Profesjonen vi velger er ofte et resultat av både interesser, fascinasjon og lidenskap, noen ganger også ispedd en god dose tilfeldigheter. Og måten vi ser på levebrødet vårt varierer like voldsomt fra person til person som det vi setter pris på ved det. Enten man verdsetter de store eller små tingene er det fint å bli minnet på nøyaktig hva det er som gir deg lyst til å gå på jobb om morgenen.

Av Dorthe Smeby

Svennik Pettersson
Designer i Superblaise
superblaise.no

Det er mange ting som gjør at jeg elsker jobben min. Det å løse problemer for kunder er veldig givende, jeg blir alltid motivert av å se hvor viktig det er med godt og gjennomtenkt design. En av «yrkesskadene» i denne jobben er at jeg legger merke til design rundt meg hele tiden, enten det er tøfler eller øl-etiketter. Dét er jeg takknemlig for, at jeg i denne jobben blir inspirert av alt mulig rart. Skal heller ikke legge skjul på at jeg motiveres av all konkurransen i denne bransjen. Det er lite som slår følelsen av å jobbe intenst før en deadline, og deretter vinne en ny kunde.

Astrid Wolden
Grafisk designer/partner i Form til fjells
formtilfjells.no

Det beste med jobben min er at jeg lever av det jeg brenner for. Å få utløp for skaperevnene er noe som gir meg en form for terapi, og noe jeg gjør fordi jeg ikke kan la være. Som grafisk designer i Form til fjells er jeg så heldig å ha kunder som har det litt som meg, som elsker sitt levebrød. Å bli kjent med disse og kunne bidra til at de når deres mål føles veldig bra. Som for eksempel i sommer da vi ble vi kjent med Mette Marie, 10. generasjons Heiberg. På Amble Gård innerst i Sognefjorden dyrker hun økologiske epler som høstes for hånd og ferskpresses til eplemost. Vi ble hyret inn for å designe nye etiketter for den premierte eplemosten.

Foto: Marius Rua

Christine Betten
Freelance art director/illustratør
christinebetten.no

Noe av det beste med yrket mitt er at jeg får jobbe med så mange ulike materialer. Det er supergøy å få ta en idé ut i den fysiske verden - klippe og lime og snekre og sy! Hvert prosjekt byr på nye utfordringer, som det er spennende å prøve å løse på best mulig måte. Jeg blir så glad når folk tør å satse på fysiske løsninger, og jeg tror virkelig det gir noe ekstra til det ferdige resultatet - selv om det skal presenteres digitalt.

Karoline Fjeld
Freelance grafisk designer og kunstner

Det beste med jobben min, eller hvertfall noe av det beste, må være alle de kule tingene jeg kommer over mens jeg gjør research til forskjellige prosjekter… Det kan være et spennende foredrag, en interessant artikkel, et morsomt bilde eller fascinerende form på andre måter. Noen ganger blir jeg sittende og surfe for etter en stund ha glemt fullstendig hva jeg egentlig skulle undersøke. Da er jeg som oftest langt inne i dypet av internettet, hvor de merkeligste og rareste ting kan åpenbare seg. Her om dagen ble jeg for eksempel sittende og se videosnutter om roboter som har gått amok, når jeg egentlig skulle finne informasjon om ulike papirtyper og papirtykkelser. Men erfaringen min er at slike sidespor også kan trigge tanker som plutselig blir til nye idéer - som igjen kan føre til et gjennombrudd innen det jeg egentlig drev med.

www.youtube.com/watch?v=YEj...