tilbake

27. apr 2017, kl. 08:00

Earlynerd: Cappelens Forslags konversasjonsleksikon (27.04)

— R21, Årets vakreste Bøker

Earlynerd: Cappelens Forslags konversasjonsleksikon
Torsdag 27. april, klokka 0800 til 0930

Vi byr på kaffe og noe å bite i fra kl 0800
Foredraget starter kl 0830

Pil Cappelen Smith kommer og snakker om boken Cappelens Forslags konversasjonsleksikon, bind II. Pil er bokhandler, forlegger, animatør og lisensiert gravferdstaler. I følge Smith selv har han et forbløffende lavt kunnskapsnivå om massekultur, siden oppmerksomheten hans alltid fanges av det som er utenfor utsnittet.

Boken vant gull i Åpen klasse i Årets vakreste Bøker 2017.

Juryens kommentar: En original bok som ikke ligner på noe annet vi har sett. Gjennomgående bruk av overraskende detaljer og elementer. Utsøkt produksjon. En taktil bok for voksne og en opplevelse i bokform. Omslaget er i kalveskinn og hvert eksemplar er innbundet for hånd. Boken er original både visuelt og innholdsmessig, og den er tidløs.

Cappelens Forslags Konversasjonsleksikon er en subjektiv encyklopedi i foreløpig to bind, skrevet og illustrert av 100+ forfattere, poeter, musikere, kunstnere og kulturaktører fra hele verden. Bøkene inneholder artikler av varierende etterrettelighet, som er valgt ut mer for sin evne til å vende en definisjon på hodet, belyse den fra en ny vinkel eller skape undring og latter, enn for sin objektive sannhetsgehalt. Bokprosjektet startet med å legge diskusjonen rundt hva som var best av p-boken og e-boken død en gang for alle. Pil hadde en teori om at en bok med høy kvalitet og ordentlig håndverk, ikke trenger å være et tapsprosjekt. Dette har han fått til, og boken har også blitt den største crowfunding-suksessen av en bok i Norge. Pil tar oss med på prosessen bak prosjektet og betydningen av boka som håndverk.

Les mer om Cappelens Forslags Konversasjonsleksikon her:
http://www.cappelensforslag.no/cappelens-forslags- konversasjonsleksikon/

Gratis og alle er velkomne.

Utstillingen Årets vakreste Bøker 2017 er også åpen.

Adresse
Grafill R21
Rosenkrantz gate 21, Oslo

Relatert innhold
Se alt back to top

GrafillRosenkrantz gate 21, 0160 Oslo22 12 82 00grafill@grafill.no

Abonner på nyhetsbrev