordrende. Hennes daglige gjøremål går blant annet ut på å legge seg på tegnebrettet mens jeg bruker det, nyse på originaltegninger som ikke er scannet enda og lage potespor i maling som ikke er tørr. Når det er gjort tar hun seg en slurp eller åtte av teen min, og legger seg på fanget mitt for å få ros.

Michael Johnsen, grafisk designer

Jeg jobber i Schjærven Reklamebyrå. I tillegg til et fabelaktig arbeidsmiljø og landets beste kantine, har vi fine arbeidslokaler med søte små Mac minis – min favorittdings. Hodetelefonene mine har dessverre ikke lang nok ledning, så et utsnitt av arbeidsdagen min blir ofte som følger; en Mac mini snudd opp ned så hodetelefon-inngangen kommer litt nærmere. For å få til det må ledningen ligge under tastaturet. Som man skjønner er det da såklart hysterisk morsomt å reise seg fort, uten å ta av seg headsettet. Hva gjør man ikke for å få med seg Radioresepsjonen?

Henrik Olssøn, grafisk designer
Driver Olssøn Barbieri sammen med Erika Barbieri

www.olssonbarbieri.com

Da vi flyttet nylig dukket disse grønnsakene opp. De ble kjøpt inn til et fotoopptak, men ble aldri brukt. Erika har fått reddiker og Henrik har et par gulrøtter. Vi har også lagt ut noen poteter på bordet til Kristoffer, som har jobbet hos oss i det siste.

Nan Na Hvass, illustratør og grafisk designer i Hvass Hannibal
www.hvasshannibal.dk

Dette er Nullermanden, som har boet på vores kontor de sidste mange år. I et tidligere kontor havde han et hul i væggen hvor han boede. Nu bor han bare i reolen. Han er lavet af uld. Han har grønne bukser og en lille sweater. Han har ikke noget navn, foruden Nullermanden.

Mats Omland, grafisk designer
www.steinarogmats.no

På min sofaarbeidsplass ligger jeg sidelengs som en gresk filosof, og knaster i vei på tastaturet. I glasset har jeg schizandra-te med honning fra mormors bror. Trærne man ser fra vinduet vokser i Slottsparken, nærmere bestemt dronning Mauds park, Oslo mest velholdte park. Det beste med arbeidsplassen min er at den er hjemme hos meg. Gratis og trygg.