Lønnsundersøkelse for hele den kreative bransjen

Sett av 2 minutter og bidra til en oversikt over lønnsnivået i bransjen. Med mange svar står lønnsundersøkelsen sterkere. Så ditt bidrag er viktig!

Illustrasjon: Infokraft.no

Illustrasjon: Infokraft.no

Lønnsundersøkelse for hele den kreative bransjen
Vi håper mange vil delta i lønnsundersøkelsen som er sendt ut til kreativ bransje via interesseorganisasjonene Grafill, IxDA og Norske Designere. Målet med undersøkelsen er å kunne tilby deg en lønnsstatistikk av høy kvalitet. Den kan sikre at du får fornuftig betalt, men også måle lønnsutviklingen i vår bransje. Lønnsundersøkelsen vil kunne bidra til å avdekke og tydeliggjøre bevegelser i lønnsmarkedet, og oppmuntrer samtidig til økt transparens. Vi vil også bedre kunne bistå utøvere ved lønnsrelaterte henvendelser, basert på et reelt og oppdatert grunnlag. Funn fra forrige lønnsundersøkelse finner du her.

Spørsmål tilpasset illustratører og tegneserieskapere
Nytt i årets undersøkelse er at utøvere som primært jobber med bokillustrasjon, redaksjonell illustrasjon og/eller tegneserie skal besvare egne spørsmål skreddersydd for deres økonomiske situasjon. Dette er viktig for å få en oversikt over det faktiske inntektsgrunnlaget til illustratører og tegneserieskapere i Norge. Resultatene vil også gi mulighet for sammenligning med andre europeiske undersøkelser. Les mer om denne delen av undersøkelsen her.

Om initiativtakerne
Grafill er en bransjeorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen design og illustrasjon. Grafills 1400 medlemmer er yrkesaktive innen visuell kommunikasjon, illustrasjon, tegneserieskaping, grafisk design, animasjon, digital design, og tjenestedesign. Organisasjonen er landsdekkende og tilbyr aktiviteter og kurs for både medlemmer og andre profesjonelle fagutøvere. Grafill holder til i Rosenkrantz gate (R21) i Oslo, et utstillingsrom og samlingssted for bransjen.

IxDA Oslo er et tverrfaglig organ for inspirasjon, kunnskap og erfaringsutveksling innenfor fagområdene brukeropplevelse og interaksjonsdesign. IxDA Oslo har mer enn 2300 medlemmer og er en del av det internasjonale Interaction Design Association (IxDA)-nettverket.

Norske Designere (tidligere NID – norske industridesignere) samler norske interaksjonsdesignere, tjenestedesignere og industridesignere.

Hjelp oss gjerne med å spre lønnsundersøkelsen
En høy svarprosent sørger for at statistikken har høy legitimitet, så hjelp oss gjerne med å spre lenken til lønnsundersøkelsen så mange deltar.

Håper du vil delta, ditt svar er viktig for kvaliteten på lønnsstatistikken!

Klikk her for å gå til lønnsundersøkelsen

Svarfrist mandag 10. februar 2020.