| Bergen
Verkstedi Letterpress Nyhetssak Kalender

AVLYST: Grafill Bergen, Visp og Ubåtpress inviterer til verksted i letterpress

Ubåtpress har en Vandercook A3 cylinderpresse og inviterer til et inspirerende introduksjonsverksted med Ane Thon Knutsen.

Verkstedi Letterpress Nyhetssak Kalender

Grafill vil bidra i dugnaden om å begrense spredning av Koronaviruset i Norge, og i tråd med myndighetenes anbefalinger har vi besluttet å avlyse alle arrangement fremover. Følg med på våre nettsider for mer informasjon.

-

Ved bruk av enkle midler vil deltakerne få et innblikk i manuell trykking med løse objekter på en cylinderpresse.

Kursholder Ane Thon Knudsen brukte en A3 cylinder prøvetrykkpresse som verktøy i sin forskning av Virginia Woolfs arbeid som trykker og forlegger av egne og andres tekster. Hun har tidligere gitt tilsvarende verksteder for studenter og profesjonelle designere og kunstnere.

Vandercook A3 cylinderpresse ble opprinnelig ment brukt til prøvetrykk. Men enkelheten i bruk har også gitt billedkunstnere, designere og forfattere muligheter til selv å produsere trykksaker i mindre opplag. Historisk sett er det interessant at flere kvinnelige forfattere og feminister som Virginia Woolf, 1882–1941 (Hogarth Press), Anaïs Nin, 1903–1977, Nancy Cunard, 1896–1965 (Hours Press) og Jane Grabhorn, 1911–1973 (Jumbo Press) trykket selv på slike trykkpresser. Alle disse var også kjent for å eksperimentere og jobbe friere ved setting av tekst. Det er noe av denne åpenheten og energien verkstedet ønsker å inspirere.

Det er satt en begrensning på 12 deltakere over de to dagene for at alle skal få best mulig tid. Verkstedet er planlagt slik at alle leverer 1–5 former plassert innenfor formatet 14x15 cm. Formene blir laserkuttet av Ane. Alle formene er til felles bruk, dvs. at alle kan kombinere og komponere fritt blant formene. Trykkformatet er A3.

Hver deltaker får ved kursets start utdelt hvert sitt print med alle elementene i 100% størrelse. Disse klippes ut og brukes til å komponere bildet som skal bli sluttresultatet.

BRIEF
Stedtilhørighet: Hva kan knyttes til et sted gjennom ord og former? Et begrep, et objekt en detalj – en personlig relasjon, en subjektiv fore­stilling om et sted.

12 deltakere gir 12 ulike design basert på bruk av samme ressurs av former. Hver design trykkes i et opplag på ca. 16–20 slik at hver deltaker får en full serie på 12 ulike trykk. En serie skal være i Ubåtpress sine arkiv som dokumentasjon.

Illustrasjonen Laser filmal settes inn sammen med BRIEF-teksten

Format: 14 x 15 cm, Illustrator ai. eller eps vektorfil
Farge: RGB: R:255, G:0, B:0
Kontur: 0,1 mm

Bokstavformer, ikoner, illustrative og abstrakte lukkete former i vektorformat fungerer. Formatet, 14 x 15 cm, kan inneholde 1–5 former. NB: Hver deltaker kan fritt låne former fra de andre deltakerne. Som flyttbare løse former arrangeres elementene til en nye komposisjoner. Formatet på Vandercook pressen er ca A3.

NB: FERDIG FIL SENDES INNEN FREDAG MORGEN 27. MARS på e-post til: geir@goosen.no

Kursavgift: kr. 800,- for medlemmer av Grafill og VISP.

(Maks 12 deltakere fordelt fortrinnsvis med seks medlemmer fra Grafill og seks medlemmer fra Visp). Evt. ikke-medlemmer: kr. 1800,-.

Materiell og lunsj er inkludert. Påmelding er bindende.

Påmelding sendes på e-post til: geir@goosen.no

Torsdag 2. april kl 10.00–16.00
Fredag 3. april kl. 10.00–16.00
Sted: Ubåtpress, Johan Berentsens vei 65, Bergen

Facebook-event