Ill Verktoy Web

Lønnsundersøkelse for den kreative bransjen - svarfrist på onsdag


Ixda og Grafill går nå sammen om å ta tempen på lønn og likestilling i egen bransje gjennom to store, landsdekkende undersøkelser. I tillegg har vi med oss Making Waves fra arbeidsgiversiden. Undersøkelsen om lønn går ut i disse dager. Undersøkelsen om likestilling gjennomføres til høsten.

Svarfrist 24. juni 2015.

- Som interesseorganisasjonen for norske designere og illustratører er det svært viktig for Grafill å kartlegge lønnsforholdene og lønnsutviklingen i den kreative næringen, slik at vi kan bistå medlemmer og utøvere ved lønnsrelaterte henvendelser, basert på et reelt og oppdatert grunnlag, forteller prosjektansvarlig i Grafill, Claire Dennington.

- Norge er midt oppe i en stor omstilling, og det snakkes mye om hva vi skal leve av i fremtiden. Vi forventer at digitaliseringen vil øke, og for at den skal bli vellykket trenger vi en sterk og strukturert bransje som rekrutterer de beste, lærer dem opp, lønner kompetanse likt og forfremmer de beste, uansett kjønn eller bakgrunn, sier Fredrik Matheson i Ixda.

Making Waves, som selv har over 40 ansatte med design- og digital kompetanse, bidrar med arbeidsgiver- og digitalperspektivet i undersøkelsen.

- For å tiltrekke oss de beste i klassen er det avgjørende for Making Waves å være en ansvarlig arbeidsgiver for kreative fag og ha konkurransedyktige betingelser. I dag er det vanskelig å få et fullgodt objektivt svar på bransjenivået, og en slik kartlegging av lønn og likestilling sammen med IxDA og Grafill er svært viktig for oss, forteller Cathrine Movold, Experience Design Director i Making Waves.

Lønnsundersøkelsen vil kunne bidra til å avdekke og tydeliggjøre bevegelser i bransjen. Grafill har tidligere gjennomført lønnsundersøkelser blant egne medlemmer. Gjennom samarbeidet med IxDA Oslo og Making Waves, forventes å få et mer fullstendig bilde av lønnsnivåene for den kreative bransjen.

- Norge ligger langt fremme på digital modenhet og har et godt utdanningstilbud innenfor designfag. Men vi er en ung og mangfoldig bransje som kan være vanskelig for studenter og jobbsøkere å finne frem i. Og samtidig er det krevende for arbeidsgivere å vite hva som er gjengse forventninger til lønn, goder, kompetansebygging og karriere. Dette håper vi at denne felles lønnsundersøkelsen skal forandre på, sier Matheson.

Grafill
Grafill er en interesseorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen visuell kommunikasjon. Organisasjonen samler rundt 1 300 fagfolk og studenter innen områdene grafisk design, illustrasjon, animasjonsdesign, tegneserieskaping og interaktiv design. Kontakt: Claire Dennington, Prosjektansvarlig | claire@grafill.no | 980 10 336

IxDA Oslo
IxDA Oslo er et tverrfaglig organ for inspirasjon, kunnskap og erfaringsutveksling innenfor fagområdene brukeropplevelse og interaksjonsdesign. IxDA Oslo har mer enn 2300 medlemmer og er en del av det internasjonale Interaction Design Association (IxDA)-nettverket. Kontakt: Fredrik Matheson, styremedlem | fredrik.matheson@ixda.no | 982 19 313

Making Waves
Making Waves er eksperter på digital tjenesteutvikling og innovasjon, med rådgivning, design, teknologi, kommunikasjon og drift under samme tak. Selskapet er digital innovasjonspartner for mange av Nordens største merkevarer og offentlige virksomheter. Kontakt: Cathrine Movold, Experience Design Director | cathrine.movold@makingwaves.no | 480 76 335