Jury 2022

Visueltjuryen er satt sammen av profesjonelle utøvere med bred kompetanse og et sterkt engasjement for faget. Deres oppgave er å vurdere arbeidene som sendes inn til konkurransen. Sammensetningen av jurygruppene er viktig, og jurymedlemmer innenfor et felles fagfelt har de beste forutsetningene for å premiere de beste bidragene.

Juryledere 2022
Nicklas Haslestad, grafisk design
Rikke Hatlo, grafisk design
Martin Erntsen, illustrasjon
Ernst Føyn, moving image
Renata Barros, digital design

Grafisk design

 • Nicklas Haslestad 2022 Web

  Nicklas Haslestad

  Scandinavian Design Group

  sdg.no

  Nicklas Haslestad er kreativ leder og senior designer i Scandinavian Design Group. SDG er Norges eldste designbyrå og har banet vei for strategisk design siden 1987. Utdannet fra Westerdals, der han til tider nå underviser. Nicklas er en tverrfaglig designer og har de siste åra jobbet med store og små identiteter, pakning, skrift, illustrasjon, redaksjonell design, moving image og digitale produkter — for kunder som Amerikalinjen, Fagbokforlaget, Favrit, Merkevaren Norge, Munch, Norsk helsenett og Vipps. Forkjærlighet for ting i system, tydelige konsepter og designsystemer som enkelt kan implementeres og utvikles i takt med teknologiske framskritt. Han var med å grunnlegge brandpad.io, med et ønske om å forbedre hvordan vi som designere overleverer og forvalter visuelle identiteter og digitale designprogram. Både nasjonale og internasjonale fagforeninger, prisutdelinger og forlag har anerkjent arbeidet hans. I 2016 ble han tildelt prisen Adobe Nordic Creative Talent Award, og i 2021 var han representant for Norge i Cannes Young Lions Design, arrangert i samarbeid med Grafill.

 • Rikke Web

  Rikke Hatlo

  Everland

  everland.no

  Rikke er design director i EVERLAND – et skandinavisk designbyrå med røtter i Kontrapunkt, som har særlig fokus på forbrukerbrands og FMCG – noe som ligger Rikkes hjerte særlig nært. Hun kom fra Dinamo, der hun har jobbet med visuelle identiteter og pakningsdesign for flere av Norges største merkevarer, deriblant Vinmonopolet og Norsk Tipping. Rikke brenner for å bygge merkevarer gjennom gode konsepter og idéer forankret i innsikt og strategi. Hun trigges av å formidle en merkevares unike historie gjennom design, og jobber gjerne med små lokalmatprodusenter så vel som store selskaper med en bevissthet om sin plass i samfunnet. Rikke startet i bransjen som praktikant i SDG, før hun tok sin utdannelse på Skolen for Grafisk Design/Westerdals og London College of Communication. Deretter jobbet hun i SDG, Voice, Synnøve Finden og Dinamo, før hun nå er med på å bygge EVERLAND Oslo. I dag jobber Rikke med merkevarer som REMA 1000, Synnøve, Nordfjord og Kolonihagen.

 • Maria Bw 500

  Maria Bono

  Wanda

  wanda.space

  Maria is an Oslo based graphic designer from Barcelona. She studied Graphic Design at IED, where she worked in projects alongside organisations like CERN and Sonar. Her experience comes from both agency and consultancy work, collaborating with clients such as Widerøe, Møller, Bufdir and Riksrevisjonen (a project awarded with gold at the 2020 ADG-FAD Laus awards in Barcelona). Trying to stay involved in the design community, she was the lead of Grafill’s Interactiv Board for two years. She currently works as the lead product designer at the Norwegian startup Wanda.

 • Eivind Web

  Eivind Molvær

  Vest

  vest.studio

  Eivind er designer og partner i Vest, et designbyrå med base i Ålesund spesialisert innen merkevare og digitale brukeropplevelser. Han er utdannet ved Central St. Martins i London, og freelancet for en rekke kunst-og designmiljøer i byen etter endte studier. Videre fulgte en lengre periode i Oslo, blant annet som partner i Commando Group og som senior designer i Netlife. På kundelisten i Vest finner vi blant andre Confrere, WWF Norge, United Future Lab Norway, Hotel 1904, PIR, Tolvte og Kranen. Eivind er i tillegg styreleder i Trykkerimuseet og styremedlem i Ålesund Kunstfagskole.

 • Marte Veys Berg Web

  Marte Veys Berg

  Netlife

  www.netlife.com

  Marte er senior designer i Netlife, som jobber med å bygge sterke merkevarer og lage tjenester som funker for folk. Her har hun også vært fagansvarlig for design. Hun har en forkjærlighet for gode ideer og helstøpte konsepter, og holder et strategisk blikk på det store bildet – samtidig som hun vet at djevelen ligger i detaljene. Før Netlife jobbet hun frilans med identitetsdesign, illustrasjon og redaksjonell design. Marte er utdannet ved Westerdals og har jobbet i designbyråer i Oslo, Amsterdam og New York. Med vel 10 års erfaring har hun opparbeidet seg bred kunnskap fra digitale så vel som fysiske prosjekter, og har jobbet med kunder som Vipps, Amnesty International, Folkehøgskolene, Asker Kommune og Mattilsynet.

 • Morten Iveland 500

  Morten Iveland

  By North

  bynorth.no

  Morten er partner og designer i By North, et designstudio basert i Bodø som spesialiserer seg på merkevarebygging og bærekraftig tjeneste- og emballasjedesign. Siden starten i 2013 har By North vunnet flere priser både nasjonalt og internasjonalt for kunder i inn- og utland. Morten har tidligere jobbet hos SDG og Try/Apt. Hos By North jobber han med rådgivning, konseptutvikling, visuelle identiteter og emballasje. Med 15 års erfaring har Morten blant annet jobbet med kunder som Mack bryggeri, Hikoki, TV2, Statoil, Volkswagen, Tandberg, Lofoten Seaweed. Han er også medeier og designansvarlig for Bådin.

 • Marte T Web

  Marte Teigen

  www.marteteigen.no

  Marte er stipendiat ved Fakultet for kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen. Hun har tidligere jobbet som designer i Overhaus og Haltenbanken. Til daglig jobber hun bredt innenfor designfaget, med blant annet visuell identitet og merkevare, trykksaker, UX-design og designsystemer, samt fasilitering av workshop og designprosesser for både offentlige og private kunder. Hun har jobbet for blant annet Bergen kommune, Senter for Oljevern og Marint Miljø, Bergen Klatreklubb, Grieghallen, Norsk Klimastiftelse, Asplan Viak, Citybox, Landbruksdirektoratet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

 • Umer Ahmed Shv Web

  Umer Ahmed

  Neue Design Studio

  neue.no

  Umer er designer i Neue Design Studio hvor han har jobbet i over 4 år med å kommunisere og levendegjøre ideer på tvers av digitale og fysiske flater. Gjennom å kombinere strategi med brennende interesse for identitetsdesign og merkevarebygging og forkjærlighet for musikk-, uteliv- og kulturbransjen, liker han å tøye grensene gjennom nyskapende løsninger. Han har jobbet med kunder som Sweet Protection, Felleskjøpet, Filmskolen, Dansens Hus, Bergen Botaniske Hage og Aclima. Umer er også Design Director for det internasjonale techno-miljøet Monument. Han er utdannet ved Norges Kreative Høyskole og Westerdals, og vant i studietiden Adobe Nordic Talent Award i Norge.

 • Listya Web 1000

  Listya Amelia

  Bold

  boldscandinavia.com

  Tya is Design Director at Bold Scandinavia, specializing in visual identity and strategy concept development. In her previous experiences for the last 13 years, she has worked as a Designer and Art Director in Jakarta, Singapore, India, and Norway in design and advertising agencies. Originally from Jakarta, Indonesia, she holds a Master's Degree in Design from Kunst- og designhøgskolen i Bergen. She started her career in Norway at Bleed, where she worked with numerous respected Norwegian clients and promoted Norwegian brands. Prior to Bold, she worked at Bakken & Bæck, where she started the Brand Design team and focused on bridging the brand and product design to technology as an end-to-end holistic communication. Her clients ranged from commercial to cultural industry such as Ruter, Innovation Norway, NRK, DOGA, Telenor, Visit Norway, KhiO, and other Norwegian and international brands. Her works have been awarded locally in the design community in Norway and Internationally. Staying connected with the design society in Norway and Indonesia is an important role for her as a Graphic Designer—to keep her perspective broad and constantly to learn something new.

 • Kjelsnes Web 1000

  Lars Kjelsnes

  Heydays

  heydays.no

  Lars er Design Director i Heydays, som han var med å stifte i 2008, etter å ha gått ut fra Westedals. Han er en erfaren identitetsdesigner som jobber like naturlig i både digitale og analoge flater. Han har vunnet en rekke priser som designer i Heydays, som blandt annet ADC Young Guns, Visuelt, DOGA-hedersmerket og European Design Awards. I 2019 holdt han foredrag om merkevarebygging på Y-konferansen under Oslo Innovation Week. Lars var også med å stifte designbyrået Goods i 2019, hvor han også sitter i styret.

Illustrasjon

 • Martin Ernstsen Shv Web

  Martin Erntsen

  martinernstsen.com

  Martin har mastergrad i storytelling ved Konstfack i Stockholm. Han har utgitt en rekke tegneserier på Jippi forlag, blant annet Fugløya, Kodok’s Run og Eremitt. Sistnevnte vant gull i Årets vakreste bøker 2012, og ble oversatt til flere språk. I 2019 kom hans tegneserieadapsjon av Knut Hamsuns Sult ut på Minuskel forlag, boken vant Brageprisen i 2019, samt gull i Visuelt og Årets vakreste bøker. Den er også blitt oversatt til sju språk. Ved siden av dette har han også skrevet og illustrert flere barnebøker og bidratt i antologier både i Norge og internasjonalt.

 • Sylvia 500

  Sylvia Stølan

  sylviastolan.com

  Sylvia er illustratør, lærer og medgrunnlegger og styremedlem av OLO, et­­ kreativt kontor og fellesverksted i Trondheim. Som illustratør har Sylvia særlig jobbet med collage og tegning, og vært del av det internasjonale kollektivet «The weird Show». Sylvia har arbeidet som illustratør både i Nederland og Norge etter å ha studert Visuell Kommunikasjon med spesialisering i Illustrasjon (BA Hons) ved HKU i Utrecht, Nederland. Hun har arrangert en rekke utstillinger og bidratt for å løfte frilansmiljøet i Trondheim.

 • Hvattum Web 1000

  Martin M. Hvattum

  martinhvattum.com

  Martin jobber som illustratør. De siste årene mye med fokus på illustrasjon som en del av identitetsdesign. Utover det går det for det meste i redaksjonell illustrasjon og utvikling av egne prosjekter. Han jobber også tidvis som lærer og er aktiv i både Grafill Illustrasjon og Blank Space. Martin er utdannet ved Academy of Art University i San Francisco.

 • Sandra B Shv 500

  Sandra Blikås

  sandrablikas.com

  Sandra jobber med illustrasjon til identiteter, produkter og utsmykning. Hun har blant annet laget illustrasjoner for Klimabrølet, Oslo Design Fair, Posten/Bring og Altinn. Hun studerte grafisk design og illustrasjon ved Norges Kreative Fagskole i Trondheim og har siden 2016 vært representert av illustrasjonsagenturet byHands. Sandra holder til i Oslo, men er opprinnelig fra Hustadvika i Møre og Romsdal, og tar alltid med seg inspirasjon fra fjord og fjell inn i arbeidene sine.

 • Danny Web

  Danny Larsen

  dannylarsen.no

  Danny er en selvlært kunstner, tidligere profesjonell snowboarder og illustratør. Han har blant annet gjort illustrasjoner og utsmykning for Maaemo, K2, Etnies og Satyricon. Etter en rekke gruppeutstillinger i Norge og utland hadde han sin første solo utstilling ved Th.Kittelsen museet sommeren 2021. Bildene til Danny tar i all hovedsak for seg ideen om at verden er subjektiv, og evnen til å se det vakre i sine umiddelbare dagligdagse situasjoner, og da gjerne fra hans nærmiljø som er Krokskogen.

Moving Image

 • Ernst Shv Web

  Ernst Føyn

  Babusjka

  babusjka.no

  Ernst er partner og leder for animasjonsavdelingen i Babusjka. Babusjka er et Oslobasert produksjonsselskap som jobber med både film og animasjon i korte formater. Ernst har en MA i visuell kommunikasjon fra KHiO, bakgrunn fra designbransjen og som lærer i grafisk design ved Norges Kreative Fagskole. De siste 10 årene har vært viet 2D/3D animasjon hos Babusjka, hvor han har bidratt til flere prisbelønte filmer.

 • Oystein Relbo Knutsen Web

  Øystein Relbo-Knutsen

  Store O

  storeo.no

  Øystein jobber med motion design i Store O. Han har vært i ulike deler av kommunikasjonsbransjen i 26 år, hvor de siste 15 har vært med fullt fokus på animasjon og motion design. Øystein var med å starte Stir animasjonsstudio i 2012 og Virtual Garden Screenplay i 2003, og har bidratt med flere prisvinnende arbeider i disse miljøene. Han er utdannet grafisk ingeniør, og har en teknisk så vel som visuell tilnærming til faget.  Liker å utvikle egne 2D og 3D teknikker innen animasjon.

 • C Tandberg 500

  Cathinka Tandberg

  Mikrofilm

  www.mikrofilm.no

  Cathinka er partner og regissør i Mikrofilm. Mikrofilm er et animasjons- og produksjonsselskap som holder til i Oslo, og har produsert en rekke prisbelønte animerte kortfilmer, oppdragsfilmer og dokumentarfilmer. Cathinka har en BA i animasjon fra Høgskulen i Volda, og en MA i visuell kommunikasjon fra Høgskolen i Bergen, og har de siste elleve årene jobbet i Mikrofilm med regi og animasjon på både kommersielle oppdrag og kunsteriske prosjekter.

 • Joe Web

  Joseph Hodgson

  Racecar

  racecar.no

  Joseph er britisk regissør og motion designer med over 20 års erfaring i bransjen. Han er i dag partner i det Oslo baserte motion design studio Racecar, hvor han jobber med et bredt spekter av prosjekter innen TV og merkevarebygging, informasjonsfilmer, promo, film- og tittelsekvenser. Han liker å jobber med alle aspekter av designprosessen og er opptatt av å fortelle engasjerende historier gjennom gjennomtenkt design, regi, illustrasjon og animasjon. Hans arbeid har vunnet mange priser og blitt omtalt i flere profilerte bransjepublikasjoner. Han har også mottatt priser som regissør på kortfilmen 'A Void' og medregissør på 'Kiss - A Love Story' som begge har hatt omfattende visninger på filmfestivaler verden over. Hans lidenskap for, og tro på design og historiefortelling kontinuerlig informerer og inspirerer arbeidet hans.

 • Joakim Web

  Joakim Ulseth

  joakimulseth.com

  Joakim jobber frilans med base i Trondheim. Han har spesialisert seg innen 3D og motion grafikk, i krysningen mellom det digitale og det realistiske, og har ett skarpt øye for design. Han er utdannet innen Motion Design og Animasjon ved Norges Kreative Fagskole, og valgte bort Bachelor til fordel for et internship hos Frame i København. Der jobbet han med kunder som Eurovison og Tivoli, blant flere. Joakim var så en liten runde innom Headspin, før han startet for seg selv som frilanser. Joakim jobber for det meste med reklamebyrå spredt over hele Norge, og litt fra Tsjekkia, og har i tillegg ett samarbeid med Netflix gjennom deres kommunikasjonsbyrå i Denver, Colorado. Joakim må alltid skape noe, og har en trang til å forbedre ting. Når han ikke jobber med 3D eller motion, så bygger han Lego eller skater, og han har designet over 20 skateparker bygget i betong over hele Norge. Mye av sin inspirasjonen kommer fra disse hobbyene.

Digital design

 • Renata 500

  Renata Barros

  renatabarros.co

  Renata har over 15 års erfaring i grafisk design, visuell historiefortelling, digital produktdesign og ledelse. Hun har bred kunnskap innen utvikling av digitale produkter og konsepter, bygget gjennom hennes samarbeid med mange av Norges og Brasils mest spennende og innovative kunder og selskaper. Hun har ledet design i Schibsted, Deloitte, Netlife og Cappelen Damm Videregående. Nå er hun tilbake som selvstendig senior design konsulent i sitt eget selskap Renata Barros AS.

 • Rashid Web

  Rashid Akrim

  Tripletex

  tripletex.no vaak.it huskmelk.no

  Rashid er en erfaren senior grafisk/digital designer, med snart 20 år i bransjen. De seneste årene har han jobbet som UX designer og design fagleder for Deloitte Digital og har nylig startet som visual lead hos Tripletex. Rashid er også medgrunnlegger og designer i turappen Våk. Han har lang erfaring fra NRK der har han vært en del av noen av de mest suksessfulle og prisvinnende prosjektene, inkludert SKAM, P3 Gull, Lovleg, Urørt samt andre digitale produkter og tjenester. Han har bred erfaring med å lede designprosesser, fra konseptutvikling til ferdig produkt. Rashid er spesielt opptatt av å alltid ha fokus på det visuelle, funksjonelle og de emosjonelle verdiene innen design.

 • Sebastian Web

  Sebastian Gorton Kalvik

  internetfriendsforever

  internetfriendsforever.com

  Sebastian er utdannet i visuell kommunikasjon ved Glasgow School of Art. Han lagde sin første nettside i 1998 og har stort sett høyreklikka og vist kildekoden på alt han har kommet over siden det. Han har jobbet blant andre for Graphic Thought Facility, Text Matters og University of Reading før han returnerte til Norge i 2016 og etablerte internetfriendsforever med Daniel Mahal. Ved siden av jobben som designer og utvikler i internetfriendsforever, er han gjesteunderviser i design og programmering ved AHO og KHiO, tar bilder og skriver. Han er spesielt interessert i digital sjølråderett og utvikling av verktøy, prosesser og miljøer som hjelper oss å tenke bedre.

 • Aida Web 1000

  Aida C. López

  Blank

  blank.no

  Aida jobber som designer i Blank, et teknologi- og designmiljø med en alternativ tilnærming til konsulent- og arbeidslivet. Hun er utdannet ved Politécnica de Valencia (Spania), TUDelft (Nederland) og NTNU. Aida har over 13 års erfaring med utvikling av digitale løsninger i Norge i samarbeid med organisasjoner som DNV, NAV, Ice. Hun er spesielt interessert i transformasjonene vi skaper gjennom vårt arbeid – internt i organisasjonen eller eksternt - og i sammenhengen mellom digital design og effekt for mennesker og planet.

 • Kim Web

  Kim Frydenlund Grane

  Schibsted

  schibsted.com

  Kim har bodd mest innenfor Ring 2, men er Cand. Design fra Det Kongelige Akademi i København og har en BA fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Han har akkurat blitt UX design lead I Aftenposten, etter syv år hos Ruter. I Ruter var han ansvarlig for ny brukeropplevelse på tvers av alle digitale kanaler og for den nye appen. Han har tidligere jobbet i Dinamo Design med blant annet Gjensidige. Kim har også gjort flere digitale installasjoner, illustrasjoner og utsmykninger i private og offentlige rom. Han har flere ganger vunnet DOGA-merket og Visuelt, både privat og gjennom jobb.