Sommeren er ubønnhørlig over, men en av årets fineste sesonger begynner sakte men sikkert å melde sin ankomst. Vi spurte fem kreative hva de gleder seg mest til i tiden som kommer - for å plukke opp noen tips til interessante ting å finne på når det skorter på sommersysler i solen.

Av Dorthe Smeby

Urda Blichfeld, junior prosjektleder i Anti
anti.as

Creative Mornings Oslo startet opp igjen i august, og som en av de frivillige gleder jeg meg veldig til de månedlige frokostforedragene de arrangerer! Gratis kaffe, noe å bite i og et inspirerende foredrag på 20 minutter for å kickstarte dagen er perfekt på grå høstmorgener. Anbefales! Som den nerden jeg er elsker jeg å kle meg ut, og høsten er høysesong for kule utkledningsfester med både karneval og Halloween. Ellers gleder jeg meg veldig til at den neste utgaven av A New Type of Imprint kommer ut, som handler om byutvikling og urbanisme. Fylt med inspirerende intervjuer, flotte bilder og gode historier er det god lektyre å ha på mørke kvelder.

Mats Hartvig Abrahamsen, rådgiver i Trigger
trigger.no

Siste uka i oktober drar hele Trigger på tur, men destinasjonen er foreløpig hemmelig. Tidligere år har de dratt steder som Budapest, Istanbul og Edinburgh, så dette kan fort bli spektakulært. Det blir uansett bra med tanke på hvem som drar, da. Ellers tenker jeg meg en tur til Londons Savile Row (enhver mann bør ha en fin dress) og Chief Innovation Officer Summit i New York. I hverdagen gleder jeg meg til flere kaffemøter med spennende folk. Jeg elsker konseptet serendipity. Ikke minst er høsten fylt med heftige konsertopplevelser som Supersilent, Hamasyan/Henriksen/Aarset/Bangs Atmosphères, Arild Andersens nye trio, Mats Eilertsens Rubicon, og Sly & Robbie feat. Nils Petter Molvær. Akkurat på den fronten er det derimot vanskeligere å få med seg folk.

Aleksander Gjessing, senior designer i LOL Design
loldesign.no

Sammen med deilig frisk luft, flotte farger og fyr i peisen jeg ikke har, bringer denne høsten en ekstremt spennende tid. I kjelleren for snart 4 år siden startet jeg og en kamerat et evighetsprosjekt som kort tid senere ble til firma NovaManus. Med opp- og saftige nedturer, svette og et par dråper blod skal den nye sosiale tjenesten NovaManus Beta endelig lanseres. Prosjektet har et stort globalt potensial og jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg enormt! I tillegg begynner jeg fulltid i selskapet, samtidig som dagens selskap LOL Design skal kjærlig pleies med nye ansatte. På toppen av det hele har jeg ny leilighet i boks! Høsten kan bare komme.

Simon B. Vogt, freelance illustratør og grafisk designer

I høst er jeg svært oppspilt over en lenge planlagt reise til Finland, og gleder meg veldig. Jeg synes ofte Finland har en tendens til å ”glemmes” litt når man snakker om design og arkitektur i Norden. Helsinki var tross alt World Design Capital i 2012, og har en rekke interessante museer, designbutikker og flotte bygg. Jeg vil gå på Kiasma Finnish National Gallery, Designmuseum og HAM (The Helsinki Art Museum), samt tråle byens helt egne Design District. Her håper jeg å få med meg noen nye bøker om grafisk design, foto og illustrasjon hjem - selv om det lett kan føre til en lei overvekt på flyet. Det hadde også vært morsomt å sjekke ut tomta ved vannet som skal huse byens nye Guggenheim-museum, en designkonkurranse som ble vunnet av Moreau Kusunoki Architects. At The Guggenheim Foundation har valgt den finske hovedstaden som plassering for sin nye museums-satsning sier vel sitt om at Helsinki er en by å følge med på.

Anna Solli, art director i I&M Kommunikasjon
iogm.no

Det er alltid kjekt å lære noe nytt og det er gøy å gjøre noe du ikke har gjort før. Så hvorfor ikke sy sin egen bunad? Jeg begynte å sy i februar og regner med å komme i mål i oktober. Et nøyaktighetsarbeid som tar tid, men som er avslappende etter hektiske og intense timer på jobb. Det skal bli utrolig kjekt å få ferdig sin egensydde og selvmonterte bunad - jeg gleder meg stort. Og etter det står bunadsskjorten for tur. Bildet viser overdelen til Vigrabunaden, en av de syv Sunnmørsbunadene.