Jury 2021

Visuelt juryen er satt sammen av profesjonelle utøvere med bred kompetanse og et sterkt engasjement for faget. Deres oppgave er å vurdere arbeidene som sendes inn til konkurransen. Sammensetningen av jurygruppene er viktig, og jurymedlemmer med bred kompetanse innenfor et felles fagfelt har de beste forutsetningene for å premiere de beste bidragene.

Juryledere 2021
Eivind Stoud Platou, grafisk design
Sofie Apelseth Platou, grafisk design
Kjersti Johanne Barli, illustrasjon
Magnus Engfors, moving image
Stine Modal, digital design

Grafisk design

 • Eivind Platou

  Eivind Stoud Platou

  Handverk

  madebyhandverk.no

  Eivind Stoud Platou er partner i designstudioet Handverk. Et passe stort studio med kontor i Sande og Sydney. Han har utdannelse fra Westerdals og bakgrunn fra reklamebransjen i Oslo og Barcelona. Eivind jobber med design og illustrasjon innenfor en rekke områder, med særlig fokus på kultur, miljø/bærekraft, mat og drikke. Han er også partner i Handverk forlag som har gitt ut prisbelønte bøker om nettopp miljø/bærekraft, mat og drikke. Eivind liker å bygge og lage ting (derav navnet Handverk) og har ved siden av sitt virke som designer skrevet bøker om spikking og bygging av møbler. Han har også hatt flere utstillinger både som designer og kunstner. Ved siden av jobben i Handverk (og de andre prosjektene) underviser Eivind på Westerdals Høyskolen Kristiania. Eivind har vunnet mange priser for sine arbeider og har vært publisert i en rekke bøker og magasiner nasjonalt og internasjonalt.

 • Sofie Platou

  Sofie Apelseth Platou

  Snøhetta

  snohetta.com

  Sofie er senior designer i Snøhetta, et tverrfaglig og internasjonalt miljø som jobber i spennet mellom arkitektur, produkter, digital- og grafisk design. Hun har bakgrunn fra Westerdals og har i løpet av sine 8 år i bransjen jobbet med nasjonale og internasjonale kunder, med et særlig fokus på å bygge tydelige konsepter og sterke merkevarer. Som designer er hun drevet av å utforske design som beveger seg mellom fysisk og digitale opplevelser, med et gjennomgående sosialt fokus. På kundelisten står blant annet Nasjonalmuseet, Holzweiler, Avinor, Le Monde, Vestre, Norges Nasjonalparker og Munchmuseet.

 • Anders Hofgaard Shv Web

  Anders Hofgaard

  NODE Berlin Oslo

  node.international

  Anders er partner i NODE, bor og jobber i Oslo og Berlin. Han er utdannet ved Westerdals og Gerrit Rietveld akademiet i Amsterdam. Anders var med å grunnlegge Virtual Garden i 1995 og NODE Berlin Oslo i 2003.

 • Linda Skarpaas Shv

  Linda Skarpås

  Studiogeist

  studiogeist.no

  Linda er partner og seniordesigner i StudioGeist, som i de senere år har vunnet både nasjonale og internasjonale designpriser. Hun er utdannet grafisk designer ved Academy of Art College i San Fransisco. Med 17 års erfaring fra bransjen har Linda en bred bakgrunn fra visuell identitet, emballasje, utstillinger, redaksjonell- og eksponeringsdesign, både for nasjonale og internasjonale kunder.

 • Umer Ahmed Shv Web

  Umer Ahmed

  Neue Design Studio

  neue.no

  Umer er designer i Neue Design Studio hvor han har jobbet i over 4 år med å kommunisere og levendegjøre ideer på tvers av digitale og fysiske flater. Gjennom å kombinere strategi med brennende interesse for identitetsdesign og merkevarebygging og forkjærlighet for musikk-, uteliv- og kulturbransjen, liker han å tøye grensene gjennom nyskapende løsninger. Han har jobbet med kunder som Sweet Protection, Felleskjøpet, Filmskolen, Dansens Hus, Bergen Botaniske Hage og Aclima. Umer er også Design Director for det internasjonale techno-miljøet Monument. Han er utdannet ved Norges Kreative Høyskole og Westerdals, og vant i studietiden Adobe Nordic Talent Award i Norge.

 • Tone Bergan Sh Web

  Tone Bergan

  DOGA

  doga.no/

  Tone har lang erfaring som kreativ leder, designer og partner i ledende designbyråer. Hun jobber nå i DOGA med design og innovasjon i offentlig sektor. Hun er utdannet ved Parsons School of Design i New York og jobbet som designer og utøvende kunstner i New York, Singapore og Norge. Hun har vunnet en rekke priser for sine arbeider både nasjonalt og internasjonalt, og er i dag også sensor og foreleser ved flere høyskoler og universiteter.

 • Nicklas Haslestad 2022 Web

  Nicklas Haslestad

  Scandinavian Design Group

  sdg.no

  Nicklas Haslestad er kreativ leder og senior designer i Scandinavian Design Group. SDG er Norges eldste designbyrå og har banet vei for strategisk design siden 1987. Utdannet fra Westerdals, der han til tider nå underviser. Nicklas er en tverrfaglig designer og har de siste åra jobbet med store og små identiteter, pakning, skrift, illustrasjon, redaksjonell design, moving image og digitale produkter — for kunder som Amerikalinjen, Fagbokforlaget, Favrit, Merkevaren Norge, Munch, Norsk helsenett og Vipps. Forkjærlighet for ting i system, tydelige konsepter og designsystemer som enkelt kan implementeres og utvikles i takt med teknologiske framskritt. Han var med å grunnlegge brandpad.io, med et ønske om å forbedre hvordan vi som designere overleverer og forvalter visuelle identiteter og digitale designprogram. Både nasjonale og internasjonale fagforeninger, prisutdelinger og forlag har anerkjent arbeidet hans. I 2016 ble han tildelt prisen Adobe Nordic Creative Talent Award, og i 2021 var han representant for Norge i Cannes Young Lions Design, arrangert i samarbeid med Grafill.

 • Maria Bw 500

  Maria Bono

  Wanda

  wanda.space

  Maria is an Oslo based graphic designer from Barcelona. She studied Graphic Design at IED, where she worked in projects alongside organisations like CERN and Sonar. Her experience comes from both agency and consultancy work, collaborating with clients such as Widerøe, Møller, Bufdir and Riksrevisjonen (a project awarded with gold at the 2020 ADG-FAD Laus awards in Barcelona). Trying to stay involved in the design community, she was the lead of Grafill’s Interactiv Board for two years. She currently works as the lead product designer at the Norwegian startup Wanda.

 • Miriam 500

  Miriam Skovholt Mortensen

  Yoshimi Studio

  yoshimistudio.com/

  Miriam er en etablert designer og kreativ leder med lang erfaring i designbransjen og en omfattende portefølje av prosjekter for kommersielle så vel som kulturelle institusjoner. Hun studerte på Ravensbourne og startet sin karriere i Biganimal i London, før hun flyttet hjem og ble en del av Bleed i over 10 år. Hun jobbet flere år som kreativ leder i Brandlab og ble med å etablere Bold Scandinavia i Oslo. Miriam driver nå Yoshimi Studio som hun startet i 2019, og har jobbet med et bredt spekter av kunder som Aker Brygge, Arctic Catch, Aspelin Ramm, Basecamp Explorer, Finn.no, Frost Produkt, Gudbrandsdalen, HouelandEk, Huseierne, Katapult Ocean, Kulturrådet, Levi Strauss Nordic, LK Hjelle, Magnor, Munch 150, Merket for God Design, Nasjonalmuseet for Arkitektur, NBIM, Norsk Designråd, Norwegian Property, PR-operatørene, Q-Meieriene, SAS, Sem & Johnsen, Snøhetta, Sony, Sosial- og helsedirektoratet, Telenor, VisitOslo og + 81 Magazine.

 • C Magnussen

  Christina Magnussen

  Bold Scandinavia

  www.boldscandinavia.com

  Christina er grafisk designer i Bold Scandinavia, hun er utdannet fra Westerdals og Saint Martins College of Arts and Design i London. Som designer har hun bred erfaring og har utviklet identiteter for små og store kunder nasjonalt og internasjonalt siden 2008. I tillegg til konseptutvikling og strategiske designløsninger har Christina lang erfaring med implementering av løsninger og systemer på tvers av alle flater og kanaler. Hun har også flere års fartstid som illustratør fra byHands illustrasjon agentur- og var med på å starte opp det prisbelønte designstudioet Oh Yeah Studio.

Illustrasjon

 • Kjersti Web

  Kjersti Johanne Barli

  kjerstibarli.com

  Kjersti Johanne er illustratør, bosatt i Oslo. Hun arbeider med tekst og tegning både for kunder og i egne prosjekter, i tillegg til å selge trykk. Hun har også arbeidet en del med keramikk. Kjersti Johanne har en MA i illustrasjon og grafisk design ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2014. Masterprosjektet hennes ble utstilt i Praha og Berlin, og hun har ved flere anledninger vært tilbake på Kunsthøgskolen i Oslo som gjestelærer i sekvensiell historiefortelling.

 • Martin Ernstsen Shv Web

  Martin Erntsen

  martinernstsen.com

  Martin har mastergrad i storytelling ved Konstfack i Stockholm. Han har utgitt en rekke tegneserier på Jippi forlag, blant annet Fugløya, Kodok’s Run og Eremitt. Sistnevnte vant gull i Årets vakreste bøker 2012, og ble oversatt til flere språk. I 2019 kom hans tegneserieadapsjon av Knut Hamsuns Sult ut på Minuskel forlag, boken vant Brageprisen i 2019, samt gull i Visuelt og Årets vakreste bøker. Den er også blitt oversatt til sju språk. Ved siden av dette har han også skrevet og illustrert flere barnebøker og bidratt i antologier både i Norge og internasjonalt.

 • Karine F 500

  Karine Faou

  Tundra

  tundragroup.com

  Karine is a French illustrator, print designer and art director now living in Oslo. After studying (BA)Fashion and (MA)Art Direction in Duperee School of Applied Art in Paris she moved to London and co-founded the creative studio Tundra* in 2002 with 3 other creatives. Karine has created award winning work for the advertising world, music packaging, TV branding, fashion pattern designs, editorials and the arts for international clients such as Alexander McQueen, Mulberry, John Galliano, ITV, Lana Del Rey and Liberty London. And in Norway for Red Bull, Sparebank 1, NRK and Mercedes. She works with various different techniques such as digital vector, hand-drawn and painting. Awards include Gold at Promax in TV Branding and a Silver Lion in Cannes.

 • Sveinung S 500

  Sveinung Sudbø

  originalkopi.com

  Sveinung arbeider under navnet Originalkopi og er frilans illustratør. Han har en master i visuell kommunikasjon fra Designskolen i Kolding. Som illustratør liker han å jobbe i skjæringspunktet mellom illustrasjon og typografi og synes det er spesielt interessant å arbeide med hvordan illustrasjon kan brukes i fysiske rom, som f.eks veggmaleri. De siste årene har han jobbet med kunder som Gyldendal, D2, Jazznytt, Hold Norge rent, IKEA og Mohn. Han jobber også som designer for utestedet Oslo camping og stått for identitet og utsmykning/interiør i deres filialer. Til daglig sitter han i frilanserfellesskapet New layer group (tidligere Brenneriveien).

 • Sylvia 500

  Sylvia Stølan

  sylviastolan.com

  Sylvia er illustratør, lærer og medgrunnlegger og styremedlem av OLO, et­­ kreativt kontor og fellesverksted i Trondheim. Som illustratør har Sylvia særlig jobbet med collage og tegning, og vært del av det internasjonale kollektivet «The weird Show». Sylvia har arbeidet som illustratør både i Nederland og Norge etter å ha studert Visuell Kommunikasjon med spesialisering i Illustrasjon (BA Hons) ved HKU i Utrecht, Nederland. Hun har arrangert en rekke utstillinger og bidratt for å løfte frilansmiljøet i Trondheim.

Moving Image

 • Magnus Haymaker

  Magnus Engsfors

  Haymaker

  haymakerfx.com

  Magnus er senior motion designer i det kreative studioet Haymaker der han arbeider med motion design og 2D/3D animasjon for internasjonal reklame og spillefilm. Studioet har kunder som Hyundai, Burger King, Volvo, Chivas Regal, Puma og Reebok og har laget visuelle effekter og grafiskt innhold till en rekke spillefilmer for både barn og voksne. Ved siden av jobben har Magnus gjennom årene laget flere prisbelønte animerte kortfilmer som har fått mye oppmerksomhet.

 • R Taule 500

  Rebecka Taule

  TRY Motion

  try.no/motion

  Rebecka er motion designer hos TRY Motion i Oslo. TRY Motion arbeider strategisk og kreativt med design og animasjon for film, visuell identitet og andre bevegelige flater. Rebecka er utdannet ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen og har BA i Visuell Kommunikasjon derfra, i tillegg til BA i Film- og TV-produksjon fra Universitet i Bergen. Siden 2006 har hun jobbet med grafisk design og motion design til blant annet informasjonsfilm, reklame og motion-identiteter, og har vunnet flere priser for arbeidet sitt.

 • Ernst Shv Web

  Ernst Føyn

  Babusjka

  babusjka.no

  Ernst er partner og leder for animasjonsavdelingen i Babusjka. Babusjka er et Oslobasert produksjonsselskap som jobber med både film og animasjon i korte formater. Ernst har en MA i visuell kommunikasjon fra KHiO, bakgrunn fra designbransjen og som lærer i grafisk design ved Norges Kreative Fagskole. De siste 10 årene har vært viet 2D/3D animasjon hos Babusjka, hvor han har bidratt til flere prisbelønte filmer.

 • Daniel Dahn 500

  Daniel Bansal Dahn

  Headspin, OLO-verksted, Birgers Oter Utleie

  headspin.no olo.no birgersoterutleie.com

  Daniel er animatør hos Headspin og er aktiv i utviklingen av designmiljøet. Etter å ha pusset på animasjonsferdighetene sine i Oslo hos Schjærven Film flyttet han tilbake til Trondheim for å jobbe for seg selv. Gjennom oppdrag fra lokale og hovedstadlige byrå fikk han muligheten til å dyrke sin kjærlighet for karakterdesign og animasjon. Etter en snartur innom P3 og gjestelærer hos Høyskolen Kristiania, ble han ansatt av Headspin som animatør. Han er en mann med mange hatter, og en av de er prosjektleder for kontorfellesskapet OLO-verksted hvor han jobber, sammen med Grafill, med å bygge opp designmiljøet i fylket. En annen hatt er illustratør for Birgers Oter Utleie hvor han jobber med utsmykking av vegger og dokumentering av foredrag. Daniel vant en klokke og et års Juxtapoz-abonnement i en MTV-konkurranse i 2011.

 • C Tandberg 500

  Cathinka Tandberg

  Mikrofilm

  www.mikrofilm.no

  Cathinka er partner og regissør i Mikrofilm. Mikrofilm er et animasjons- og produksjonsselskap som holder til i Oslo, og har produsert en rekke prisbelønte animerte kortfilmer, oppdragsfilmer og dokumentarfilmer. Cathinka har en BA i animasjon fra Høgskulen i Volda, og en MA i visuell kommunikasjon fra Høgskolen i Bergen, og har de siste elleve årene jobbet i Mikrofilm med regi og animasjon på både kommersielle oppdrag og kunsteriske prosjekter.

Digital design

 • Stine Shv

  Stine Modal

  AntiDiffer

  antidiffer.no

  Stine er kreativ leder og partner i AntiDiffer. I over 20 år som konsulent og designer har hun opparbeidet seg solid kompetanse på hvordan man skaper forretningsverdi og konkurransefortrinn ved å utnytte samspillet mellom kundeadferd, strategi, teknologi og design. I sin karriere har hun jobbet med et stort antall kunder. Både små og store, private og offentlige. Hun har jobbet i designbyråer, i Oslo og London. I år 2000 var hun med på å starte Noon, et Designbyrå hun var med på å drive i 10 år. Etter Noon var hun innom flere konsulentbyråer blant annet som fagansvarlig i Bouvet og som leder for designavdelingen i Knowit Experience. Stine har sittet i en rekke fagjuryer og mottatt priser for sitt arbeid, både nasjonalt og internasjonalt.

 • Thomas Kaldhol 500

  Thomas Hagen Kaldhol

  Designit

  www.designit.com/studios/osl

  Thomas jobber med brand & digital design samt teamledelse i Designit. Med over 20 års erfaring fra strategiske design-prosjekter som visuelle identiteter, nettsider, apper, software, og interaktive installasjoner, er han en erfaren og mangfoldig designer. Før Designit jobbet han syv år i Scandinavian Design Group, og drev eget byrå før det. Han hatt vært lead designer på prosjekter for Statoil, NHO, Cisco, Tine, Aftenposten, Ruter og Fakultetet for Kunst og Design i Bergen. Thomas er også instrumentmaker og driver den lille håndtverksbedriften Oslo Instrumentfabrikk.

 • Mari Portrett

  Mari Grafsrønningen

  NRK

  nrk.no www.marigraf.com

  Mari er designer og visuell journalist i NRK, der hun jobber med alt fra datavisualisering, datagraving, infografikk, identiteter, illustrasjon til konsept- og idéutvikling. Hun er utdannet grafisk designer fra NTNU Gjøvik og Westerdals, og har også svennebrev som typograf. Bakgrunn fra Dagens Næringsliv, Commando Group og REDINK. Jobbet også i Studio 3, der hun var en av designerne bak den internasjonale boka «Hyperactivitypography from A to Z». Hun har holdt flere foredrag om datavisualisering og infografikk, og er fast gjesteforeleser på NTNU. Brenner for å forklare ting på en enkel, intuitiv eller underholdende måte.

 • Henrik 500

  Henrik Wold Kraglund

  Feed

  feed.no

  Henrik er senior designer og partner i Feed. Ved siden av sin frilanspraksis har han tidligere jobbet som designer i Neue Design Studio og vært med å grunnlegge Tandberg Grønner Wold. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og New York School of Visual Arts.

 • Renata 500

  Renata Barros

  renatabarros.co

  Renata har over 15 års erfaring i grafisk design, visuell historiefortelling, digital produktdesign og ledelse. Hun har bred kunnskap innen utvikling av digitale produkter og konsepter, bygget gjennom hennes samarbeid med mange av Norges og Brasils mest spennende og innovative kunder og selskaper. Hun har ledet design i Schibsted, Deloitte, Netlife og Cappelen Damm Videregående. Nå er hun tilbake som selvstendig senior design konsulent i sitt eget selskap Renata Barros AS.