| Deichman Hovedbibliotek

Oslo Comics Expo med fagdag og kåring av Årets tegneserie

Oslo Comics Expo arrangeres av Serieteket, Deichman Grünerløkka for 12. gang, også i år har de et stappfullt program. Torsdag 7. juni blir det fagdag i samarbeid med Grafill Tegneserie. Fredag 8. juni kåres Årets tegneserie 2018, prisen deles ut av Deichman/Serieteket, Tronsmo bokhandel og Grafill.

2018 blir et spesielt år, biblioteket på Schous plass er under oppussing og hele festivalen er flyttet til Deichman Hovedbiblioteket, det eventyrlige kråkeslottet på Hammersborg midt i Oslo.

OCX har som mål å formidle den enorme bredden som i dag finnes på tegneseriefeltet til et publikum bestående av nye og gamle lesere, samlere, amatørtegnere, profesjonelle tegneserie-skapere og kulturinteresserte mennesker som kanskje ikke har lest så mye tegneserier, men som er nysgjerrige på hva som rører seg. Gjennom intervjuer, foredrag, paneldebatter, presentasjoner, utstillinger, fester, signeringer, prisutdeling og markedsplass håper de at sin kjærlighet til tegneserier smitter over på publikum. 

Er du glad i tegneserier, lyst til å oppdage noe nytt, få gode kulturopplevelser eller bare ha det gøy, så bli med på Oslo Comics Expo 2018!

Grafill Tegneserie og OCX presenterer fagdag torsdag 7. juni:

19.00: Informasjon om NORLAs støtteordninger og satsinger for norske tegneserier, med fokus på Bokmessen i Frankfurt i 2019. Foredragsholder: Oliver Møystad.

19.30: Tegneserieagent Håkon Strand snakker om hvordan han jobber for å bygge et publikum for norske tegneserier, i samtale med Aksel Kielland.

20.30: Manusforfatter Magnus Aspli snakker om sine erfaringer med crowdfunding av tegneserier med utgangspunkt i sin seneste Kickstarter-kampanje.

21.00: Olle Forsslöf og Elliot Alfredius fra PEOW Studio snakker om hvordan man når et globalt publikum med smallprint-tegneserier.

22.00: Arbeid pågår med Sigbjørn Lilleeng. Lilleeng ser på prosjekter underveis av Kristoffer Kjølberg og Didrik Magnus Andresen.

Kvelden fortsetter i festivalbaren til 00.00.

Fredag 8. juni er det kåring av Årets tegneserie 2018, prisen deles ut av Deichman/Serieteket, Tronsmo bokhandel og Grafill. Se de nominerte her.

Se hele programmet for Oslo Comics Expo 2018