Jury 2018

Her er juryen som skal vurdere arbeidene du sender inn til Visueltkonkurransen 2018. Vi er stolte av å ha samlet så mange faglig sterke designere og illustratører. Sammensetningen av jurygruppene er viktig, og jurymedlemmer med bred kompetanse innenfor et fagfelt har gode forutsetninger for å kunne premiere de beste bidragene. Alle jurymedlemmene skal ha et sterkt engasjement for faget og et skarpt øye for kvalitet og originalitet/genialitet. Alle jurygruppene har en juryleder og et internasjonalt medlem.

Juryledere 2018
Sigrid Therese Pfanzelter, grafisk design
Susanna Nygren Barrett, grafisk design
Hilde Kramer, illustrasjon
Knut Helgeland, moving image
Silje Gabrielsen, digital design

Grafisk design

 • Studio Pfanzelter

  Sigrid Therese Pfanzelter

  Studio Pfanzelter

  www.behance.net/SigridPfanzelter

  Sigrid har lang erfaring som designer og er lidenskapelig opptatt av å tenke helheten i alle ledd for en merkevare. Hun er en prisbelønnet designer med utmerkelser i Visuelt, Merket for God Design, Gullblyanten og CCA. Nå har hun akkurat startet opp Studio Pfanzelter som er et lite internasjonalt designbyrå med fokus på branding. Her skaper hun visuelle løsninger som alltid skal gi kunden stolthet og merverdi. Utdannelsen er fra Wien og Oslo. Karrieren startet hun i Wien i det anerkjente byrået Demner, Merlicek & Bergmann som art director, men flyttet tilbake til Oslo for å jobbe her. I Norge har hun erfaring som designer fra byråene Virtual Garden, Scandinavian Design Group, Mission og Work. Noen av kundene hun har hatt gleden av å jobbe med er Bama Storkjøkken, Akademika, Det Norske Kokkelandslaget, Eira Water, Wiersholm, NSB, Jølstad, Maarud, Freia, Salto Eiendom, D´arbo, Off Piste, The Abel Prize og Vöslauer.

 • Kolla Susanna 013 03 Mid Res

  Susanna Nygren Barrett

  The Studio

  the-studio.se

  Susanna, opprinnelig fra Vancouver i Canada, jobber som kreativ leder og designer. Hun har en BA i grafisk design og tok i 1995 master ved Yale University, hvor hun studerte under Paul Rand og Armin Hoffman i Brissago, Sveits. I 1997 flyttet Susanna til New York for å jobbe som kreativ leder, før hun i 2000 flyttet til Stockholm hvor hun ble partner og kreativ leder i BVD. I 2010 var Susanna med på å starte The Studio. Med fokus på identitet og branding arbeider de med trykksaker, pakningsdesign, skilting og in-store kommunikasjon i tillegg til web og digital design for et bredt spekter av klienter. I løpet av årene har Susannas arbeider blitt publisert i publikasjoner og bøker, og hun har vunnet priser i D&AD, The One Show, Guldägget, Kolla!, Red Dot Design Award og Wallpaper Design Awards. Hun har skrevet artikler om design og gjesteforeleser på flere designskoler. Susanna har juryerfaring fra Guldägget, AIGA i New York og Kolla!.

 • Image001

  Thomas Nordby

  Høyskolen Kristiania / Yokoland

  kristiania.no

  Thomas er utdannet grafisk designer og illustratør (BA) fra Kunsthøgskolen i Oslo samt kunsthistoriker (MA) med fordypning i designhistorie fra NTNU. Han er opprinnelig fra Fetsund, men bor i dag i Trondheim, hvor han er høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania. Siden 2006 har han vært en del av designstudioet/-kollektivet Yokoland, hvor han har arbeidet med et bredt spekter av prosjekter både nasjonalt og internasjonalt. Thomas Nordby har kuratert flere utstillinger. Han har illustrert og skrevet flere barnebøker for blant andre Gyldendal, Magikon og Flamme Forlag.

 • Mathias Dnb Shv

  Mathias Magnus Disen

  DNB Brand Management

  dnb.no

  Mathias har tatt skrittet over på kundesiden og jobber i dag i DNB Brand Management med hovedansvar for design og merkevaren. Han har designfaglig bakgrunn fra SFGD/Westerdals og har lang erfaring fra designbransjen. Blant annet har han jobbet som kreativ leder og designer i Scandinavian Design Group gjennom en årrekke. Mathias har en forkjærlighet for brand design og pakningsdesign, og han har alltid hatt et ekstra fokus på å tangere krysningspunktet mellom det kreative og det kommersielle aspektet ved design. Mathias har sittet i en rekke fagjuryer og vunnet nasjonale og internasjonale priser for sitt arbeid.

 • Ole Sletten Portett Bw

  Ole Sletten

  olesletten.com

  Ole er utdannet ved Central Saint Martins i London og jobber med identiteter og merkevarer. Han startet og var en del av designbyrået Sletten & Østvold i seks år, og har erfaring fra Bold, Netlife Research, Virtual Garden Design og Norrøna. Han har mottatt utmerkelser i inn- og utland, blant annet i Visuelt, Gullblyanten, Gulltaggen og Creative Review Annual, og vært gjesteveileder og holdt workshops ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har jobbet med kunder som Norrøna, Whiteout, Kunsthøgskolen i Oslo, Arkitektur N (NAL), Grafill, Norsk Form/DogA, FWSS, SoFI – School of Fashion Industry, LNM Landsforeningen Norske Malere, OSL contemporary, Den Norske Turistforeningen, Helsedirektoratet, Lær Kidsa Koding, Nitedals og Stokke. Han har også utviklet den overordnede visuelle identiteten til Visuelt sammen med Roar Sager. Ole har særlig interesse for typografi og ulike designsystemer, og liker å kode i tillegg til design.

 • Maria Portrett

  Maria Sætre

  Making Waves

  makingwaves.com

  Maria jobber som design lead i Making Waves. Hun har svært bred erfaring og har jobbet med design av store og små visuelle profiler, magasiner, pakning, skiltsystemer og utstillinger. Nå jobber hun med merkevarebygging på digitale flater og er lidenskapelig opptatt av det overordnede uttrykket og hvordan visuelle elementer, interaksjon og bevegelse understreker merkevarens personlighet. Maria tror en grunnleggende strategisk tilnærming, og konsekvente valg, kan gi uventede og relevante løsninger. Før Making Waves har Maria 15 års erfaring som eier og kreativ leder i det prisbelønte designbyrået Commando Group. Hun har sittet i juryen for Gullblyanten og DOGAs Merket for God Design, og forelest og presentert ved Noroff, Norges Kreative Fagskole, Westerdals Oslo ACT, DOGA og Grafill.

 • Anti Kjell Avatar

  Kjell Ekhorn

  Non-Format/ANTI

  non-format.com anti.as

  Kjell studerte grafisk design ved Central Saint Martins i London på midten av nittitallet. I 2000 startet han Non-Format sammen med briten Jon Forss. Sammen har de jobbet for musikkbransjen, kulturinstitusjoner og store internasjonale brands som Nike, Coca-Cola og IBM. I 2015 gikk Non-Format inn i ANTI hvor Kjell jobber som kreativ leder.

 • Lee Large Bw

  Lee Cartmell

  Bold

  www.boldscandinavia.com

  Lee er en Senior Designer hos Bold i København men var inntil nylig kreativ leder og partner i byrået Frank i Oslo. Han er engelskmann og kommer opprinnelig fra London hvor han både studerte og jobbet før han flyttet til Oslo på 90-tallet. Han er en design hybrid og trives alle best i skjæringspunktet mellom strategi og design. Han har jobbet med et bredt antall oppdragsgivere, fra ‘luxury goods’ og mote til dagligvare.

 • Portrett Joh

  Johanne Lian Olsen

  Lian Olsen & SocioDesign

  lianolsen.com

  Johanne har en MA i visuell kommunikasjon og skriftdesign fra The Royal Danish Academy for Fine Arts, School of Design, i København. Fra tidligere har hun en BA i Photography in the Arts fra University of South Wales, Trinity Saint David. Etter fullført mastergrad har hun arbeidet hos Designbolaget (nå Studio Claus Due) i København før hun startet som frilanser tidlig i 2017. I september 2017 ble hun ansatt som grafiker hos SocioDesign, London. Som frilanser har hun jobbet med kunder som IKEA (som art director for deres globale katalog), Nike og TheUnseen London og gjort diverse bokomslag-oppdrag. Johanne har gjennom sitt tidligere studio arbeidet for Designmuseum Danmark, Statens Museum for Kunst og Keramikkmuseum Danmark. Hun har vunnet priser som Type Directors Club, SHOTS Young Photographers og diplom ved Årets vakreste Bøker.

 • 14907166 1367979123253022 7522522515421247901 N

  Tonje Jæger

  Dinamo

  www.dinamo.no/

  Tonje er senior designrådgiver i Dinamo. Hun har bakgrunn både som grafisk designer og art director. Hun har sin utdannelse i visuell kommunikasjon fra Kunsthøyskolen i Oslo, i tillegg til en utdannelse i art direction fra Westerdals ACT. Hun har over 15 års erfaring fra reklame- og designbyrå, og har jobbet med strategisk design for flere store norske og internasjonale merkevarer. Som designer har hun særlig hatt fokus på paknings- og identitetsdesign, men arbeider også også med konseptutvikling, strategi-, og navneprosesser på tvers av de kreative fagfeltene. Hun er opptatt av utvikle sterke ideer, godt håndverk og å tilføre en tydelig ansvarsdimensjon i prosjektene hun jobber med. Ved siden av jobb har Tonje også undervist og holdt forelesninger ved skoler som KHiO, HiVolda, BI og Norges Kreative Høyskole. Tonje har sittet i flere fagjuryer. Hun har også vunnet priser for sitt arbeid i bla merket for god design, visuelt, gullblyanten, European Design Awards, Pentawards.

Illustrasjon

 • Hilde Kramer Shv

  Hilde Kramer

  Kunst- og designhøgskolen i Bergen

  uib.no

  Hilde er professor i visuell kommunikasjon ved Institutt for design under Universitetet i Bergen. Hun har i tre tiår arbeidet med bildebok som spesialfelt. Å jobbe som illustratør handler ofte om å gå inn i andres prosjekter og ikke bare se verden med vedkommendes øyne, men også visualisere denne. Dette utfordrer ofte ens identitetsforståelse, men skaper samtidig nye perspektiver og, i mange tilfeller, utvider våre horisonter. Denne erkjennelsen er noe jeg tar med meg og bruker aktivt i forskning gjennom illustrasjon, som er en del av virket mitt ved Institutt for design, UiB.

 • Ellabilde1

  Ella Okstad

  okstad.com

  Ella er illustratør og har en BA Hons i illustrasjon fra Kent Institute of Art and Design i England. Hun har jobbet frilans som illustratør siden 2000. Ella bor og arbeider fra sitt nye hjemmekontor i Trondheim. Hennes hovedfelt er bildebøker og illustrerte noveller for barn. Hun har til nå illustrert rundt 40 bøker for en rekke forlag i Norge, England og USA. Noen av hennes kunder er Harper Collins US, Simon and Schuster, Oxford University Press, Faber&Faber, Aschehough og CappelenDamm. Mange av bøkene er oversatt til andre språk og har fått en stor leserskare av barn rundt om i verden.

 • Remi Juliebo Deformat 2

  Remi Juliebø

  Deformat

  deformat.no

  Remi er en anerkjent illustratør og designer som driver firmaet Deformat AS. Deformat ble startet i 2015 og nylig økte staben med en ny ansatt. Remi har jobbet frilans under aliaset «Painbucket» siden 2008 og har vært stasjonert hos blant andre DIST, Anti og kollektivet Brenneriveien. Deformat arbeider i skjæringspunktet mellom grafisk design og illustrasjon og har hovedfokus på kulturell design med mye DIY-ånd. Deformat har sin egne særegne stil samtidig som de stadig utvikler og utfordrer sitt visuelle uttrykk.

 • Bilde Mathilda Shv

  Mathilda Engman

  mathildaengman.com

  Mathilda jobber som kreativ leder for Toca Bocas suksesserie Toca Life. Hos Toca Boca, som skaper lekeopplevelser for barn, har hun arbeidet kreativt med mange av firmaets produkter. Siden oppstarten i 2011 har Toca Boca lansert 39 apper, i fler enn 215 land, som har blitt lastet ned over 200 millioner ganger. Mathilda har vært med Toca Boca siden reisen begynte og har skapt det visuelle uttrykket i en rekke apper. Som illustratør fanget det digitale med spill og rom for interaktivitet hennes interesse tidlig i karrieren. Å skape karakterer og verdener som kan inspirere til lek og kreativitet har vært en drøm så lenge hun kan huske. I år har Mathilda også ledet et team som har lansert Toca Bocas første kolleksjon med fysiske produkter i USA. Alt som Toca Boca skaper er laget etter en rekke kreative prinsipper, som Diversity & Unisex, Empowerment og Humor & Quirkiness.

Moving Image

 • Knut Helgeland Shv

  Knut Helgeland

  D'Tox

  dtox.as

  Knut har over tyve års fartstid som motion designer, femten av dem i Toxic Design Studio, som han tok initiativ til å starte i 2001. Som en av Norges mest erfarne broadcast-designere har han en rekke programvignetter og tittelsekvenser, samt et par musikkvideoer og rebrands av TV-kanalprofiler, på merittlisten. I tillegg til jobben som designer har han også blitt observert som animasjonsregissør og som sporadisk reklamefilmklipper, nå gjennom sitt selskap D’TOX som han startet i 2015.

 • Bilder Maja Bugge Shv

  Maja (Elin Maria) Bugge

  Qvisten

  qvistenanimation.no

  Maja jobber frilans som animatør i Oslo. Hun studerte kunst og biologi ved St. Olaf College i Minnesota, før hun senere fulgte sin kjærlighet for tegnefilm ved å studere animasjon ved Høgskulen i Volda. I ti år har hun gitt liv til merkelige vesener og karakterer som animatør i spillselskapet Funcom. I det siste har hun beveget seg ut i film- og VFX-bransjen og har jobbet blant annet i Oslo-studioene Qvisten og Gimpville. Maja liker å være aktiv innenfor de lokale kreative miljøene og har vært aktiv deltaker i arrangementer som Frame by Frame og Sketch Crawl.

 • Aschim Shv

  Bjørn-Erik Aschim

  The Line Animation

  thelineanimation.com

  Bjørn-Erik er en BAFTA-nominert filmskaper og art director bosatt i London. Han var med å starte The Line Animation Studio i London som spesialiserer seg på 2D-animerte kortfilmer, reklamefilmer, interaktive prosjekter og VR. The Line fokuserer på prosjekter som engasjerer et bredt publikum og som tar utgangspunkt i sterke idéer og karakterer. De setter ofte fokus på engasjement utenfor filmens normale format og eksperimenterer gjerne med interaktive events og utstillinger. Bjørn-Erik er opprinnelig fra Oslo og har BA i film og animasjon fra Bournemouth i England. Han har bakgrunn som designer og art director i diverse kortfilm- og langfilm-prosjekter. Han har jobbet med kunder som Google, Ubisoft, Nickelodeon og Aardman og med prosjekter som har blitt nevnt i mediepublikasjoner som Polygon, The Verge, Buzzfeed og GQ.

 • Linn Fritz Shv

  Linn Fritz

  linnfritz.com

  Linn er en frilansende, svensk designer og animatør med base i London. Etter fullført utdanning ved Hyper Island i 2013 har hun arbeidet med motion graphics i Stockholm, Amsterdam, Sydney og London, og hun har samarbeidet med studioer som Buck, Facebook, Cub Studio, Partizan og Coat of Arms. Linn sitter i juryen ved The Motion Awards som holdes av Motionographer, og hun var med å starte Punanimation, et nettverk av likestillingssøkende damer, med målet å knytte kontakter og støtte hverandre innen animasjonsfeltet.

 • 3

  Martin Andersen

  Andersen M. Studio

  andersenm.com

  Martin er kreativ leder for det prisbelønte Andersen M Studio som han startet i 2001 etter å ha arbeidet i to år med designerne Vaughan Oliver og Chris Bigg ved v23. Martin er en multikunster og studioet hans produserer grafisk design, fotografi, animasjon, filmer og musikk for et bredt spekter av kunder som BBC, Channel 4, Clipper Tea, DDB, Discovery Channel, Colenso BBDO, ITV, Magnum, Nationwide, P&O Ferries og Reuters. Ved animasjonsprosjekter samarbeider Martin med sin søster Line Andersen, og studioet har vunnet over 16 internasjonale priser, blant annet ved Cannes Lions, CLIO Awards og Young Director Award ved CFP-E/Shoots. Arbeidene deres har blitt publisert i bøker og magasiner verden over og blitt utstilt i Kina, Frankrike, Holland, Japan, Mexico, Storbritannia og USA. Martin underviser også ved Central Saint Martins og University of Brighton.

Digital design

 • Silje Shv

  Silje Gabrielsen

  Heirobot

  heirobot.ai

  Silje er som designer opptatt av hvordan tverrfaglige team jobber effektivt med komplekse problemstillinger. Med lang erfaring som kreativ leder i Making Waves og fra selskaper som Telenor Digital, Ustwo og Hugeinc, starter hun nå et eget selskap sammen med fire andre. Selskapet, som heter heirobot, skal spesialisere seg på kunstig intelligens og starter med et prosjekt innen menneske-robotsamarbeid. Silje er utdannet ved Hyper Island og har tidligere jobbet med kunder som Get, Sats Elixia, H&M og Ikea.

 • Henrik F

  Henrik Fjeldberg

  Designit

  designit.com

  Henrik jobber som lead digital designer på Designits Oslo-kontor. Etter endt utdannelse i grafisk design ved Central Saint Martins i London, drev han Your Friends i fem år. Med en bakgrunn innen analoge medier er han interessert i krysningen mellom det analoge og digitale og hvordan merkevarestrategi og UX-strategi kan møtes og skape bedre brukeropplevelser. Han har etter sine første to år i Designit jobbet med kunder som Sats Elixia, NHO, Telenor og Operasjon Dagsverk. Henrik har vært nominert til Norsk Forms pris for unge designere og mottatt en rekke priser i Visuelt, Årets vakreste Bøker og Merket for god design.

 • Morten1

  Morten Torgersen

  Expology

  expology.no

  Morten er design manager og seniordesigner i Expology, et designstudio som spesialiserer seg på opplevelser i fysiske og digitale rom. Expology utformer og utvikler museer, utstillinger, opplevelser og fysiske rollespill. Morten har lang erfaring innen strategi og merkevarebygging, og har en unik mulighet i Expology til å kunne formidle historier og merkevareopplevelser gjennom romlig formidling og teknologiske innovasjoner. Han mener at de gode konseptene definerer den teknologiske løsningen og ikke omvendt, at digital og analog interaksjon/funksjonalitet forsterker formidlingen og at fremtidens digitale flater er mye mer enn bare rektangulære rammer. Morten stortrives i skjæringspunktet mellom kunst, viten og kommunikasjon.

 • Jo

  Johanne Bruun Rasmussen

  Hello Monday

  hellomonday.com

  Johanne er founding partner og kreativ leder ved Hello Monday. De siste elleve årene har hun arbeidet for å gjøre mandager bedre, sammen med resten av de 39 i mandagsgjengen. Uansett om det er brand systems, digitale opplevelser eller produktutvikling hun jobber med, designer hun alltid for morgendagen og forsøker å skape hypen i stedet for å følge den. Hello Monday opererer som ett stort kontor fra de tre byene Aarhus, København og New York, og de løser problemer for kunder som Google, NASA, MoMA, Greenpeace, Guggenheim og YouTube. Og de forsøker alltid å gjøre verden til et bedre sted, piksel for piksel. Hello Mondays har mottatt priser for arbeidene sine i Cannes, Webbys og DNAD og de henger på FWA Hall of Fame. Som mor har Johanne også en forkjærlighet for å designe for dem som ikke kjenner til (eller bryr seg om) bestepraksis, nemlig kidsa.

 • Jorn Knutsen

  Jørn Knutsen

  AHO / Voy

  voyoslo.com

  Jørn is an interaction designer and associate professor. His PhD-project was called Products of the Networked City and investigated through design how the vast deployment of network and computational technologies into our spatial environments is prompting us to reconsider our understanding of products, what they are made of and how they are designed. Since 2008, Jørn has been central in developing the interaction design education and research at the Oslo School of Architecture and Design (AHO). Currently, he spends his time alternating between teaching and researching at AHO, and running the design studio and consultancy Voy. His work includes visualisations of technology, films, inventions, interactive products and exhibitions. His research and design work has been widely, including Oslo Architecture Biennale, Big Bang Data at DOX Prague, ‘Immaterials’ at Lighthouse, ‘Invisible Fields’ at Laboral in Spain and ‘DREAD’ at De Hallen Haarlem in Amsterdam.