Jury 2020

Juryen vurderer arbeidene du sender inn til Visueltkonkurransen. Sammensetningen av jurygruppene er viktig, og jurymedlemmer med bred kompetanse innenfor et fagfelt har gode forutsetninger for å kunne premiere de beste bidragene. Alle jurymedlemmene skal ha et sterkt engasjement for faget og et skarpt øye for kvalitet og originalitet/genialitet. Alle jurygruppene har en juryleder og et internasjonalt medlem.

Juryledere 2020
Kristine Lillevik, grafisk design
Hans Christian Øren, grafisk design
Åge Peterson, illustrasjon
Sigurd Kristiansen, moving image
Lise Amy Hanse, digital design

Grafisk design

 • Kikki Sh

  Kristine Lillevik

  We Oslo

  weoslo.no

  Kristine er partner og kreativ leder i design- og merkevarebyrået WE Oslo, et firma som ble etablert i 2014. Kristine har lang og bred erfaring fra bransjen og var med om å starte Dinamo Design i 2001 hvor hun blant annet ledet teamet bak den visuelle identiteten til Den Norske Opera og Ballett. Hun jobber med flere av Norges største merkevarer og utvikler identiteter og konsepter for Dæhlie, Johaug, Rørosmeieret, Solberg&Hansen og Mester Grønn. Hun har vunnet flere priser for arbeidet sitt.

 • Hc

  Hans Christian Øren

  Bekk

  bekk.no

  Hans Christian jobber som kreativ leder i Bekk. Han har utdanning fra Westerdals School of Communication og Central Saint Martins College of Art and Design i London. Han har jobbet med ulike disipliner innen digitale flater, print, animasjon og illustrasjon. Hans Christian har erfaring fra et bredt spekter av ulike bransjer og ulike merkevarer, både i Norge og utlandet. De siste fem årene har han blant annet jobbet med selskaper som Apple, Adobe, Nike, ESPN, Adidas og Hermés. Han har hatt egne utstillinger og lager plakatkunst for ulike veldedige prosjekt og organisasjoner. Ved siden av jobben i Bekk driver Hans Christian Oh Yeah Studio og gjør fra tid til annen gjesteopptreden som lærer innen digitale medier og grafisk design på Kristiania Høyskole. Han har vunnet flere priser for arbeidet sitt.

 • Sofie Platou

  Sofie Apelseth Platou

  Snøhetta

  snohetta.com

  Sofie er senior designer i Snøhetta, et tverrfaglig og internasjonalt miljø som jobber i spennet mellom arkitektur, produkter, digital- og grafisk design. Hun har bakgrunn fra Westerdals og har i løpet av sine 8 år i bransjen jobbet med nasjonale og internasjonale kunder, med et særlig fokus på å bygge tydelige konsepter og sterke merkevarer. Som designer er hun drevet av å utforske design som beveger seg mellom fysisk og digitale opplevelser, med et gjennomgående sosialt fokus. På kundelisten står blant annet Nasjonalmuseet, Holzweiler, Avinor, Le Monde, Vestre, Norges Nasjonalparker og Munchmuseet.

 • Perniclas Bedow Shv

  Perniclas Bedow

  Bedow

  bedow.se

  Perniclas Bedow is the founder and creative director of the Swedish design studio Bedow. The studio mainly works with branding, packaging and book design and the work has been described as simple, thoughtful, practical design that’s easy to engage with and comfortable to have around. Perniclas’ work has won numerous international design awards such as Art Directors Club, Cannes Lions, D&AD, Epica, and One Show.

 • Linda Skarpaas Shv

  Linda Skarpås

  Studiogeist

  studiogeist.no

  Linda er partner og seniordesigner i StudioGeist, som i de senere år har vunnet både nasjonale og internasjonale designpriser. Hun er utdannet grafisk designer ved Academy of Art College i San Fransisco. Med 17 års erfaring fra bransjen har Linda en bred bakgrunn fra visuell identitet, emballasje, utstillinger, redaksjonell- og eksponeringsdesign, både for nasjonale og internasjonale kunder.

 • Eivind Platou

  Eivind Stoud Platou

  Handverk

  madebyhandverk.no

  Eivind Stoud Platou er partner i designstudioet Handverk. Et passe stort studio med kontor i Sande og Sydney. Han har utdannelse fra Westerdals og bakgrunn fra reklamebransjen i Oslo og Barcelona. Eivind jobber med design og illustrasjon innenfor en rekke områder, med særlig fokus på kultur, miljø/bærekraft, mat og drikke. Han er også partner i Handverk forlag som har gitt ut prisbelønte bøker om nettopp miljø/bærekraft, mat og drikke. Eivind liker å bygge og lage ting (derav navnet Handverk) og har ved siden av sitt virke som designer skrevet bøker om spikking og bygging av møbler. Han har også hatt flere utstillinger både som designer og kunstner. Ved siden av jobben i Handverk (og de andre prosjektene) underviser Eivind på Westerdals Høyskolen Kristiania. Eivind har vunnet mange priser for sine arbeider og har vært publisert i en rekke bøker og magasiner nasjonalt og internasjonalt.

 • Therese Jacobsen 135719 Web

  Therese Jacobsen

  Studio VUES

  vues.no 

  Therese er Design Director og partner i Studio VUES. Hun er en erfaren og talentfull merkevaredesigner med over 20 års erfaring i å skape, utvikle og forvalte norske og internasjonale merkevarer og tjeneste. Hennes kjerneområde er merkevarestrategi, konseptutvikling og designledelse. Hun har vært involvert i noen av Norges største omprofileringsjobber og fått bred erfaring i å lede prosesser med tverrfaglige team som tar høyde for hele kundereisen. Therese er en engasjerende designer som tør å utfordre grensesnittet mellom det etablerte og fremtidens merkevarer og løsninger. Therese mottatt en rekke toneangivende designpriser for sitt arbeid.

 • Mario Urban Mannsaaker Shv

  Mario Urban Mannsåker

  OK Kontor

  ok-kontor.no

  Mario er partner og senior designer i OK Kontor, et bergensbasert arkitekt- og designbyrå som ble etablert i 2016. Han har utdanning fra Kunsthøgskolen i Bergen og The University of Applied Arts Vienna. Mario har siden 2010 jobbet med design for store deler av musikk- og kulturmiljøet i Bergen og har blant annet vært med å starte musikkfestivalen Vill Vill Vest. I 2020 åpner han, sammen med sine kollegaer, en mini-fagbokhandel for å bidra til et bedre fagmiljø.

 • Bielke Yang Martincrop

  Martin Yang

  Bielke + Yang

  bielkeyang.com

  Martin Yang er designer og partner i Bielke&Yang, et Oslo-basert designbyrå som spesialiserer seg på identitet og merkevarebygging. Han har utdanning fra Westerdals og jobber til daglig med strategisk rådgivning, konseptutvikling, visuelle identiteter, print, digitale produkter og art direction. I løpet av 12 år har han jobbet med nasjonale og internasjonale kunder som Helseutvalget, D2, Sommerro, Barneombudet, Fjordfiesta, Henry J Lyons og Maaemo. Martin er opptatt av å skape gode prosesser med de menneskene han jobber med, og utvikle langsiktige løsninger som skaper verdi med et humanistisk og funksjonelt perspektiv.

 • Sandra Planeta Sonnerup Web

  Sandra Planeta Sonnerup

  Planeta Design

  planetadesign.se

  Sandra is Creative Director and founder of the Stockholm based design firm, Planeta Design. She works with branding and design assignments both locally and internationally. Clients include Hästens, Peak Performance, Svenskt Tenn, Dirty Linen, Yoga Girl and SIMPLo among others.Previous experience includes five years of working at The Body Shop in London as the Global Creative Manager of Packaging and two years in New York as senior Designer at Spot Design. Sandra was president of the Design Jury at Cannes Lions 2017 and president for the Design Jury at Eurobest 2015. She has been lecturing on design in various design schools, as well as won numerous awards for her work. “Design is business” say Sandra ” We, as designers, need to dare to push the idea of design as a profitable tool for business, as well as it it is graphic skills and craftsmanship”.

Illustrasjon

 • Aage Peterson Bilde

  Åge Peterson

  aagepeterson.no

  Åge er freelance illustratør og tegneserieskaper, uteksaminert med mastergrad i visuell kommunikasjon på KHiB/KMD i 2011. Han er bosatt i Bergen og jobber for tiden hovedsakelig med redaksjonell illustrasjon for bla. Monocle Magazine, Arkitektnytt, Psykologtidsskriftet, Aftenposten, Dagens Næringsliv, Sbanken og Prosa. Med tidligere bred arbeidserfaring innen utvikling av visuelle identiteter, er hans illustrasjoner tydelig preget av design, både i stil og tankegang. Åge er konseptuelt søkende, opptatt av de narrative mulighetene til illustrasjon og lidenskapelig fascinert av illustrasjonens ubegrensede potensiale til å gi nye perspektiver på alle nyanser av livet. Han har vunnet flere priser som illustratør, og i 2017 debuterte han med sin første solo tegneserie-novelle utgivelse, på Blokk forlag.

 • Foto: Helena Krekling

  Ingrid Rognstad

  ingridrognstad.com

  Ingrid Rognstad er frilans illustratør, bosatt i Oslo og utdannet i Visuell Kommunikasjon fra Khio og Danmarks Designskole. Hun jobber analogt og digitalt, med illustrasjon til reklame, bøker, redaksjonelt stoff, animasjon og utsmykning. Med ti års erfaring kan Ingrid vise til oppdrag for kunder i inn- og utland, blant annet Dagens Næringsliv, VICE, Mercedes, Aschehoug, Gyldendal, Oslo kommune, Forsvaret, Matprat, Nöjesguiden, Deichman og Oslo Bysykkel. Hun ser på seg selv som en miks mellom håndverker og kreativt hode, og kan finnes jobbende med veggmaleri, sykkellakkering, eller mekkende på en filmrekvisitt. Ingrid tegner uanstrengt illustrasjoner som kan kjennes igjen ved svart blekk og sarte pasteller. Stilen hennes har blitt omtalt som “både sårbar og tøff”. Kanskje som illustratøren selv?

 • Madsberg Shv

  Mads Berg

  Mads Berg Illustration

  madsberg.dk

  Mads Berg is widely known for his modern art deco style and vintage graphics. His main fields of illustration are posters, brand illustrations, key visuals, editorial illustrations, cover art and murals. The illustrations are characterized by a style which translates classic poster art into a modern and timeless look. His pared back environments provide an elegant simplicity that delivers a concise narrative message. Mads has been working as an illustrator and designer since 2001 and has collaborated with numerous multinational clients such as Coca Cola, Orangina, San Diego Zoo, Lego, Monocle and Wired. Mads graduated from the Danish Design School in 2001, and since then, he has been working independently as an illustrator. Occasionally working as a lecturer at design schools. Several times member of the jury, awarding the best in Swedish and Norwegian Contemporary Illustration. In 2010 he won the Best Danish Children's Comic prize and in 2009 he won the Danish Design Prize. Mads' poster art is represented at the Danish National Design Archives at the Design Museum.

 • Kjersti Web

  Kjersti Johanne Barli

  kjerstibarli.com

  Kjersti Johanne er illustratør, bosatt i Oslo. Hun arbeider med tekst og tegning både for kunder og i egne prosjekter, i tillegg til å selge trykk. Hun har også arbeidet en del med keramikk. Kjersti Johanne har en MA i illustrasjon og grafisk design ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2014. Masterprosjektet hennes ble utstilt i Praha og Berlin, og hun har ved flere anledninger vært tilbake på Kunsthøgskolen i Oslo som gjestelærer i sekvensiell historiefortelling.

 • Robin Web

  Robin Snasen Rengård

  snasen.no

  Robin er illustratør, grafisk designer og musiker. Han er tilknyttet agenturet ByHands og jobber for kunder som Gjensidige, Cicero, og Bjertnæs & Hoel i tillegg til å designe omslag for artister som Lindstrøm, Mari Boine og Beezewax. Som artist har han gitt ut flere plater og remixer under navnet Snasen. Han spiller også i bandene Universet og Heyerdahl og lager musikk for film og tv med kunder som NRK, Flokk, Bouvet, Visuelt, Gyldendal og den prisvinnende dokumentaren Drone.

Moving Image

 • Sigurd Small

  Sigurd Kristiansen

  TRY Apt

  apt.no

  Sigurd har over tyve års erfaring som motion designer. Han har jobbet mye med grafisk design, tv-kanaldesign, tv-programprofiler og visuelle identiteter tatt ut i både digitale og analoge medier i Oslo og i London. Han gjør også noe regi og klipp av live action. Før han begynte med design jobbet han med grafikk til konsoll- og dataspill.

 • David 600Px

  David Karlström

  Soja

  soja.se

  David er art director og illustratør i det svenske animasjonsstudioet Soja. Studioet arbeider blant annet med 2D og infografikk for å forklare kompliserte saker sammen med bedrifter og organisasjoner de opplever bidrar til en litt bedre verden. Studioet har kunder som Redd Barna, Amnesty, UR, Trine, Riksteatern og Naturvårdsverket. Soja produserer også egne prosjekter. I 2019 lanserte de en romantisk komedie (Topp 3) og i 2020 lanseres en musikalsk animert barneserie i ti episoder.

 • Sandra Pilny Lockertsen

  Sandra Pilny-Lockertsen

  Sandra er freelance storyboard artist og illustratør. Hun har diplom i kommunikasjons design, med fordypning i animasjonsfilm fra Burg Giebichenstein, universitet for kunst og design i Tyskland i 2004. I løpet av denne utdannelsesperioden studerte hun også et år animasjon i Edinburgh college of art i Scotland. Sandra har stor glede i å jobbe med hele bredden av preproduksjon til film: storyboard for reklame, tv-serier, live action-spillefilmer og animasjonsfilmer. Noen produksjoner hun har bidratt på er Netfilx sin første tv-serie Lillyhammer og en rekke spillefilmer som Bølgen og Skjelvet. De siste fire årene har hun jobbet som head of story for Animando og Qvisten animasjon og bidratt på flere helaftens animasjonsfilmer. I tillegg til å jobbe i filmbransjen har Sandra undervist i storyboard og tegning siden 2008. Klienter er den norske filmskolen, Kristiania Høyskole og Stockholms dramatiska högskola. Som illustratør har hun jobbet for kunder som Mikrofilm, Sony og Cappelen Damm.

 • Lars Shv

  Lars Hegdal

  Klipp og Lim

  klippoglim.no

  Lars jobber som animatør, regissør og illustratør i design og filmbyrået i Klipp og Lim i Trondheim. Ofte består oppdragene i å forklare komplekse tema på en enkel og helst morsom måte. Han har laget filmer om alt fra ergonomi til jus og liker best oppdrag som handler om noe som folk kan ha bruk for å vite. Lars jobber også med animert kortfilm og har vunnet lokale, nasjonale og internasjonale priser for arbeidet sitt. For tiden jobber han, sammen med resten av Klipp og Lim, med utvikling av en animasjonsserie for barn. Lars er utdannet ved høgskulen i Volda og SHKS.

 • Magnus Haymaker

  Magnus Engsfors

  Haymaker

  haymakerfx.com

  Magnus er senior motion designer i det kreative studioet Haymaker der han arbeider med motion design og 2D/3D animasjon for internasjonal reklame og spillefilm. Studioet har kunder som Hyundai, Burger King, Volvo, Chivas Regal, Puma og Reebok og har laget visuelle effekter og grafiskt innhold till en rekke spillefilmer for både barn og voksne. Ved siden av jobben har Magnus gjennom årene laget flere prisbelønte animerte kortfilmer som har fått mye oppmerksomhet.

Digital design

 • Lise Amy Hansen

  Lise Amy Hansen

  AHO

  aho.no

  Lise er designforsker på Instituttet for Design på Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo. Hun er spesielt interessert i kode og koreografi gjennom bevegelsesbaserte, digitale medier. Etter studier i grafisk design ved Central Saint Martins og Royal College of Art i London, startet hun et eget designstudio der og jobbet bredt med kultur, teater og byfornyelse. Samtidig underviste hun på Central Saint Martins i fem år før hun vendte hjem igjen. Hun har en doktorgrad på interaksjon fra AHO: Communicating movement – Full-body movement as a design material for digital interaction. På AHO jobber hun med å utvikle designteorifaget og designdrevet forskning i PhD-programmet, samt leder et knippe forskningsprosjekter, som strekker seg fra arbeidsinkludering til visualisering av kinestetiske opplevelser til utvikling av interaksjon- og tjenestedesign-metodikk.

 • Desmond Arsan Web

  Desmond Arsan

  busancomputer.club

  Desmond is an unconventional designer, founder and commander of the newly formed offbeat Busan Computer Club, a Stockholm based studio for creativity and digital exploration. Prior to starting his own company Desmond was the Head of Accessories & Add-ons at Teenage Engineering, UI Artist on the Star Wars Battlefront II game for EA/DICE and product designer at Spotify. Besides working with clients he has also lectured and taught web design for the graphic design & illustration bachelor class at Konstfack for 7 years. Desmond has a design philosophy that embraces collaboration and making the complicated simple.

 • Stine Shv

  Stine Modal

  AntiDiffer

  antidiffer.no

  Stine er kreativ leder og partner i AntiDiffer. I over 20 år som konsulent og designer har hun opparbeidet seg solid kompetanse på hvordan man skaper forretningsverdi og konkurransefortrinn ved å utnytte samspillet mellom kundeadferd, strategi, teknologi og design. I sin karriere har hun jobbet med et stort antall kunder. Både små og store, private og offentlige. Hun har jobbet i designbyråer, i Oslo og London. I år 2000 var hun med på å starte Noon, et Designbyrå hun var med på å drive i 10 år. Etter Noon var hun innom flere konsulentbyråer blant annet som fagansvarlig i Bouvet og som leder for designavdelingen i Knowit Experience. Stine har sittet i en rekke fagjuryer og mottatt priser for sitt arbeid, både nasjonalt og internasjonalt.

 • Dr Bw

  Didrik Rasmussen

  Remarkable

  remarkable.com

  Didrik er leder for Visual Design i reMarkable, et norsk teknologiselskap som jobber for bedre tenkning gjennom bedre papir. Didrik er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og har over 13 års erfaring fra byråverdenen, hvor av syv år i Scandinavian Design Group. Der jobbet han som senior designer for små og store merkevarer som blant annet NRK, Kringkastingsorkestret, TV2, Rema 1000/Kolonihagen og Piql. Han har tidligere juryert i Gullblyanten og Gullkalven, han har til og med vunnet noen priser her og der. Didrik er opptatt av merkevarer med karakter og at deres produkter og tjenester snakker samme språk uansett flate.

 • Julie Visuelt

  Julie Elise Hauge

  Confrere

  confrere.com

  Julie er senior designer i Confrere, et verktøy for videosamtaler i nettleseren. Hun har studert på Westerdals og ved Kunsthøgskolen i Bergen. Julie har bakgrunn fra byråene Railway og Netlife design der hun jobbet med merkevare for digitale flater, men jobber nå med digital produktdesign i Confrere. Hun er opptatt av å skape helhetlige digitale brukeropplevelser, der merkevare og funksjonalitet spiller på lag og fremhever hverandre.