tilbake

29. jun 2015

— Nyhet, Visuelt

Visuelt: Interaksjonsprisen deles ut for første gang

I samarbeid med IxDA Oslo har Grafill i 2015 opprettet Interaksjonsprisen for å hedre fremragende interaksjonsdesign der brukeropplevelse står i fokus. Tidenes første IxDA Oslo-pris deles ut under årets Visueltfestival, og den eminente gjengen på bildet over har plukket ut det de mener representerer det ypperste innen ‪#‎UX‬ og ‪#‎IxD‬ av de innsendte arbeidene. Vi gleder oss til å dele resultatet med dere i oktober!

Prisen reflekterer over det beste som beveger seg innen fagfeltet og bedømmes etter fire kriterier:

Mulighet
Hva var utgangspunktet for prosjektet? Hvilke muligheter så man, og hvilke utfordringer søkte man å løse? Er formålet med produktet/tjenesten klart kommunisert?

Målgruppe
Har prosjektgruppen skaffet seg god innsikt i målgruppens situasjon og behov? Har de konstruert et verdiforslag som er realistisk, attraktivt, bærekraftig og slitesterkt? Er dette synlig i produktet/tjenesten?

Effekt
Hvilken verdi har produktet/tjenesten skapt for målgruppen? I hvilken grad er forretningsmålene bak prosjektet blitt oppnådd? Hvilke sekundæreffekter skapes for kundene, og for tilbyderen?

Håndverk
Er en disiplinert designmetodikk blitt benyttet? Bygger løsningen på veletablert fagkunnskap? Er produktet/tjenesten helhetlig planlagt og realisert? Er detaljene nøye uttenkt, støtter de opp om helheten, og passer de i sine respektive kontekster, på tvers av plattformer Har en funnet rett problem? Er problemet løst på en veloverveid måte?

Om IxDA
Interaction Design Association (IxDA) er en global non-profit organisasjon bestående av ca. 50.000 utøvere. Gjennom månedlige arrangementer, workshops og samarbeid med lokale bedrifter og utdanningsinstitusjoner jobber en med å fremme interessen for, og kompetansen, innen interaksjonsdesign, brukeropplevelse og beslektede fagfelt. I Oslo, Bergen og Trondheim drives organisasjonen på frivillig basis av en gruppe utøvere på tvers av industri og fagmiljø.

Relatert innhold
Se alt back to top

GrafillRosenkrantz gate 21, 0160 Oslo22 12 82 00grafill@grafill.no

Abonner på nyhetsbrev