– Jeg ble tildelt prosjektstipend for arbeidet med illustrasjoner og ombrekk av Ordenes hårreisende hemmeligheter i 2022. Det har vært et tidkrevende og omfattende prosjekt, men på mandag forrige uke ble boka endelig sendt i trykken. Hurra!

Tekst: Henriette T. Osnes

Boka er en etymologisk bildebok for barn, skrevet av Ragnhild Holmås og illustrert av Henriette T. Osnes. I Ordenes hårreisende hemmeligheter har språkets morsomste, flaueste og skumleste livshistorier blitt brettet ut som små noveller. Og hver historie har fått sin tilhørende illustrasjon.

– Bokprosjektet har vært helt supert å være en del av. Ragnhilds tekster har lagt godt til rette for artige visualiseringer, og det har vært mye kreativ frihet og tillit å få fra både forfatter og redaktør. Som illustratør har jeg fått være med på å løfte prosjektet til den praktboken vi ønsket oss. Noen tekster har jeg fått diktet videre på gjennom tegneserier og helsideillustrasjoner, mens andre oppslag har fått støttende illustrasjoner som forklarer utdrag fra teksten. Noen illustrasjoner kommenterer og andre forsterker. Et fritt, rampete og morsomt prosjekt: drømmejobben for meg som illustratør!

Vi har nå endt opp med en gjennomillustrert bok på over 200 sider som vi gleder oss så masse til å få i hendene! Den vil være ute i butikkene om litt under en måned, med lansering hos Norli i Universitetsgata i Oslo, 21. april 2023.

Tusen takk for stipendet!