| Grafill R21
Illustrasjon: Sunniva Sunde Krogseth

Grafills julemarked 2018

Vi inviterer til alternativ julehandel hos Grafill i R21, lørdag 8. og søndag 9. desember. Grafills julemarked er en unik mulighet til å finne spesielle og særegne julegaver fra våre fagområder.

Illustrasjon: Sunniva Sunde Krogseth

Illustrasjon: Sunniva Sunde Krogseth

Her vil du få mulighet til å se og kjøpe unike produkter og originaler; plakater, trykk, notatbøker, magasiner, tegneserier, fanziner, julepapir, med mer, skapt av illustratører og designere. Alt du trenger for å gjøre noen glade på julaften.

Vi spiller koselig juletoner og serverer gløgg og pepperkaker, mens du kan kose deg og kikke på alt det fine i lokalene. Velkommen til julestemning i Grafill R21!

Gratis inngang.

Åpningstider
Lørdag 8 desember klokka 12.00-17.00
Søndag 9. desember klokka 12.00-17.00

Adresse
Grafill R21
Rosenkrantz gate 21, 0160 Oslo

Facebook-event

Selgere på Grafills julemarked 2018: #

Alyona Storm #

Alyona Storm er en designer og illustratør basert i Oslo. Hun henter inspirasjon fra naturen, finner balanse mellom det figurative og det abstrakte. Hun kombinerer akvarell, blekk, tusj, akryl, olje og digitale verktøy i sine illustrasjoner. På julemarkedet får du kjøpt signert trykk, plakater, postkort, julekort, kalendere og notatbøker.

alyonastorm.tictail.com

Anders Kvammen #

Anders Kvammen debuterte med tegneserieromanen «Ungdomsskolen» i 2016 som samme år fikk Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok. Boken ble også nominert til nordisk råds litteraturpris i samme kategori. Han jobber for tiden på neste bok, med foreløpig arbeidstittel «Jobb», som kommer våren 2019.

www.anderskvammen.com

Anna Fiske #

Anna Fiske er forfatter, illustratør og tegneserieskaper, bosatt i Oslo. Hun står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser, og flere av bøkene hennes gjør suksess i utlandet, blant annet i Kina. På julemarkedet selger hun smykker som er en miks av keramikk og tegning, keramiske bilder, og små tegninger, portretter, sydd inni rammer sammen med objekter fra naturen. Å holde seg igang med andre materialer enn penn og papir er Annas kreative gym. I disse kunstverkene er alltid tegningen sentral, hun gjør dette mye for å hente inspirasjon og laborere med uttrykk.

www.annafiske.com

bang bang design #

Vi er et lite grafisk design studio etablert i 2010 og basert i Kongsberg og Gdansk. I vår portefølje finnes flere nettsider, plakater, brosjyrer, publikasjoner, logoer, webgrafikk samt klær design, animasjon og illustrasjon. For noen år siden begynte vi å lage korte serier designer t-skjorter med originale illustrasjoner. Vi gjør dem fra bunnen - først velger vi stoffer og utformer stilen, da lager vi illustrasjonene og lagrer filene for silketrykk. Klærne deretter trykkes og syes. Vårt mål er topp kvalitet, samt originalt og interessant sluttprodukt. I vårt sortiment finnes barn, dame og herre t-skjorter, dame tunikaer og tekstil bæreposer. Unntatt casual type t-skjorter, har vi i det siste produsert en liten serie sykkeltrøyer og sykkelermer av prokvalitet samt sport longjons og halser med eksepsjonelle mønstre. Vi lager også plakater og postkort med våre illustrasjoner.

bangbangdesign.no

Blokk Forlag #

Blokk Forlag har siden 2016 gitt ut tegneserier, fanziner og trykk. Forlaget består av Ingrid Flognfeldt Brubaker og Anja Dahle Øverbye. De er aktuelle med sin nye antologi "Fragment".

www.blokkforlag.no
instagram.com/blokkforlag

Camilla Foss #

Camilla Foss er grafisk designer og surface pattern designer. På julemarkedet selger hun produkter som kombinerer noen av hennes pasjoner; tekstiler, mønster, illustrasjoner og hunder samt steder hun liker; Grünerløkka, Oslo og Norge. Mønstrene og illustrasjonene er trykket på handlenett, kjøkkenhåndklær og toalettmapper i favorittfargen svart og hvitt!

www.camillafoss.no
www.minimaldesign.no
instagram.com/camfoss

Clémence Mérouze #

Clémence Mérouze is a French illustrator, born in Paris and currently studying for her Master's degree at KHiO. She creates colourful and experimental illustrations, often shifting between abstract and figurative, with special emphasis on colour, composition and space.

clemencemerouze.com
www.instagram.com/clemencemerouze
vimeo.com/merouze

Daria Kozlova #

Daria Kozlova er en frilans illustratør og lærer som holder til i Oslo. Hun jobber med et bredt spekter av materialer og metoder, både digitalt og tradisjonelt. Daria har MA i visuell kunst fra St Petersburg Nasjonalt Universitet navngitt etter A.S. Pushkin.

dariakozlova.com

Egon Låstad #

Egon Låstad er grafisk designer og initiativtaker til prosjektet Illustrerte julekort med Lars Aurtande. På julemarkedet får du kjøpt julegavepapir og morsomme veivisningsskilt av Egon Låstad, pluss nye norske julekort tegnet av Stina Langlo Ørdal, Eli Hovdenak, Ingebjørg Faugstad Mæland, Øyvind Torseter, Mari Kanstad Johnsen, Akin Duzakin, Hans Normann Dahl, Espen Friberg, Finn Graff, Roar Hagen, Marvin Halleraker, Mette Hellenes, Ørjan Jensen, Randi Matland, Jan-Kåre Øien, Egil Nyhus og Arne Nøst. Egon er tegneseriekritiker for Empirix.no og skriver også om illustrasjon for tidsskriftet Numér.

illustrertejulekort.no

Eivind Stoud Platou #

Eivind Stoud Platou er designer og illustratør i Handverk (www.madebyhandverk.no). På julemarkedet kan du få kjøpt Leketøys (nye ting, f.eks. lamper og kjøkkenredskaper, laget av gamle leker han har funnet på loppemarkeder rundt omkring. Som oftest ting som har blitt liggende igjen helt til slutt, og som ellers ville blitt kastet.) I tillegg har han med bøker utgitt av Handverk forlag: «Kunsten å ikke kaste mat», «Balkongbønder» og «Om sider». Og boka «Bygg selv» som han har skrevet om å hjemmebygge egne møbler. Det blir også trykk (DGA og serigrafi) og kort.

www.instagram.com/eivindhandverk

Elisabeth Høyer #

Elisabeth Høyer har det siste året laget tegneserier til Norsk Barneblad. Hun vant Stribefebers tegneseriekonkurranse i 2016 med serien ”Landet bortenfor”. I tillegg til å tegne lager hun grafikk og malerier som hun stiller ut og selger. Inspirasjonen henter hun blant annet fra naturen, folklore og egen barndom, ispedd en solid dose fantasi. På julemarkedet kan du kjøpe fanzinen Flora&Fauna (tegneserier for barn), linotrykk av norske dyr og kort med de samme dyremotivene.

www.elisabethhoyer.no

Frida Hefte og Torgrim Klefstad Ådnegard #

Frida Hefte og Torgrim Klefstad Ådnegard møttes for første gang på illustrasjonsstudiet på Fagskolen Kristiania, selv om de er fra (nesten) samme sted i Hallingdal. Med ulike teknikker og uttrykk har de en felles interesse i å kombinere det analoge med det digitale, men på tross av dette ligger det veldig forskjellige tanker bak arbeidene deres. Der Frida jobber med utforsking av det estetiske på en dekorativ måte, arbeider Torgrim med å gi stillheten en stemme gjennom minimalistiske og melankolske motiver.

www.instagram.com/frida.hefte
www.instagram.com/ikkjisant

Frode Skaren #

Uglylogo er aliaset til illustratør, kunstner og designer Frode Skaren. Han produserer kunsttrykk i begrenset opplag – som silketrykk, letterpress og risografi, i tillegg til utvalgte originale tegninger og handlenett. Uglylogo er kjent for sine fargerike, humoristiske og sjarmerende karakterer, der man stadig kan oppdage nye detaljer i illustrasjonene hans. Alle trykkene er originalt håndtegnet og noen av disse originalene vil også være mulig å kjøpe på markedet.

www.instagram.com/uglylogo
www.byhands.no/illustrators/uglylogo-frode-skaren

Gunnar Johnsen #

Gunnar Johnsen er kjent som illustratør for bokforlag, tidsskrifter og for sine lekne temautstillinger i Norge, Hellas og Danmark. Gunnar er også en av grunnleggerne bak nettsiden tegninger.no. På årets julemarked vil han ha med seg en rekke humoristiske digitale trykk og originaler. Det vil også bli muligheter for å se noen av hans tidligere arbeider.

tegninger.no

Hanne Fossaa Eriksen #

Hanne Fossaa Eriksen i Spurven Design vil tilby julegaver med en læringsverdi for barn. Hun er illustratør og designer fra Oslo, og debuterte i vår med den tospråklige barneboka Alfabetdyr / Alphabet animals, utgitt på Cappelen Damm forlag. Store og små bokstaver er tegnet som dyr, med samme forbokstav på både engelsk og norsk(Bear-Bjørn, Dolphin/Delfin osv), og basert på en visuell tilnærming til læring. I tillegg til barnebok, vil hun tilby tospråklige spillkort, puter og plakater. Produktene er et resultat av et prosjekt hun har jobbet med de siste årene, for å gi barn et godt første møte med alfabetet og språk. Hun studerte kommunikasjonsdesign i Singapore og har en bakgrunn fra design- og reklamebransjen i Singapore og Oslo.

www.spurven.design
instagram.com/spurvendesign

Henriette Osnes #

Henriette Osnes er bachelorstudent i grafisk design og illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun jobber hovedsakelig med blekk og tusj, men også digitalt og med ulike typer trykk. Hun har en godt gjenkjennbar strek og illustrasjonene har gjerne en humoristisk snert over seg. På julemarkedet får du kjøpt bilder (riso-trykk og giclée-trykk), totebags, kort, kalendere, buttons og gavelapper (linotrykk).

henrietteosnes.no
instagram.com/hennriete

Håvard Schei #

Fotograf Håvard Schei kom ut med boken Mitt Oslo i 2014 etter folkefinansiering og hele 1 opplag ble utsolgt på 14 dager. 2 opplag er nå tilgjengelig og Håvard og illustratør Torun Mørkeseth Karlsen vil selge boken, samt plakater og limited edition prints fra boken. Liker å leke i verden, sammen med andre som også er der.

mittoslo.org

Ida, Øyvind og Camilla #

Ida, Øyvind og Camilla er tre søte men farlige illustratører som møttes under utdanning ved Kunsthøgskolen i Oslo. De praktiserer som regel hver for seg, men finner ofte lignende uttrykk og humor i hverandres arbeider. Motivene deres består gjerne av artige dyr, tøffe cowboyer eller mektige menn med underlige ansiktsuttrykk. På julemarkedet kommer trioen til å selge alt du kan ønske deg av plakater, tegneserier og julekort.

instagram.com/iiidabakken
instagram.com/cami.vono
instagram.com/oyvindrjillustrasjon

Illustratørene #

Illustratørene var det første illustrasjons- og designfellesskapet i Norge. De har lang og bred erfaring innenfor illustrasjon, animasjon, grafisk design, bøker, reklame, kunst, utsmykning og eksponeringsdesign. Illustratørene representeres av agent Cathrine Louise Finstad og består av 8 medlemmer: Inger Sandved Anfinsen, Trond Bredesen, Helene Brox, Ingunn Dybendal, Hilde Hodnefjeld, Elisabeth Moseng, Marius Pålerud og Trude Tjensvold. På julemarkedet vil de selge prints, bøker, klær, julekort osv.

www.illustratorene.no

Ingunn Cecilie Jensen #

Ingunn Cecilie Jensen er en Oslobasert grafisk designer som driver firmaet Jensen design. Her går det i bokdesign, infografikk og utstilllingsdesign mm. Har kontor i fellesskapet Greenhouse Oslo. I 2014 hadde hun en veldig populær utstilling med hundetegninger. Og for aller første gang, selger hun i år sin egen kunstkalender med de firbeinte vennene sine. Årets julegave til alle hundeelskere! I tillegg kan du kjøpe kort med de sjarmerende tegningene.

www.jensendesign.no
instagram.com/ingunnceciliejensen

Inna Hansen #

Inna Hansen er en illustratør som hovedsakelig jobber i spill og underholdning. Hun er opptatt av det fantastiske og drømmende, og maler stortsett digitalt i photoshop.

inna.bigcartel.com

Kjersti Johanne Barli #

Kjersti Johanne Barli er illustratør og kunsthåndverker. Hun selger trykk og keramikkprodukter. Trykkene varierer i størrelse fra A4 til 50x70 cm, og hun har trykk som passer godt til både barnerommet og stueveggen. Hun er veldig glad i å tegne dyr, fjell og troll, temaer som går igjen i flere av trykkene hun selger. I tillegg til trykk selger Kjersti Johanne også «krukketroll» – små keramikkskåler med sure ansikter. De har form både som blomsterkrukker, skåler og sausenebb. Krukketrollene er morsomme å så karse i, da får de en finfin sveis!

kjerstibarli.com

Kristina Bjerkek #

Kristina Bjerkek er illustratør og grafisk designer.Hun tar med seg både bok, julekort og plakater til julemarkedet. Boken Smånissenes Juleleksikon kan til og med signeres med en personlig tegning til den som skal få den til jul! I tillegg kan man kjøpe julekort med motiver fra boka, samt håndlagde kort det kun finnes én av. Kristinas plakater er malt med akvarell og blekk og passer like fint for barn som for voksne.

www.kristinabjerkek.com/shop
www.instagram.com/kristinabjerkek

Kristine Sand #

Kristine Sand har jobbet som illustratør siden hun gikk ut av KHiO i 2009. I tillegg til en kommersiell illustrasjon business, jobber Kristine med silketrykk og egne kunstneriske prosjekter. På julemarkedet vil Kristine selge egenproduserte silketrykk og digitale print, i tillegg til originale håndtegninger og kort.

www.kristinesand.no

Lars Huse #

Lars K. Huse er en illustratør fra Oslo. Han har selvstendig og gjennom Kaffikaze arbeidet med visualisering i drikkevarebransjen. Han har lang fartstid i både kaffe og ølbransjen og jobber i det daglige som profesjonell ølbrygger. I illustrasjonsarbeidet er det et informert, detaljorientert og konseptuellt fokus. Lars jobber med alt fra store profileringsjobber til små egendrevne prosjekter og er særs optatt av illustratørens egen fortellerstemme, særegenhet og kontekst. Visuellt er det i hovedsak monokrome, detaljerte og nitidig håndtegnede illustrasjoner som passer utmerket på en rekke produkter. Forvent julekort, kaffekrus, risoprints, originalarbeider og myke trykksaker. Kanskje til og med en kaffetår.

www.behance.net/Cupofill

Linda Heggen #

Linda Heggen er grafisk designer og illustratør fra Oslo. Linda kommer til å selge søte print og postkort i fargerik og leken stil som passer for både barn og voksne. Motivet er planter, planeter, mange snille og noen litt sinte dyr. I tillegg vil hun selge egendesignede dyreputer fra interiørprosjektet Revestreker.

www.lindaheggen.no

Mari Hole #

Mari Hole freelance illustratør fra Ålesund, bosatt i Oslo. Selger illustrasjoner hvor motivene ofte er dyriske hybrider med menneskelige egenskaper. Illustrasjonene er håndtegnet, og noen etterarbeidet digitalt. De digitale motivene trykkes på transparente kalkerpapir med hvit bakgrunn. Dette gir streken en dyp, sort metning.

www.marihole.com
instagram.com/marih.h

Mari Kvale #

Mari Kvale er utdannet Art Director ved Westerdals Høyskole (2014) og jobber som kreatør og frilans illustratør. På julemarkedet selger hun bilder som hun vanligvis kun selger fra nettbutikken sin. Formatene er hovedsakelig 50x70, 60x80 og 25x25. Kanskje blir det noen kort også. Stikkord for uttrykket er prikkete, strekete, veldig pirkete og lang lang tid. Mari tegner for det meste for hånd for noen ganger at hun digitaliserer bildene og farger dem på data.

marikvale.bigcartel.com
www.marikvale.com

Marianne Gretteberg Engedal #

På vinteren jobber Marianne Gretteberg Engedal (Skinkeape) frilans i Oslo som illustratør og tegneserieskaper og om sommeren som kokk på Hardangervidda. På julemarkedet selger hun prints i forskjellige størrelser, kort og kanskje noen tøysete kalendere.

www.instagram.com/skinkeape

Oda Svendsen #

Oda Svendsen er grafisk design student ved Westerdals og illustrerer analogt på siden. Hun startet å selge personlige kart sommeren 2018 og fikk positive tilbakemeldinger fra nære og fjerne. Nå selger hun kart av alle byer og land på etterspørsel. Til julemarkedet vil Oda selge populære områder i ulike plakatformater. I tillegg har hun brodert unike t-skjortedesign basert på karttegningene som hun også vil selge sammen med plakatene.

www.butikk.odas.no

Ole Fredrik Hvidsten #

Liker å leke i verden, sammen med andre som også er der.