18:00 – 20:00
Image1

Grafill Stavanger: Liker stilen – med Bendik Kaltenborn

Tirsdag 27. oktober inviterer Grafill Stavanger til visning av Bendik Kaltenborns kortfilm LIKER STILEN. Det blir også samtale med Kaltenborn.

Image1

LIKER STILEN er Kaltenborns hovedverk i stipendiatprosjektet «Tegning, form og drama» som han jobber med på KHiO avdeling Design, og er produsert av Oslo Pictures. Liker stilen er basert på Kaltenborns tegneserie med samme navn, ispedd litt folketro og metainnslag.

Å adaptere tegneserier til film gjøres som aldri før, men essensen i dette prosjektet er at serieskaperen selv foretar skiftet i fortellerkunst. David Lynch, Marie Louise Ekman, Kim Hiorthøy og Jorunn Myklebust Syversen er eksempler på andre som har intatt film-mediet via billedkunst.

Hva tar man med seg fra det 2-dimensjonale når man som billedkunstner foretar reisen fra papir til det betraktelig mer sosiale og omfangsrike film-mediet, hva skjer med karakterer, estetikk, stemning m.m. i denne overgangen?

Her er også rollene snudd når han har fått sin mangeårige samarbeidspartner Todd Terje til å komponere musikk til filmen, i stedet for å utforme tegninger til musikken slik han har gjort seg bemerket med over flere år.

Om filmen
Et feberaktig og tragikomisk Oslo der folk gjennom en rad korte scener går til grunne i stress, aggresjon og utenforskap før de får tredd et stykke neglisjert folketro nedover seg med dødelig utgang.

Om regissøren
Kaltenborn er en anerkjent illustratør med The New York Times, Hollywood Reporter og Google på kundelisten. Mest synlig er hans faste oppdrag for The New Yorker over de siste ti årene og den visuelle profilen for musikeren Todd Terje. Hans tegneserier er utgitt i Norge, USA, Frankrike, Spania, Tyskland og Sverige. For tiden jobber Kaltenborn med stipendiatprosjektet på KHiO avd. design.

Sted: Sølvberget
Tid: 27. oktober klokken 18.00
Billetter (kun 20 stk): grafillstavanger.hoopla.no

Gratis for Grafill medlemmer
Kr 100 for ikke medlemmer

Smittevern
Vi følger alle smittevernråd fra Folkehelse­instituttet og norske myndigheter for å sikre at våre møteplasser er trygge. Vi ber deg derfor sette deg inn i våre krav og rutiner når du kommer.

Original title: Liker stilen
Year: 2020
Length: 20 min.
Director: Bendik Kaltenborn
Photo: Håvard Byrkjeland
Edit: Erlend M. Knudsen
Script: Bendik Kaltenborn
Sound: Helge Bodøgaard
Music: Todd Terje
Production design: Are Sjaastad
Cast: Lasse Tømte, Grete Kvåli, Mattis Herman Nyquist, Marlon Langeland, Bjørn Müller, Ingar Helge Gimle, Isabel Beth Toming, Raymond Teigen Hauger, Jon Grimsby, Iselin Shumba, Sverre Horge
Producer: Dyveke Graver, Oslo Pictures (www.oslo-pictures.com)