Jury 2019

Juryen vurderer arbeidene du sender inn til Visueltkonkurransen. Sammensetningen av jurygruppene er viktig, og jurymedlemmer med bred kompetanse innenfor et fagfelt har gode forutsetninger for å kunne premiere de beste bidragene. Alle jurymedlemmene skal ha et sterkt engasjement for faget og et skarpt øye for kvalitet og originalitet/genialitet. Alle jurygruppene har en juryleder og et internasjonalt medlem.

Juryledere 2019
Maria Sætre, grafisk design
Mathias Magnus Disen, grafisk design
Esra Røise, illustrasjon
Martin Andersen, moving image
Henrik Fjeldberg, digital design

Grafisk design

 • Maria Saetre Ii

  Maria Sætre

  Making Waves

  makingwaves.com

  Maria jobber som design lead i Making Waves. Hun har svært bred erfaring og har jobbet med design av store og små visuelle profiler, magasiner, pakning, skiltsystemer og utstillinger. Nå jobber hun med merkevarebygging på digitale flater og er lidenskapelig opptatt av det overordnede uttrykket og hvordan visuelle elementer, interaksjon og bevegelse understreker merkevarens personlighet. Maria tror en grunnleggende strategisk tilnærming, og konsekvente valg, kan gi uventede og relevante løsninger. Før Making Waves har Maria 15 års erfaring som eier og kreativ leder i det prisbelønte designbyrået Commando Group. Hun har sittet i juryen for Gullblyanten og DOGAs Merket for God Design, og forelest og presentert ved Noroff, Norges Kreative Fagskole, Westerdals Oslo ACT, DOGA og Grafill.

 • Mathias Dnb Shv

  Mathias Magnus Disen

  DNB Brand Management

  dnb.no

  Mathias har tatt skrittet over på kundesiden og jobber i dag i DNB Brand Management med hovedansvar for design og merkevaren. Han har designfaglig bakgrunn fra SFGD/Westerdals og har lang erfaring fra designbransjen. Blant annet har han jobbet som kreativ leder og designer i Scandinavian Design Group gjennom en årrekke. Mathias har en forkjærlighet for brand design og pakningsdesign, og han har alltid hatt et ekstra fokus på å tangere krysningspunktet mellom det kreative og det kommersielle aspektet ved design. Mathias har sittet i en rekke fagjuryer og vunnet nasjonale og internasjonale priser for sitt arbeid.

 • Bond Margaretha

  Margaretha Andreassen

  BOND

  bond-agency.com

  Margaretha is a Creative and Co- founder of Bond London. She studied Graphic Design and Illustration at Art Institute of Southern California. Prior to Bond London she worked as a Senior Design Specialist in Microsoft and Nokia’s Brand and Integrated Design Team in London. She was a founding partner and creative of Blueroom Designstudio in Oslo, Norway for eight years. Margaretha´s scope of work embodies shaping concepts and creating brand identities, spatial, exhibition and digital experiences. Key projects and clients include brands such as British Airways, Microsoft, Nokia, Puma, Vitra Design Museum, Helsinki Design Museum and Norways Ski Museum. Her work has gained recognition at the V&A The Future Starts Here Exhibition, Designer of the Year Exhibition, The Norwegian Centre for Design and Architecture Design Awards, and Visuelt. Her work has been featured in publications such as Monocle, Novum Magazine and various books.

 • Hc

  Hans Christian Øren

  BEKK

  bekk.no

  Hans Christian jobber som kreativ leder i Bekk. Han har utdanning fra Westerdals School of Communication og Central Saint Martins College of Art and Design i London. Han har jobbet med ulike disipliner innen digitale flater, print, animasjon og illustrasjon. Hans Christian har erfaring fra et bredt spekter av ulike bransjer og ulike merkevarer, både i Norge og utlandet. De siste fem årene har han blant annet jobber med selskaper som Adobe, Nike, NSB, ESPN, Adidas, Gjensidige, Computer Arts, Dali speakers, TV2, DNB, og Warner Music. Han ble nylig håndplukket av Adobe for å representere Skandinavia i Adobes årlige Creative Jam i Bilbao og er representert i en rekke bøker og magasiner. Han har hatt egne utstillinger, laget plakatkunst for veldedige organisasjoner som Unicef og internasjonale merkevarer som Adidas. Ved siden av jobben i Bekk driver Hans Christian Oh Yeah Studio og gjør fra tid til annen gjesteopptreden som lærer innen digitale medier og grafisk design på Kristiania Høyskole.

 • Te Metric Mg 7545 Web

  Erling Norderud Hansen

  Metric

  metricdesign.no

  Erling har lang erfaring som designer og har jobbet med noen av norges største merkvarer. Tidligere har han jobbet hos Dinamo Design og Scandinavian Design Group. I 2014 var han med å starte Metric Design, hvor han jobber med kunder som Maarud, DBS, Arcus, Sentralen, Nasjonalmuseet og Press Forlag. Prosjektene omfatter selskapsidentiteter, retailkonsepter, trykksaker, pakningsdesign og restaurantidentiteter. Erling har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser.

 • Happy Fb Maria Glansen Shv

  Maria Glansén

  Happy F&B

  happy.fb.se

  Maria works as a design director at Happy F&B. With experience in developing visual identities, packaging concepts, digital platforms and exhibitions, Maria has worked with global brands as well as smaller cultural and non-profit organizations—to name a few: Sweden’s national parks, Eurovision Song Contest, Swedish Radio, IKEA, Liseberg and WIN WIN Gothenburg Sustainability Award. After further studies in sustainable development, Maria has initiated and worked on projects on how to integrate sustainability in design and communication. Maria has been a member of several design juries, such as Guldägget, Resumé and Kolla!, and her work has been awarded in Art Directors Club, Cannes Lions, Guldägget, Kolla! and Svenska Design Priset (Swedish Design Award).

 • Eric Amaral Rohter Shv

  Eric Amaral Rohter

  Larssen & Amaral

  larssenamaral.no

  Eric er partner og kreativ leder hos Larssen & Amaral—hvor de bruker strategi, design og teknologi til å skape engasjerende løsninger for virksomheter, merkevarer og produkter. Han jobber med både lokale, nasjonale og internasjonale kunder innenfor alt fra teknologi og maritim sektor til kultur, mote og arkitektur. I 2015 ble han kåret til en av Young Guns av The Art Directors Club. Han har også fått anerkjennelse fra Cannes Lions, Red Dot Design Award, The One Show, European Design Awards, Visuelt, Gullblyanten og Merket for god design. Eric er tidligere assisterende kreativ leder, senior designer og partner hos ANTI Bergen. Han er opprinnelig fra USA, men har bodd og jobbet i Norge de siste syv årene.

 • Kikki Sh

  Kristine Lillevik

  We Oslo

  weoslo.no

  Kristine er partner og kreativ leder i design- og merkevarebyrået WE Oslo, et firma som ble etablert i 2014. Kristine har lang og bred erfaring fra bransjen og var med om å starte Dinamo Design i 2001 hvor hun blant annet ledet teamet bak den visuelle identiteten til Den Norske Opera og Ballett. Hun jobber med flere av Norges største merkevarer og utvikler identiteter og konsepter for Dæhlie, Johaug, Rørosmeieret, Solberg&Hansen og Mester Grønn. Hun har vunnet flere priser for arbeidet sitt.

 • Rune

  Rune Mortensen

  runemortensen.no

  Rune har gjennom to tiår levert grafisk design til kulturbransjen i Oslo. I 2001 startet han for seg selv i samme lokaler som jazzklubben Blå. Tilknytningen til klubben gjorde at han raskt bygde seg opp et nettverk av kunder innenfor musikk-, bok, teater- og filmbransjen. I 2004 etablerte han arbeidskollektivet i Brenneriveien der mange grafisk designere og illustratører har hatt sin base. I 2010 flyttet Rune til Flekkefjord og deler idag studio med illustratør Frode Skaren. De har sammen blant annet gjort seg bemerket med designprofilen til musikkfestivalen by:Larm.

 • Steinar Boro Shv

  Steinar Borø

  Los & Co

  losco.no

  Steinar er fagansvarlig for design / Senior digital designer hos Los & Co. Han har en Mastergrad i Design fra Kunsthøgskolen i Oslo, med spesialisering innen informasjonsdesign. Før Los & Co jobbet han som selvstendig næringsdrivende i kollektivet Brenneriveien med prosjekter som strakk seg fra rene kunstprosjekter til politisk informasjonsformidling. Han har jobbet med kunder som Hurtigruten, Gjensidige, EiendomsMegler 1, Statens Vegvesen, Ferda og Kunsthøgskolen i Oslo. (Foto Carsten Pedersen)

Illustrasjon

 • Foto Ronja Penzo

  Esra Røise

  esraroise.com

  Esra har lang erfaring som illustratør og er utdannet ved Einar Granum Kunstfagskole og Kunsthøgskolen i Oslo. Halvt norsk/halvt tyrkisk,oppvokst på Hurum og med base i Oslo, jobber hun for prestisjetunge kunder over hele verden som blant annet Stella McCartney, Vogue, Nike, og Burberry. Her i Norge med kunder som Theatercafeen, Aschehoug og Gyldendal. I tillegg til å jobbe med kunder lager hun egne publikasjoner og utstillinger, og har gjort designsamarbeid med blant annet Dr Martens. Esras arbeid har røtter i moteillustrasjon, og befinner seg i skjæringspunktet mellom analog og digitalt med en forkjærlighet for blekk og blyant. I Norge representeres hun av ByHands illustrasjonsagentur. (Foto Ronja Penzo)

 • Foto Fredrik Bjerknes

  Siri Dokken

  siridokken.no

  Siri er utdannet fra SHKS og har arbeidet som Dagsavisens faste kommentartegner siden 1995. Siden 2007 har hun også vært fast illustratør for Nytt Norsk Tidsskrift, et magasin om politikk, kultur og vitenskap. Illustrasjon til politikk og samfunnspørsmål er hennes hovedområde, og hun er opptatt av å visualisere samfunnsstoff slik at det skaper ettertanke. Siri mener at visuelle utøvere har en viktig rolle å spille i den nye medievirkeligheten. Samtidig illustrerer hun gjerne annet stoff og har jobbet med mange typer utgivelser og prosjekter, blant dem bokomslag, barnebøker, teaterdesign, myntdesign og offentlige publikasjoner. For tiden jobber hun med karakterdesign for en animasjonsfilm. Fra januar 2018 er Siri ansatt som professor II i satiretegning ved KHiO. Stillingen er finansiert av Fritt Ord. (Foto Fredrik Bjerknes)

 • Aage Peterson Bilde

  Åge Peterson

  aagepeterson.no

  Åge er freelance illustratør og tegneserieskaper, uteksaminert med mastergrad i visuell kommunikasjon på KHiB/KMD i 2011. Han er bosatt i Bergen og jobber for tiden hovedsakelig med redaksjonell illustrasjon for bla. Monocle Magazine, Arkitektnytt, Psykologtidsskriftet, Aftenposten, Dagens Næringsliv, Sbanken og Prosa. Med tidligere bred arbeidserfaring innen utvikling av visuelle identiteter, er hans illustrasjoner tydelig preget av design, både i stil og tankegang. Åge er konseptuelt søkende, opptatt av de narrative mulighetene til illustrasjon og lidenskapelig fascinert av illustrasjonens ubegrensede potensiale til å gi nye perspektiver på alle nyanser av livet. Han har vunnet flere priser som illustratør, og i 2017 debuterte han med sin første solo tegneserie-novelle utgivelse, på Blokk forlag.

 • Foto Marta Thisner

  Alexandra Falagara

  alexandrafalagara.com

  Alexandra arbetar med visuell kommunikation, text och lärande med uppdragsgivare som Sveriges Television, Konstnärsnämnden och flera av Sveriges designhögskolor. Tillsammans med Brita Leitmann grundade hon 2012 Bastion – Agency Studio Lab. Det är en designstudio och ett konstnärligt projekt, i vilket de forskar i hur identitet, normer och gränser formas och reproduceras genom visuell kultur och undersöker metoder för hur en kan omsätta maktkritisk teori i designpraktik. (Foto Marta Thisner)

 • Elisabeth Vbjone Shv

  Elisabeth Vold Bjone

  Cappelen Damm

  cappelendamm.no

  Elisabeth Vold Bjone has a deegree in graphic design and illustration from SHKS. Throughout here career she has first and foremost worked with books, the first couple of years as a freelancer, but after a short period working as a web designer, she is now working as a graphic designer in Cappelen Damm. Elisabeth works primarely with book covers and picture books. The collaboration with designers, illustrators and authors makes the work varied and fun. She has won several awards for her work.

Moving image

 • 3

  Martin Andersen

  Andersen M. Studio

  andersenm.com

  Martin er kreativ leder for det prisbelønte Andersen M Studio som han startet i 2001 etter å ha arbeidet i to år med designerne Vaughan Oliver og Chris Bigg ved v23. Martin er en multikunster og studioet hans produserer grafisk design, fotografi, animasjon, filmer og musikk for et bredt spekter av kunder som BBC, Channel 4, Clipper Tea, DDB, Discovery Channel, Colenso BBDO, ITV, Magnum, Nationwide, P&O Ferries og Reuters. Ved animasjonsprosjekter samarbeider Martin med sin søster Line Andersen, og studioet har vunnet over 16 internasjonale priser, blant annet ved Cannes Lions, CLIO Awards og Young Director Award ved CFP-E/Shoots. Arbeidene deres har blitt publisert i bøker og magasiner verden over og blitt utstilt i Kina, Frankrike, Holland, Japan, Mexico, Storbritannia og USA. Martin underviser også ved Central Saint Martins og University of Brighton.

 • Sofieedvardsson Soja 2

  Sofie Edvardsson

  Soja

  soja.se

  Sofie er regissør og kreativ leder i det svenske animasjonsstudioet Soja, som hun var med og starte i 2010. Soja arbeider dels med 2d og infografikk for å forklare kompliserte saker sammen med bedrifter og organisasjoner som de opplever bidrar til en litt mer holdbar verden. studioet har blant annet kunder som Redd Barna, Amnesty, UR, Trine, Riksteatern og Naturvårdsverket. Soja produserer også egne prosjekter. I 2019 lanseres en romantisk komedie (Topp 3) og en musikalsk animert barneserie i 10 avsnitt, begge regissert av Sofie.

 • Nicolaj Larsson Shv

  Nicolaj Larsson

  CCCCCCC

  www.ccccccc.tv

  Nicolaj er leder, kreativ direktør og grundlægger af CCCCCCC - et dansk motion design og animationsbureau med base i København. Oprindeligt er Nicolaj autodidakt motion designer. Han startede sin karriere som trainee hos M2Film - en af Danmarks største reklamefilmsproducenter - og forlod bureauet som Motion Art Director. For fire år siden startede Nicolaj sammen med en ven CCCCCCC. Idag er CCCCCCC en virksomhed med 8 medarbejdere. Det er et af Danmarks mest anerkendte motion design og animationsbureauer med både store danske og internationale kunder.

 • Veronica Luthcke Nrk Web

  Veronica Lüthcke

  NRK

  nrk.no

  Veronica er grafisk designer/motion designer i NRK. Hun har siden 2003 jobbet med en rekke produksjoner innen underholdning, drama, sport og dokumentar, og har bred og allsidig erfaring. Veronica jobber hovedsakelig med motion design, animasjon og programprofil, men også noe illustrasjon. Før Veronica begynte i NRK jobbet hun med VFX i London.

 • Sigurd Small

  Sigurd Kristiansen

  Apt

  apt.no

  Sigurd har over tyve års erfaring som motion designer. Han har jobbet mye med grafisk design, tv-kanaldesign, tv-programprofiler og visuelle identiteter tatt ut i både digitale og analoge medier i Oslo og i London. Han gjør også noe regi og klipp av live action. Før han begynte med design jobbet han med grafikk til konsoll- og dataspill.

Digital design

 • Henrik F

  Henrik Fjeldberg

  Designit

  designit.com

  Henrik jobber som lead digital designer på Designits Oslo-kontor. Etter endt utdannelse i grafisk design ved Central Saint Martins i London, drev han Your Friends i fem år. Med en bakgrunn innen analoge medier er han interessert i krysningen mellom det analoge og digitale og hvordan merkevarestrategi og UX-strategi kan møtes og skape bedre brukeropplevelser. Etter tre år i Designit har han jobbet med kunder som Sats Elixia, NHO, Telenor, Cisco og Operasjon Dagsverk. Henrik har vært nominert til Norsk Forms pris for unge designere og mottatt en rekke priser i Visuelt, Årets vakreste Bøker og Merket for god design.

 • Ida Aalen Portrett Shv

  Ida Aalen

  Confrere

  confrere.com

  Ida er produktsjef og en av gründerne av Confrere, som lager et et verktøy for videosamtaler i nettleseren. Hun har 10 års erfaring med brukervennlighet, innhold og design for nett, hvor 7 år var hos Netlife Design. Hun skriver jevnlig om teknologi og medier i Dagens Næringsliv, og har gitt ut to bøker om sosiale medier.

 • Lise Amy Hansen

  Lise Amy Hansen

  AHO

  aho.no

  Lise er designforsker på Instituttet for Design på Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo. Hun er spesielt interessert i kode og koreografi gjennom bevegelsesbaserte, digitale medier. Etter studier i grafisk design ved Central Saint Martins og Royal College of Art i London, startet hun et eget designstudio der og jobbet bredt med kultur, teater og byfornyelse. Samtidig underviste hun på Central Saint Martins i fem år før hun vendte hjem igjen. Hun har en doktorgrad på interaksjon fra AHO: ‘Communicating movement – Full-body movement as a design material for digital interaction’. På AHO jobber hun med å utvikle designteorifaget og designdrevet forskning i PhD-programmet, samt leder et knippe forskningsprosjekter, som strekker seg fra arbeidsinkludering til visualisering av kinestetiske opplevelser til utvikling av interaksjon- og tjenestedesign-metodikk.

 • Cv Diogo Valerio Norsk 1

  Diogo Valério

  Int.

  weareint.io

  Diogo var en av grunnleggerne av Int. i 2011, og jobber i dag Business Design Director i Int. Født og oppvokst i Portugal, flyttet han til i Norge siden 2005. Han er en prisbelønnet designer med over 20 års internasjonal erfaring fra små og store organisasjoner. Diogo er en autoritet innen sitt fagområde interaktiv forretningsutvikling og brukeropplevelse. Han har en unik kombinasjon av forretnings- og teknologiforståelse, kombinert med evnen til å skape. I dag jobber han primært med å utforske hvordan design påvirker våre liv (merkevarer, produkter, tjenester og systemer) for så skape verdifulle løsninger som har positiv påvirkning på brukere og omgivelser. Ligger hans styrke i å omforme strategiske mål til konkrete resultater. Diogo har ledet prosjekter for kunder som Widerøe, Godtlevert, Statoil ASA, Telenor, Sony Playstation, Pepsi Nordic, Diesel, Levi’s Nordic, Otovo, Gjensidige, NSB, Fast Search and Transfer, Netcom, Space Group Architects, among others.

 • Sorthvid

  Cecilie Dannisøe

  1508

  1508.dk

  Cecilie is a Senior User Experience Designer at 1508 in Copenhagen. In her work she is focused on creating concepts based on core human insights, and that these human insights guides the design team to create powerful digital services and tools. Besides being an Experience Designer Cecilie also has a focus on continuously strengthening and develop 1508’s methodology. Prior to 1508 Cecilie has worked at Hello Group, Mensch, Dentsu Aegis Network and The Confederation of Danish Industry (DI) in New York. With a BSc. in Organisational Communication and a MSc. in Strategic Market Creation, from Copenhagen Business School, Cecilie combines business strategy, communication, branding and UX in her approach to create digital experiences.