| Arendal 13:00 – 16:00
Kunstnernettverket Logo

Arendalsuka: Kunstnernettverket - debatt og konsert

Kunstnernettverket inviterer til debatt og konsert under Arendalsuka 18. august klokken 13:00 til 16:00 Bakgården, Arendal
Kunstnernettverket Logo

Hvordan stiller partiene seg til en ny Kulturmelding og vilkårene for at vi skal ha yrkesaktive kunstnere i Norge? Og hva mener politikerne om kunstnernes viktigste lov, Åndsverkloven? Deler av det nye lovforslaget ble gjenstand for massiv motstand fra kunstnerne da den ble lagt frem for Stortinget i vår. Nå er hele forslaget til ny åndsverklov utsatt og vi benytter anledningen til å diskutere de prinsipielle sidene ved det nye lovforslaget. Hvilke føringer for fremtiden lover de forskjellige partiene om kunstnernes vilkår? Vi plukker opp tråden fra Kulturrådets debatt på tirsdag og gir nå politikerne mulighet til å utdype sin kunstnerpolitikk i oppløpet mot stortingsvalget. Kunstnerpolitikk har vært et forsømt område gjennom mange år, og inntekten til kunstnere har gått ned det siste tiåret. Det blir ingen ny kunst uten at vi har kunstnere som kan leve av å skape den. Det kreves politisk bevissthet i forhold til et kunstnerskap og dets publikum – altså folket; utdannelse, dannelse og produksjon. Konsekvensene av å ikke ha en tydelig kunst- og kulturpolitikk blir et fattig folk. Vi spør politikerne om hva de konkret vil gjøre for at Norge skal fortsette å ha skapende og produserende kunstnere, og hvilket ansvar mediene har i forhold til å eksponere norsk kunst og musikk.

I panelet:
* Svein Harberg, Høyre, leder i Stortingets Famile- og kulturkomité
* Geir Jørgen Bekkevold, KrF, nestleder i Stortingets Famile- og kulturkomité
* Ola Elvestuen, nestleder i Venstre
* Anne Tingelstad Wøien, Stortingsrepresentant for Senterpartiet, andre nestleder av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.
* Jørgen Kalstrøm, styreleder i Norsk Komponistforening
* Hilde Tørdal, styreleder i Norske Billedkunstnere
* Veslemøy Hedvig Østrem vil være moderator og lede debatten.

Den trønderske multikunstneren Ståle Gerhardsen er engasjert av Kunstnernettverket til å livetegne debatten i Bakgården i et visuelt referat.

Åpent for alle – gratis inngang

Velkommen til en glo’heit og konkret kunstnerdebatt!

Etter debatten blir det konsert med Trygve Seims ”Rumi Songs”. Trygve Seim sax, Tora Augestad vokal, Frode Haltli accordion, Håvard Lund cello, Erling Kittelsen resitasjon.

Kunstnernettverket samler 19 landsomfattende organisasjoner som representerer skapende og utøvende kunstnere i Norge. Samlet har disse forbundene om lag 26 000 medlemmer. Nettverket er et forum for landets kunstnerorganisasjoner, og et sted hvor organisasjonene kan søke alliansepartnere i ulike saker.