Alfabetdyr er Hanne Fossaa Eriksens debutbok

Hanne Fossaa Eriksens har gitt ut en tospråklig debutbok, Alfabetdyr, en fargerik ABC der bokstaver er forvandlet til originale og morsomme dyreillustrasjoner.

Bear Unadjustednonraw Thumb 2E0

Debutboken er basert på et alfabetprosjekt Hanne har utviklet over flere år, med input fra barn, foreldre, lærere og pedagoger. Det startet med bacheloroppgaven i Communication Design, fra Lasalle College of the Arts i Singapore i 2011, hvor hun lagde én bokstav om dagen i ett år. Dette var et eksperiment for å se hvordan en daglig designoppgave kunne bidra til nye ideer og prosjekter, og hindre “creative blocks”.

Hver bokstav, både stor og liten, er gjort om til et dyr som har den samme forbokstaven på engelsk og norsk. Det er en pedagogisk bok som skal bidra til at barn får et godt første møte med bokstaver og språk - basert på en visuell og leken tilnærming til læring. Perfekt for barn som er nysgjerrig på dyr og bokstaver, og er hovedsakelig for barn i alderen 2-7 år. De yngste kan kose seg med fargerike dyretegninger, og de eldre barna kan bli kjent med flere bokstaver, og nye dyr på begge språk.

Konseptet er utformet med utgangspunkt i assosiasjonskapende design. Hver bokstav har en dobbel mening, som gir flere knagger å henge de forskjellige formene på. Dette kan være et lystbetont supplement som kan inspirere til kreativitet og lek, men samtidig ha en læringsverdi. Det finnes ingen fasit på hvordan en lærer, og alle barn er forskjellige. Derfor er et mangfold av læringsmetoder viktig, slik at flere barn kan få lære på sine premisser.

Hanne er oppvokst på Tåsen, og har bakgrunn som designer og AD i reklamebransjen, fra både Singapore og Oslo. I snart to år har hun vært en del av fellesskapet hos SoCentral - et arbeidsfellesskap og miljø for samfunnsinnovasjon på Sentralen kulturhus i Oslo. Her jobber hun med å gjøre bokstaver og tall mer visuelt spennende for barn, og tar oppdrag innenfor visuell kommunikasjon.

Alfabetdyr er utgitt på forlaget Cappelen Damm.